Tek.no

Test Mad Catz Cyborg F.R.E.Q. 5

Et spillhodesett fra ende til annen

Vi tester Mad Catz' aller første spillhodesett.

Niklas Plikk, Hardware.no
30 Nov 2012 12:00

[Hardware.no]: Det tar ikke mange sekunder å skjønne hvem som har laget Cyborg F.R.E.Q. 5 første gang du ser på det. Mad Catz' første egenproduserte hodesett passer rett inn i familien med resten av selskapets finurlige og spennende produkter, hvor spillmus som R.A.T. 9 og R.A.T. har hjulpet å sette dem på kartet.

God kvalitet

Hodesettet Cyborg F.R.E.Q. 5 er laget for spillere, og er et ekstremt solid produkt. Hodebøylen er av solid metall, og detaljer er dekket av matt, svart plast og myke puter. På innsiden av øreklokkene finner vi 50 mm-elementer laget for å dundre ut klar og god lyd, mens utsiden er nøye designet med ulike måter å styre både høyttalerne og mikrofonen.

Som spillhodesett flest har Cyborg F.R.E.Q. 5 en mikrofon. Denne kan du ta av og på som du vil, og med en medfølgende 3,5-millimeters jack-kabel kan du koble hodesettet til smarttelefonen din og bruke den som telefonhodesett, med mikrofon og alt.

Byggekvaliteten på hodesettet er det lite å utsette på. Etter at vi fant ut at vi kunne forbedre lyden betraktelig ved å bytte lydmodus, ble også lyden et av høydepunktene ved Mad Catz' nye hodesett.

Flere irritasjonsmomenter

Vi klarer imidlertid ikke å overse en del av manglene som irriterte oss i tide og utide. Den flettede kabelen vil for eksempel aldri forbli utstrekt, og har alltid en tendens til å krølle seg sammen til uløselige kabelknuter.

Volumhjulet er unøyaktig, og mangelen på programvare gjør at det blir vanskelig å ha oversikt over hvilken av de tre lydmodiene som faktisk er aktivert, og hvordan det egentlig er satt opp.

Slått av sitt eget produkt

Hadde hodesettet vært lavere priset, hadde ikke disse tingene betydd så mye. Men når Mad Catz har satt prisen på godt over tusenlappen, har de nesten utkonkurrert seg selv. Mad Catz står tross alt bak Tritton, som lager ypperlige hodesett med god lydkvalitet. Det forrige hodesettet vi hadde inne til test, Tritton 720+, har flere valgmuligheter når det kommer til tilkobling, bedre lydkvalitet og blir solgt for omtrent samme pris. Alt i alt var det et bedre produkt, med samme prislapp som Cyborg F.R.E.Q. 5.

Matcher spillmusa

Er du imidlertid helt forelsket i Mad Catz' Cyborg-estetikk, og vil ha et hodesett som matcher din R.A.T.-mus, kan dette hodesettet være noe for deg. Bryr du deg imidlertid om pris og kvalitet, bør du heller gå for et Tritton-headset, som fortsatt blir laget av Mad Catz, eller et hodesett fra en helt annen produsent.

+ Solid byggekvalitet
+ Matcher Mad Catz' andre produkter
+ Kommer med separat kabel for mobilbruk
+ God lyd


- Dyr
- Unøyaktig lydnivåhjul
- Ingen måte å vite hvilken lydmodus du har aktivert
- Kabel krøller seg og blir fort slitt

Les også
Dette hodesettet gir deg støt for å forbedre spillingen din
Les også
Her er en bøyelig og sammenleggbar høyttaler
Les også
Nå rammes også radioen
Les også
Tritton 720+: Griselekkert hodesett med god lyd
Les også
Hør på det 134 år gamle lydopptaket
Les også
Libratone Zipp trådløs høyttaler: Denne "termosen" fyller stua di med godlyd
Les også
Slik velger du rett HDMI-kabel
annonse