Til hovedinnhold
TestHTC Sensation XL

Diger, deilig og underholdende

HTC Sensation XL er mobilen for deg som liker å fråtse.

HTC Sensation XL er en svært underholdende og rask mobiltelefon, med en enorm skjerm. Dette er første gang det tilbys en Android-mobil med en 4,7-tommers skjerm.

Skjermen er av typen LCD, og har en oppløsning på 480 x 800 punkter. Det gjør den litt mindre skarp enn de aller mest høyoppløste skjermene, men Sensation XL er likevel så skarp at det slett ikke er lett å se forskjell på skarpheten i denne skjermen og skjermen på lillebror HTC Sensation, som i tillegg til å være mindre også har flere bildepunkter.

Den store skjermen vil nok bli litt i meste laget for mange, men om du først skaffer deg en Sensation XL, så er det vanskelig å gå tilbake til en mobiltelefon med mindre skjerm. Vi har heller ikke noe problem med å gå med denne mobilen i lomma, selv om den altså er en del større enn andre mobiler på markedet. Glasset er solid, og har ikke tatt skade av at telefonen til tider har måttet leve sammen med et nøkkelknippe i bukselomma.

Brukergrensesnittet er raskt og enkelt, og du kan lett tilpasse det så du får de menyene du selv ønsker.

Sensation XL har også en rekke smarte funksjoner enten du foretrekker å surfe på nett, jobbe med dokumenter eller delta i sosiale aktiviteter på nett. Kameraet er bra, og den store skjermen gjør at telefonen også er godt egnet som en navigasjonsløsning for bilen.

Først og fremst en underholdningsmaskin

Ønsker du å fråtse i en stor og velutstyrt mobiltelefon med en lydspiller som går utenpå det meste, så er Sensation XL rett mobil for deg. Hodesettet som fulgte med vårt testeksemplar er Solo fra Beats By Dr.Dre. Standardversjonen leveres med øreplugger fra samme produsent. Beats har også utviklet teknologien som forbedrer lyden i Sensation XL.

Musikkopplevelsen er god, særlig om du er tilhenger av litt tøffere musikk der du vil ha godt med trykk i bassen. Telefonen har også et bra kamera, og den store skjermen gjør den godt egnet for mobilspill.

Bredt bruksområde men smalt marked

Vi tror målgruppen for telefonen vil være litt begrenset, ettersom den først og fremst retter seg mot et ungt musikkinteressert og motebevisst publikum. Enkelte mener å vite at Beats-hodesettet ikke er så kult, men vi velger å overhøre dem. Er du glad i musikk med mye bass, så er hodesettet etter vår oppfatning svært bra.

Siden den nevnte målgruppen normalt ikke er den mest pengesterke, så blir nok HTC Sensation XL aldri noen volum-selger.

Finn gode priser på HTC Sensation XL i Prissøk

Flere alternativer

Telefonen vil nok også finne sine brukere blant folk som bruker epostfunksjonen og nettleseren på mobiltelefonen mye, og som med tiden begynner å få behov for litt større tekst på skjermen. Dette er normalt en pengesterk brukergruppe, men til gjengjeld er den antakelig mindre interessert i å betale ekstra for at telefonen skal selges med hodesett fra Beats. Disse brukerne kan glede seg over at HTC nå også har lansert HTC Titan. Dette er mer eller mindre samme mobiltelefon som HTC Sensation XL, men den kjører operativsystemet Windows Phone 7.5, og selges uten Beats-hodesett.

Er du ute etter en rask og rimelig Android-mobil med bra kamera, god skjerm og lekkert utseende, så er Sony Ericsson Xperia Arc nylig kommet i en oppdatert og raskere S-utgave.

Et annet alternativ som har bedre skjermoppløsning og tar mindre plass i lomma er HTC Sensation. Også denne finnes nå i en Beats-utgave med Beats Audio lydforbedringskrets.

Terningkast: 5

Les hele testen av HTC Sensation XL på Amobil.no

annonse