Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestEK-TIM Indigo Xtreme

Her har vi flytende metall på prosessoren

Dette er en av de råeste løsningene for entusiasten.

Introduksjon

En gang i blant er det moro prøve et helt spesielt produkt. Ikke nødvendigvis kjent produkt, men et produkt som særs få har et faktisk behov for, og et produkt like få vet at faktisk eksisterer.

EK-TIM Indigo Etreme er nettopp et slikt produkt. Det skal kort og greit være den råeste formen for et varmeledende materiale du kan klemme inn mellom prosessoren og kjøleløsningen din. Det er produsert av EK, et selskap som er spesielt kjent for saftige vannkjølingskomponenter og andre entusiastprodukter, i et samarbeid med Indigo Xtreme.

Dette lille settet skal altså erstatte den termiske pastaen du normalt smører på prosessoren din. Mange prosessorkjølere har det også ferdig montert, men for de som jobber mye med solid overklokking kan hver eneste lille varmegrad gjøre forskjell.

EK selv hevder at Indigo Xtreme har den laveste termiske motstanden på markedet.

Takk til Rakett1.no som leverte produktet til test.

Flytende metall-miks

Pakken.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Innholdet.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Indigo Extreme ETI.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Rensemiddel.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Nøyaktig hva Indigo Xtreme består av, er litt vrient å forklare. Den er hva man kaller en ETI, Engineered Thermal Interface, laget av smeltet PCMA, uten oksider.

Den kan ikke sammenlignes med termisk pasta av rent metall, eller med tradisjonell væskelignende pasta. Den er noe midt i mellom, en metallmiks som flyter utover prosessoren din og jevner ut hver minste lille sprekk på et mikroskopisk nivå.

Det skaper en optimal overflate mellom prosessoren og kjøleløsningen, der alle små hull blir fylt opp. Varmen kan da gå direkte fra prosessoren og opp til kjøleren, uten å møte noen hinder på veien. Det gir lav termisk motstand, noe som senker prosessortemperaturen din.

Massen holdes på plass over prosessoren din, og skaper en lufttett forbindelse. Du kan bare bruke et slikt materiale én gang, demonterer du kjøleløsningen må det monteres på nytt.

Hver minste detalj er med

Indigo Xtreme selges i et lite sett, som vi i dag tester, der du får med alt du trenger for å montere det hele. Det inkluderer rensemiddel, egne støvkluter, hansker og to Indigo Xtreme-plater.

Du trenger bare én plate for hver gang du tar av kjøleren – så dette settet holder til to runder. Rensemiddelet og støvklutene er av det kan kaller «clean room-grade», som betyr at prosessoren vil være helt ren etter du har vasket den.

Det er slike små detaljer som skal gjøre Indigo Xtreme til noe av det beste på markedet. Du får også med to hansker du kan bruke når du monterer det hele. Det er ikke for å beskytte hendene dine fra det kraftige rensemiddelet, men for å beskytte prosessoren fra hudceller og fett som kan komme fra fingertuppene dine.

Bli med over til neste side, så monterer vi settet i maskinen og ser hvor bra det er »