Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony SLT-A65

Dette kameraet gir deg masse for pengene

Sony A65 er nesten alt det storebroren er.

[Akam.no]: Sony A65 er et type kamera vi gjerne vil like, fordi det rett og slett er litt underdog. Billigere enn sin storebror Sony SLT-A77 og Sony NEX-7. Og det er mye med dette kameraet som gjør at vi liker det, men det er også noen problemer som vi ikke helt skjønner at er der.

Litt for mange megapiksler

Sony SLT-A65 har mange megapiksler. 24 i tallet. Vi syns det er for mye. Det er temmelig mye for et crop-kamera, og det er mye for et fullformatskamera, selv om blant annet Nikon D800 viser at det kan fungere smertefritt. Mange megapiksler fører til store filer som øker arbeidsmengden. Dette kan man fint leve med dersom alle megapikslene fører til et veldig godt detaljnivå i bildene. Med Sony A65 mener vi at dette ikke er tilfelle. Hvis du ikke er av typen som trenger å zoome inn til full størrelse for å se om bildet ditt er skarpt, vil Sony A65 passe deg godt. Nå er det negative tatt. Dette kameraet har mye vi fryder oss over.

Knallgod søker

Søkeren i A65 er kanskje den beste elektroniske søkeren på markedet. Den er helt i toppsjiktet, den er skarp og den er lys. Søkeren har få eller ingen av barnesykdommene vi tradisjonelt har forbundet med elektroniske søkere, som dårlig oppdateringsfrekvens, og lignende. Det eneste vi ikke liker med den er at den viser hvert bilde du har tatt med en gang. Dermed har du ingen livestrøm som viser hva objektivet egentlig ser. Ergo, tar du bilder av bevegelige objekter og vil fange det kritiske øyeblikket, er A65 dårlig egnet.

Det er naturlig å sammenligne A65 med A77 og NEX-7. Førstnevnte er flere hakk billigere priset enn de to sistnevnte, til tross for at den har mange av de samme funksjonene. Bildebrikkene er mer eller mindre tilsvarende, men A65 er stort sett, med i hvert fall ett unntak, et lite hestehode bak storebrødrene.

Valuta for pengene

Sony A65 er etter vår mening et kamera som gir deg mye fotoglede for pengene. Det er priset fornuftig, og har mange av de samme funksjonene som storebror Sony SLT-A77, og er som testen vår viser faktisk bedre på enkelte områder, selv om den gjennomgående er litt mindre hvass i kantene.

Styrker og svakheter

Passer for:

 • Brukere som liker sportsfotografering.
 • Brukere som trenger god autofokus.
 • Brukere som vil ha en god elektronisk søker.

Passer ikke for:

 • Brukere som trenger god ytelse på høy ISO.
 • Brukere som krever høyest mulig filkvalitet.
 • Brukere som har store hender.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony SLT-A65 på Akam.no »

Alternativer

 • Sony NEX-7: Dette kameraet er i prisklassen over A65, har like mange megapiksler og er hakket bedre på det meste.
 • Sony SLT-A77: Dette kameraet er A65s storebror, og er i likhet med NEX-7 litt dyrere, og litt bedre på det meste.
 • Canon 650D: 650D er Canons nyeste APS-C-speilreflekskamera. 18 megapiksler, litt rimeligere og jevnt over mer støyfrie bilder.
 • Samsung NX200: NX200 er noe rimeligere enn A65. Hvis du klarer deg uten søker, får du et kamera hvor noen unødvendige megapiksler er kuttet bort, til fordel for bedre lavlysegenskaper.
 • Nikon D5200: Dette er Nikons nyeste speilreflekskamera. I likhet med A65 har det 24 megapiksler, og er hakket dyrere enn A65.
 • Nikon D7000: D7000 er cirka likt priset som D5200, men har 16 megapiksler, er noe større og har antakeligvis den beste byggekvaliteten av denne gruppen med kameraer.
Les også
Sony NEX-5R: Sony viser muskler
Les også
Sony NEX-6: Lillebror er størst
Les også
Panasonic Lumix DMC-GH3: Tidenes kombikamera
Les også
Sony slipper flere nye kameraer
Les også
Sony NEX-7: Det beste speilløse kameraet til Sony
Les også
Sony SLT-A77: Her er kameraet entusiastene har ventet på
annonse