Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHP Envy 17-2100

Stilig og god bærbar PC

HPs allrounder fyller de fleste av dine behov.

Envy 17-2100 er en maskin som HP har siktet mot dem som har lyst på en bærbar PC med god ytelse og pen design. Den skal fungere like godt til skolearbeid som til jobb som til multimedia, og kunne benyttes i stua, på kontoret og med dens bakbelyste taster, selv i mørket om du vil.

Gjør jobben

Ytelsesmessig har vi lite å utsette på HP Envy 17, den gjør jobben like raskt som du har betalt for, og duger i tillegg i massevis til spill så lenge du ikke er veldig kravstor når det gjelder grafikkens oppløsning og detaljnivå. Vi synes det er litt trist at HP ikke tilbyr en utgave av Envy 17 med en SSD installert, og at det er litt jobb å montere dette selv.

Det mest positive med HP Envy 17 synes vi utvilsomt er den gode konstruksjonskvaliteten kombinert med et pent utseende. I tillegg er både tastaturet og skjermen en fryd å jobbe med, noe som er veldig viktig dersom du tilbringer noen timer foran PC-en hver dag.

Noe småplukk

Skal vi trekke frem noe negativt blir det småplukk slik som at pekeflaten fremdeles ikke er helt optimal, noe vi kommenterte også på forrige generasjon Envy-maskiner. Detaljer slik som den tykke gummikanten som går rundt hele skjermen og at du ikke kan åpne skjermen med én hånd trekker også ned totalinntrykket litt.

Pen og solid

Alt i alt synes vi HP har levert et godt stykke teknologi med Envy 17-2100. Dersom du har en maskin i Envy-serien fra før av ser vi liten grunn til å oppgradere til siste generasjon. Men de som ser etter en pen, solid 17-tommer som er god å jobbe på, og som i tillegg kan by på mye moro, bør absolutt vurdere en Envy 17 fra HP.

+  Solid
+  Pen
+  Allsidig ytelse
+  Bra tastatur
+  God skjerm


-  Tungvint å montere ekstra harddisk
-  Blir litt i varmeste laget

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Envy 17-2100 på Hardware.no.

Andre alternativer

I det siste har vi testet få maskiner i samme kategori som HP Envy 17, men vi kan i alle fall nevne at MSI GT683R er et godt alternativ for de som fortrekker litt bedre spillytelse.

I forhold til HP Envy 17 har GT683R litt mindre skjerm og ikke Blu-ray-spiller, men koster også 1500 kroner mindre. Designen på GT683R er ikke like stilren, men desto tøffere for de som liker slikt.

Del gjerne dine egne anbefalinger og erfaringer med leserne våre i kommentarfeltet nedenfor.

Les også
Velg riktig hjemme-PC
Les også
Fujitsu LifeBook S751: Bærbar som mener business
Les også
Sony Vaio VPC-SB1V9E: Smart og solid turkamerat
Les også
Asus Eee PC 1215B: Her er en minibærbar med litt ekstra
Les også
Samsung QX412: Denne PC-en klarer ti timers bruk
Les også
Lenovo IdeaPad Z370: Denne maskinen er nærmest lydløs
Les også
HP Pavilion dm4-2000: Lettvekter som forfører
Les også
Bygg en rå PC for 150 000 kroner
Les også
Her er de beste spillmaskinene
Les også
Apple Mac mini: Liten, lekker og allsidig
Les også
Dell XPS 15z: Folke-PC på slankekur
Les også
Lenovo ThinkPad T420: Solid og sikker jobb-PC
Les også
Fujitsu Stylistic Q550: Windows 7 får oss til å elske og hate
Les også
Lenovo ThinkPad X220 Tablet: Bærbar godsak med en vri
Les også
MSI GT683R: En knallgod bærbar for gamere
Les også
Lenovo ThinkPad X1: Kjapp, solid og veldreid
Les også
Velg riktig PC til hjemmebruk
Les også
HP Pavilion dv6-6061eo: Din neste bestevenn?
Les også
HP Pavilion dm1-3110: HP Pavilion dm1-3110
Les også
Dell XPS 15
Les også
5 triks for stillere bærbar
annonse