Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens app-godbiter

Se hvilke apper vi anbefaler, og hvilke du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Snapseed

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Snapseed er en glimrende app for å redigere bilder. Her kan du både legge på filtre og gjøre mer tradisjonell bildebehandling.

Snapseed.

Det er ikke uten grunn at vi har testet både Instagram og en drøss med relaterte apper tidligere. Alle og enhver er nemlig på Instagram, som er en av de mest populære appene der ute.

Ukens anbefalte app har egentlig ikke noe med Instagram å gjøre, men er allikevel relatert. Mulighet for å legge på en drøss av filter gjør at bildene gjerne egner seg for å bli publisert på Instagram etter at du har gitt dem en runde i Snapseed.

Del bildene - les test av Instagram her

Komplett redigering

Brukerterskelen er riktignok litt høyere enn å filterfunksjonen i Instagram, men til gjengjeld er mulighetene mye, mye større.

Snapseed er nemlig et fullverdig bildebehandlingsprogram som dekker de fleste redigeringsbehov du har på mobilen.

Her får du en blanding av mye brukte redigeringsfunksjoner og fete filtre og effekter. Når det i tillegg er gratis, er det liten tvil om at Snapseed er et av de beste redigeringsprogrammene du får til mobilen din.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Ukens kuriøse:

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis (men krever spesielt papir)

Joda, vi har nok en gang klart å spa frem en app du mest sannsynlig ikke visste fantes. Når vi forteller at konseptet bak appen er at du tegner bedre dersom rutene på rutepapiret ditt er hvite og ikke sorte, blir ikke saken mindre kuriøs.

Whitelines Link.

Ideen bak Whitelines er altså at det er bedre å tegne og skrive dersom rutene eller linjene på papiret er hvite. Vi kan ikke annet enn å si oss enig i dette.

Øyegodt

Det er faktisk mer behagelig å skrive når linjene er hvite. Linjene eller rutene blir langt mindre fremtredende, samtidig som de er tydelige nok til å hjelpe deg å tegne og skrive rett.

Whitelines er et forholdsvis nytt konsept, og det skulle derfor bare mangle at de også har laget sin egen app.

Appen må sies å være svært enkel, men den virker bra.

Appen lar deg ta bilde av et ark med Whitelines, hvorpå den automatisk retter perspektiv og forskyvninger, samt fjerner de hvite linjene.

Det er også det hele, hvis vi tar med muligheten til å dele notatene dine til forskjellige nettverk.

Whitelines Link er nok mest for de som tegner mye, eller på annen måte skisser eller skriver mye for hånd. For disse tror vi både Whitelines i seg selv og den tilhørende appen kan være midt i blinken.

For oss andre blir dette fortsatt en passe kuriøs app.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Skandiabanken

Styr unna denne:

Skandiabanken

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Skandiabanken er bankenes svar på Ryanair. Det er billig, men det visuelle uttrykket ser gjerne grisete ut.

Skandiabanken.

Dette gjelder dessverre også appen til Skandiabanken. For mange er det viktig at de gjerne kommer best ut i tester av bankenes betingelser og har lave priser og renter. Resultatet for mobilappen sin del er at det blir veldig tydelig at her har man ikke brukt penger på mer enn det som er absolutt nødvendig.

Du får det du betaler for

Vi har brukt appen til Skandiabanken en stund, og var i utgangspunktet passe fornøyd. Vi får gjort de viktigste tingene vi ønsker å gjøre i nettbanken, selv om vi synes det er litt mange tastetrykk til tider.

En sammenligning med andre bankers apper gjør det imidlertid klinkende klart at Skandiabanken har havnet i bakleksa på mobilen.

Der konkurrentene har lekre brukergrensesnitt og en haug med spennende og visuelt tiltalende funksjoner, ser appen til Skandiabanken skuffende gammeldags ut.

Vi irriterer oss også over at det trengs tre tastetrykk før du i det hele tatt er i gang med å logge inn i appen.

Skandiabanken kan nok være en god bank, men appen sin bør de snarest sprite kraftig opp.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens mobilspill

Ukens spill

Plants vs Zombies 2

Format: iPhone, iPad
Pris: Gratis

Den etterlengtede oppfølgeren til det enormt populære spillet Plants vs Zombies er endelig kommet.

Spillutvikler Popcap har holdt seg tro til forgjengeren, og alle fans av originalen vil ganske sikkert like dette spillet også. Atter en gang skal blomster plantes, solskinn samles og zombier stoppes. Denne gangen reiser du derimot bakover i tid, noe som gir en rekke ulike miljøer brettene utspiller seg i. Dette gir en fin variasjon i spillet, og har gitt uviklerne mulighet til å krydre litt på utseende til både brett og zombier.

Du må igjen balansere hvilke planter som plantes til hvilken tid. Mer solsikker gir mer solskinn, men gir ikke noe forsvar. For lite av dem og for mye skyteblomster gir derimot ikke nok solskinn, som stagger plantingen av nye blomster.

Tiden flyr lett

Kontrollene i spillet fungerer flott, du kan enten trykke der du vil plante en blomst, eller dra blomsten til plassen du vil ha den. Vanskelighetskurven i spillet er god, og man blir stadig satt på litt tøffere utfordring. Plants vs Zombies 2 er ikke et vanskelig spill, men byr på nok utfordring til at tiden flyr lett når man spiller.

Den ene, store tingen jeg har å utsette på denne oppfølgeren er hvor presset jeg føler meg til å bruke penger på kjøp i spillet. Når du fullfører en verden, og tror du skal åpne porten får du en ny oppgave. Nå skal du samle stjerner på de samme brettene du allerede har gjort. Dette kan du derimot kjøpe deg fri for. Dermed presses du mer eller mindre til å spille gjennom de samme brettene flere ganger, noe som i for seg ikke er galt, men måten Popcap presenterer det på i dette spillet smaker vondt.

Plants vs Zombies 2 er et godt spill tro til originalen, som hemmes av veldig lite annet enn press til pengebruk.

Last ned til iPhone »

Ukens spill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger.

Se også Amobils oversikter over essensielle mobilapper:

Les også
Apper til iPhone, iPad, Android og Windows Phone: Se ukens utvalgte apper
Les også
Ukens apper til iOS, Android og Windows Phone: Sjekk ut ukens mobilapper
Les også
Apper til Android og iOS: Se ukens utvalgte apper
annonse