Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Plantronics Discovery 925

Plantronics er kanskje ikke den produsenten som leverer flest håndfrier, men når det først dukker opp noe nytt, er det sjelden vi blir skuffet. Plantronics Discovery 925 er muligens ikke helt nytt, men siden vi har fått inn et eksemplar har vi likevel tatt en nærmere titt.

Designen er enkel og funksjonell.
Du får et vell av lademuligheter med på kjøpet.
Skinnétuiet er både bæreveske og lader.
Forskjellige hetter for forskjellige ørestørrelser.

Design i høysetet

Utseendet har spilt en stor rolle når Plantronics har utformet Discovery 925, som både er minimalistisk og pent. At du blant annet får tak i en rosa versjon kan være et lite hint om målgruppen. Eksemplaret vi sitter med er derimot en litt barskere variant i sort og sølv.

Design er mer enn utseende. Discovery 925 har en vekt på beskjedne åtte gram, til tross for at de fysiske dimensjonene er større enn på mange av de tyngre hodesettene vi har testet. Med tre medfølgende gelehetter for forskjellige ørestørrelser kan du justere håndfrien så den sitter som støpt, og det tar ikke mange minuttene før du glemmer at du har den i øret.

Suverene lademuligheter

Ekstra gelehetter er ikke det eneste tilbehøret du får med i esken. Vi har for eksempel sjelden sett omfattende lademuligheter: Discovery 925 har for det første fått en helt vanlig micro-USB-inngang, og kan dermed lades fra PC-en din via en USB-kabel. Du får også med en vanlig lader med støpsel for både norske og britiske vegguttak.

Kronen på verket er imidlertid det medfølgende skinnétuiet. Dette har fått et innebygget batteri som kan lades opp. Ved å plugge håndfrien til denne praktiske dingsen lader du den altså opp, samtidig som den er beskyttet mot støv og annet rusk som måtte befinne seg i lommen din.

Dersom du plugger laderen til skinnétuiet mens håndfrien er på plass i holderen, blir både håndfri og det interne batteriet i étuiet ladet opp samtidig. Praktiske saker, rett og slett.

Å komme i gang

Å ta i bruk Discovery 925 gjøres på samme måte som andre Bluetooth-hodesett:

  • Aktiver Bluetooth på telefonen og sett den til å søke etter nye enheter
  • Hold inne hodesettets på-knapp til det begynner å blinke.
  • Velg hodesettet fra listen som dukker opp på telefonen.
  • Bruk kode "0000".
  • Angi som alltid autorisert, så slipper du å gjenta de første fire punktene frem til du skifter ut telefonen din.

Klar tale

Noe som virkelig imponerte oss med Discovery 925 var den klare og høye lyden. Vanligvis er det også forholdsvis mye susing og spraking når vi bruker trådløse håndfrier, men denne gangen var det rett og slett behagelig stille i bakgrunnen. Både lyd og støyfiltrering er altså svært bra på denne modellen.

Batterikapasiteten på fem timers taletid er ikke blant de sterkeste vi har vært borte i, men til gjengjeld sørger geniale lademuligheter for at det ikke er verdens undergang om du går tom for strøm.

Konklusjon

Plantronics Discovery 925 er en elegant og lett håndfri, som sitter som støpt i øret og gir deg god lyd og bra støyfiltrering. Talekvaliteten er absolutt i øvre sjiktet blant trådløse håndfrier.

Du får også suverene lademuligheter med på kjøpet. Vi likte spesielt godt det medfølgende étuiet med innebygd batteri og lader.

Prisen er ikke blant de laveste. Du må regne med å punge ut rundt 750 kroner for en Discovery 925. Dette er imidlertid helt på sin plass, da du absolutt får valuta for pengene.

Det finnes alternativer på markedet. Når det kommer til lyd kan for eksempel både Jabra BT8040 og Jawbone 2 skilte med like bra kvalitet som Discovery 925.

Men alt i alt er dette et bra kjøp som gir deg skikkelig kvalitetsfølelse. I tillegg finnes det en versjon i rosa, om du skulle ha problemer med å få fruen til å bruke håndfri i bilen.

Les også
Jabra Halo
Les også
Plantronics Voyager Pro
Les også
Jawbone Prime
annonse