Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Xperia Go ST27i

Lekker smartmobil som ikke lekker

Sony Xperia Go er en slank og stillig mobil som tåler mer enn de fleste.

Kurt Lekanger, Amobil.no

De fleste vanntette smartmobiler er store, tunge og klumpete. Det er derfor deilig å se at det finnes unntak som Sony Xperia Go.

Til tross for at Xperia Go veier bare 110 gram og er under en centimeter tykk er den IP67-sertifisert, som betyr at den kan senkes 1 meter under vann i 30 minutter uten å ta skade av det. Siden telefonen også er støvtett, behøver du ikke bekymre deg for om telefonen vil bli ødelagt når du tar den med på stranden eller på byggeplassen.

I motsetning til skikkelige hardhaus-telefoner som Sonim XP3300 eller Samsung B2710 Xcover er ikke ytterskallet til Sony Xperia Go laget for å være særlig mer robust enn andre telefoner. Det betyr at dette ikke er mobilen du bør kjøre over med en traktor eller miste i gulvet i tide og utide. Men på innsiden av telefonens ytterdeksel er det en helt vann- og støvtett beskyttelse av telefonens innmat. Vi prøvde å både spyle telefonen med vann og senke den ned i vann, uten at den tok skade av det.

Telefonen er pen å se på, med et ytterdeksel i matt svart plast. Den fås også i gult eller hvitt.

Lavoppløselig skjerm

Xperia Go har ganske gode spesifikasjoner i forhold til prisen, og med en tokjerneprosessor på 1 GHz har telefonen kraft nok til at de fleste operasjoner går uten rykk og napp. Vi opplevde riktignok at nettleseren hang litt av og til, men det var ikke plagsomt. Alt i alt vil du oppleve at dette er en rask mobiltelefon i forhold til prisen.

Den 3,5 tommer store skjermen har klare og fine farger og god lysstyrke. Men oppløsningen er på bare 320 x 480 punkter, som betyr at punkttettheten er ganske lav i forhold til for eksempel Sony Xperia U, som har en oppløsning på 480 x 854 punkter. Telefonen har for øvrig ganske like spesifikasjoner som Xperia U og P, med unntak av skjermen.

Noen synes kanskje en 3,5 tommer stor skjerm er i minste laget, men størrelsen gjør at telefonen får et hendig format. Skjermtastaturet på en såpass liten skjerm kan bli litt trangt, og vi synes vi bommet oftere på tastene enn på for eksempel iPhone 4S, som har samme skjermstørrelse. Men den innebygde stavekontrollen gjør en god jobb.

Fin treningsmobil

En vanttett telefon er super til trening. Xperia Go leveres med flere treningsapper forhåndsinstallert. Adidas MiCoach er for deg som vil trene seriøst og få satt opp skikkelige treningsprogrammer tilpasset formen du måtte være i, mens FigureRunning lar deg tegne figurer på kartet når du løper. En skritteller følger også med.

Dette er også en god underholdningsmobil. Musikkspilleren er blant de beste vi har vært borti på en mobiltelefon. Telefonen har god formatstøtte.

Er du ute etter en god kameramobil, vil du kanskje ikke bli så veldig imponert over 5 megapiksel-kameraet til Sony Xperia Go. Likevel er bildene klart godkjente i forhold til andre mobiltelefoner i denne prisklassen. Utendørsbilder i ideelle lysforhold blir bra.

Konklusjon og alternativer

Vi mener Sony Xperia Go er ett av de aller beste alternativene hvis du vil ha en telefon som tåler vær og vind.

Det kanskje nærmeste alternativet til Xperia Go er Motorola Defy+. Denne telefonen koster et par-tre hundre kroner mindre, men har dårligere ytelse enn Xperia Go. Til gjengjeld har den høyere oppløsning på skjermen. Et annet alternativ er Sonys egen Xperia Active. Denne telefonen er med sin 3-tommers skjerm bitteliten og veldig kompakt – men den er faktisk vesentlig tykkere enn Xperia Go. Vekten er omtrent den samme. Men Xperia Active har ikke tokjerneprosessor, og har dårligere ytelse. Dermed vil nok Xperia Go være et bedre alternativ for de fleste.

Trenger du en telefon som også tåler en skikkelig trøkk, bør du velge en såkalt "ruggedized" telefon. Samsung Galaxy Xcover er et godt Android-alternativ som skal tåle forholdsvis mye, mens Sony XP3300 er så solid bygget at den tåler en helvetesuke i Forsvaret..

En mobil som ikke er helt vanntett, men som likevel skal være "vannavisende" og dermed tåle en liten regnbyge, er Motorola Razr. Til rundt 3.500 kroner er dette en langt dyrere mobil, men den og etterfølgeren Razr Maxx er begge knallgode mobiltelefoner.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Xperia Go ST27i på Amobil.no »

annonse