Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLenovo IdeaPad Z370

Denne maskinen er nærmest lydløs

Lenovo serverer en lekker og rolig bærbar PC for under 6000 kroner.

Stil trenger ikke koste en formue, sier Lenovo. Z-serien, som vi tidligere har sett på i form av Lenovo IdeaPad Z560, skal bevise nettopp det. Vi syntes Z560 var en god maskin som gav mye for pengene, så når Lenovo annonserte et nytt medlem i familien ble vi selvsagt nysgjerrige.

I dag er det Lenovo IdeaPad Z370 som sitter på testbenken, en 13,3-tommer som skal tilby en god kombinasjon av stil, ytelse og mobilitet til en konkurransedyktig pris.

Duger til det meste

Med en prislapp på 5700 kroner prøver Lenovo med IdeaPad Z370 å appellere til kjøpere som ønsker en liten og stilig maskin som ikke koster skjorta og enda litt til. Ytelsen er ingenting å skrive hjem om, men duger til det meste. Den integrerte grafikken er også akkurat god nok til å ta noen runder i litt eldre spill, men drar ikke de nyeste spillene på markedet.

Det vi liker mest med IdeaPad Z370 er den gjennomførte designen og skjermlokket som skiller seg veldig ut. Konstruksjonskvaliteten er også helt på topp, og tastatur og mus passer helt utmerket for dem som skriver mye. Vi noterer oss også lave temperaturer og en nærmest lydløs PC-opplevelse.

Sørgelig skjerm

Alt er derimot ikke bare fryd og gammen, for skjermen er et sørgelig kapittel. Her feiler Lenovo på både innsynsvinkler og lysstyrke som til tider gjør bildet vanskelig å tyde riktig. Og selv om Z370 kanskje i utlandet har litt spennende maskinvare og friske farger blir den norske utgaven litt kjedeligere enn bildet som Lenovo maler i sine salgstaler.

Alt i alt oser Lenovo IdeaPad Z370 av kvalitet, men det koster. For 5700 kroner finnes det mange andre maskiner på omtrent samme størrelse som også er pene å se på, og samtidig er kraftigere. Skjermen som ikke er noe å skryte av er det avgjørende punktet som gjør at vi ikke kan anbefale Z370 før den i alle fall synker en tusenlapp i pris.

+  God kvalitet
+  Pen design
+  Behagelig tastatur og pekeplate
+  Lave temperaturer og lite støy


-  Lite ytelse for pengene
-  Dårlig skjerm

Vil du vite mer?
Les hele testen av Lenovo IdeaPad Z370 på Hardware.no.

Andre alternativer

Et godt alternativ til Lenovo IdeaPad Z370 er HP Pavilion dm4-2000 som er litt større, men kan by på mer maskin for pengene. Her får du en bedre skjerm, mer spillytelse, og fremdeles et godt tastatur og pen design til omtrent samme pris.

Graver du litt dypere i lommene kan du også ta deg råd til den nylig testede Asus U46SV uten å gjøre et dårlig kjøp. Denne maskinen yter ganske godt, har lang batteritid, og i likhet med IdeaPad Z370 og Pavilion dm4 har den også et godt tastatur og en behagelig pekeplate.

Les også
Samsung QX412: Denne PC-en klarer ti timers bruk
Les også
Asus U46SV: Mobil og spillsterk mellomvekter
Les også
HP Pavilion dm4-2000: Lettvekter som forfører
Les også
HP Envy 17-2100: Stilig og god bærbar PC
Les også
Apple Mac mini: Liten, lekker og allsidig
Les også
Dell XPS 15z: Folke-PC på slankekur
Les også
Lenovo ThinkPad T420: Solid og sikker jobb-PC
Les også
Fujitsu Stylistic Q550: Windows 7 får oss til å elske og hate
Les også
Asus K53SV: Bærbare krefter til folket
Les også
Lenovo ThinkPad X220 Tablet: Bærbar godsak med en vri
Les også
De beste PC-ene for studenter
Les også
Toshiba NB550D: Stilig og batteristerk minibærbar
annonse