Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLG 42LW550W

Nå kan hele venneflokken se 3D

Med LGs passive teknologi koster ikke 3D-brillene deg mer enn femti kroner stykk. Men er bildekvaliteten bra nok?

LG 42LW550W

3D-teknologien blomstret for fullt opp på nytt i 2010, ledet an av James Camerons Avatar. Våren samme år begynte de første flatskjermene med støtte for 3D å komme i butikkhyllene. Ulempen var at det først og fremst var toppmodellene til de forskjellige produsentene som hadde denne teknologien.

I år begynner også de rimeligere modellene å få 3D. Et godt eksempel på dette er LG 42PW450W, en 42 tommer stor skjerm som kan vise film i 3D for under fem tusen kroner. Men for at hele familien skal kunne se den ekstra dimensjonen, må du kjøpe aktive 3D-briller i tillegg. Disse koster fort rundt tusenlappen per stykk, slik at totalprisen for 3D-TV og nødvendig utstyr fort blir høy allikevel.

Nå lanserer imidlertid både LG og Philips TV- modeller som bruker passive briller, samme type briller som du så Avatar med på kino. Dermed slipper du unna med noen få hundrelapper i brillekostnader når hele familien skal se film i tre dimensjoner.

Vii har testet LG 42LW550W, selskapets første Cinema 3D-skjerm med passiv teknologi. Her får du en meget bra allroundskjerm, som i tillegg ikke ruinerer deg om du vil se 3D sammen med resten av familien. Den koster riktignok nesten ti tusen kroner, men sammenligner du prisen med Norges billigste 3D-TV, LG 42PW450W, som koster 4 500 kroner på nett, og du trenger fem aktive 3D-briller til denne, vil totalsummen havne omtrent på det samme. Men holder passiv-teknologi mål?

Rammen til LW550W

Design

Den nye Cinema-skjermen fra LG har en ren design med blanke rammer i plast. I all hovedsak er skjermen sort, men siderammene på skjermen er todelt, der indre del er sort, mens ytre del er mørk lilla med et mønster som minner om børstet metall. Rammene er noe buet ut mot kantene og avsluttes med en tynn, gjennomsiktig og blant kan. Skjermen har en tykkelse på rett under fire centimeter.

Skjermen har også et berøringspanel nede på høyre side, der du blant annet kan slå av og på TV-en, justerer volumet, skifter kanal eller trykker deg inn i menyen. Vi likte godt den raske og presise responsen når du bruker disse berøringsknappene. For av erfaring er det langt i fra alle slike løsninger som responderer like raskt som de burde.

Foten til LW55oW

Skjermen står på en rektangulær fot, med en tilvarende design på overflaten som selve rammen på TV-en, med den blanke lille rammen ytterst mot kantene. Delen som knytter fot og skjerm sammen er firkanten og i krommet finish. Denne bryter fint overgangen mellom selve TV-en og foten etter vår mening. Foten har forøvrig mulighet til å dreies noen grader til hver av sidene.