Tek.no

Test

Hot Rod

Nå blir det bank!
David Auby Johansen
23 Nov 2007 10:17

Regissør Akiva Schaffer er sammen med skuespillerne Jorma Taccone og Andy Samberg en del av komikergruppa "Lonely Island". En ganske skrullete gjeng har man forstått når man kommer fortumlet ut av kinomørket. Gjengen, som med ”Hot Rod” har laget sin første spillefilm, har samarbeidet før på sketsjshowet ”Saturday Night Live”, og har der utviklet en ganske så unik og intern humor. Isla Fisher, som spiller filmens hotte berte Denise, ser unektelig forvirret ut i dette kompaniet. Og når man sitter der lettere forvirret selv, er det lett å få medlidenhet.

Ikke så viktig

Best sammenlignet med en løs ramme slurvete spikret sammen med butte tegnestifter, er handlingen i ”Hot Rod” virkelig ikke så viktig, but here goes: Sammen med sin stebror Kevin (Jorma Taccone) bor Rod (Andy Samberg) sammen med sin mor (Sissy Spacek) og stefaren (Ian McShane).

Rod har fått for seg at den eneste måten han noen gang kan få respekt av stefaren sin på, er den dagen han tørr å slå til ham rett i trynet. Men nå har det seg så at hjertet til gamlefar ikke lenger har det så bra, og Rods håp om å engang banke opp stefaren sin er i ferd med å renne ut i sanden. Sammen med kompisene, deriblant Dave (Bill Hader, sist sett i ”Superbad”), bestemmer Rod seg for å bruke sin livs lidenskap, motorsykkelstunts, til å innkassere pengene til stefarens hjerteoperasjon.

Vanskelig å båse

Greit nok, ”Hot Rod” er en komedie, men mer enn det vites ikke. Filmen vrir og vender på alt den får tak i. Det er nesten alltid originalt, men ikke alltid like morsomt. Man blir sittende litt forvirret i stolen, usikker på om man skal le eller riste på hodet. ”Hot Rod” henter litt fra alle steder, og på den måten blir den også unik. Liker du ”South Park”, ”Jackass”, ”The Simpsons” eller ”Aqua Teen Hunger Force”, får du deg sikkert en god latter eller tre. Noen ganger minner det om kultfavoritten ”Napoleon Dynamite”, andre ganger er vi over i Zucker-land med filmer som ”Hot Shots” og ”Airplane”.

Filmen beveger seg manisk fremover, aldri sentimental, alltid kynisk. Faller noen ned en skrent, så fortsetter de å tumle nedover bakken, gjerne i 2-3 minutter. Her er det ekstreme overdrivelser, absurde vitser og mye annet å sette tenna i. Noen ganger overraskende originalt, andre ganger bare teit.

En fortapt skuespillerinne og en talentfull komiker.

Trendy stil

”Hot Rod” er satt i samme fiksjonelle tidsuniverset som ”Superbad”. Filmen foregår i nåtiden, men ser ut til å være designet av en fashionguru hentet i en tidsmaskin fra det glade 70-tall. Pannebånd, korte shorts, oransje og brunt preger tilværelsen. Men der "Superbad" gjorde et sterkt poeng ut av stilen og brukte den som et middel for å skape nostalgi, er den i ”Hot Rod” kun brukt som dekorasjon. Men dekorasjonen er kul nok den.

Skuespillerprestasjonene i ”Hot Rod” er varierende. ”Saturday Night Live”-skuespillerne Jorma Taccone og Andy Samberg vet hva de driver med. Spesielt Samberg har en spesiell komisk utstråling. Han kommer vi nok til å få se mer av. Hva slags løgner eller lønninger Isla Fisher og Sissy Spacek har fått servert for å bli med er uvisst. Det ser verken ut som om de vet hvor de er, eller hva de driver med – som hodeløse høns snublende rundt i en ytterst bisarr humorkavalkade.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon

Ikke alle vitsene i ”Hot Rod” fungerer, men filmen har integritet, og selger seg aldri. Her finnes det ikke kompromisser for å trekke publikum, og filmen må for all del ikke forveksles med de under gjennomsnittlige high-school komediene som taktfast pumpes ut til kinoene. Se opp, ”Hot Rod” kan bli en kommende kultfilm.

annonse

Les også