Tek.no

Test

Motorola Accompli 008

Øystein W Høie
11 Okt 2002 15:26

Denne Motorola-telefonen er absolutt ikke i klasse med de øvrige Motorola-telefonene, som normalt har et stilig design. Denne telefonen er litt større i alle retninger og den veier også litt mer enn hva som er vanlig. Dette er jo kompromisser man må regne med å inngå for å få en hybridtelefon i dag, men dette er altså ikke telefonen for deg som vektlegger design og størrelse.

Displayet er lettlest med blågrønn bakgrunnsbelysning. Det er meget stort og oversiktlig. Alle numeriske taster er erstattet med digitale knapper på displayet, som fungerer meget bra. Skjermen er veldig trykkfølsom og nøyaktig. Det følger med en stylus (berøringspenn for displayet), men denne pennen er ikke nødvendig å bruke for å slå nummer eller manøvrere i de fleste menyene ettersom man kan bruke fingertuppen til å berøre skjermen.

Det er bare 6 fysiske knapper på telefonen. Disse er dårlig utformet og vanskelige å bruke. Størrelsen på telefonen og knappenes plassering gjør at du ofte må skifte grep på telefonen når du betjener den. Menyen er vanskelig å manøvrere i, da enkelte av symbolene er skyggelagte og små. Er du en ivrig SMS-bruker må du styre unna denne telefonen, ettersom det går veldig tregt å skrive meldinger med denne telefonen. Dessuten brukes Motorolas egen Recognize-metode, som er vesentlig tregere enn hurtigordlister - f.eks. T9.

Telefonen er lett å koble til bærbar PC. Og her kan du selvsagt legge inn adresser og kalender-aktiviteter på en mye raskere og enklere måte, for så å overføre data'ene trådløst med IR til telefonen.

Maskinen er altfor treg. Det tar lang tid fra du slår den på til det skjer den minste aktivitet i displayet (rundt 5 sekunder). Når du trykker på de forskjellige applikasjonene i menyen legger du også merke til tregheter/forsinkelser. Hvis du skal bla deg nedover skjermen har ikke skjermen noen flytende bevegelse - den hakker seg nedover. Det samme skjer hvis du prøver å skyve ned scrollebaren. Skjermen oppfrisker seg nemlig ikke før du slipper scrolle-baren. Her burde en raskere prosessor i høyeste grad blitt prioritert fra Motorolas side.

Telefonen støtter GSM 900/1800, og kan altså ikke brukes i USA. Den kommer med GPRS, som er et av formålene den egner seg svært godt til. Eneste form for kommunikasjon med andre enheter er via IrDA, og det finnes ingen måter å legge til ekspansjonsminne. Vi savner som sagt GSM1900, for internasjonal bruk, og Bluetooth. Et stort pluss er den innebygde Java-støtten, som lar deg fylle telefonens minne med nye programmer.

Les også