Tek.no

Test BitFenix Flo

Hvor godt er egentlig dette rimelige spillhodesettet?

Til bare 550 kroner skal du få god spillyd.

Rolf B Wegner
2 Apr 2014 18:00

Innledning og oppkobling

Det er ikke måte på hvor mange produsenter som en eller annen gang prøver seg på lydprodukter. Noen ganger går det riktig bra, mens det andre ganger går litt dårligere. Denne gangen er det kabinettprodusenten BitFenix som skal vise hva de duger til på lydfronten.

BitFenix Flo er navnet, et hodesett som ble vist frem for første gang på Computex-messen i fjor sommer, og ble klart til salg nå i 2014. Enn så lenge er dette det eneste hodesettet som BitFenix har i stallen, men om det går riktig vei med Flo kommer det nok flere produkter med årene.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Flo gjør ikke så mye ut av seg rent størrelsesmessig. Inne i de relativt små klokkene gjemmer det seg elementer på fire centimeter, hvilket er relativt vanlig for hodesett av den størrelsen. Går du noe opp vil du kunne få elementer på fem centimeter i diameter.

Designen føles veldig enkel, og på grensen til billig. Svart plast preget med en relativt stor logo på hver av øreklokkene er ikke noe som det svinger av etter vår mening. Førsteinntrykket er at Flo ikke akkurat virker å være verd de 550 kronene som hodesettet koster, men vi ga oss selvsagt ikke med bare et førsteinntrykk. Vi måtte teste dem skikkelig.

Skikkelig kabeljobb

Vi merker oss at BitFenix har gjort en solid jobb med kabelen til Flo. Det følger flere av dem med, og selve kablen som går inn i hodesettet er løs. Dette gir deg mulighet til å trikse og mikse med kabellengden og funksjonaliteten, alt etter hva som passer deg. For vår del ble det på med volumkontroll og mikrofonstyring, og en lang skjøtekabel slik at vi rakk helt frem til lydkortet som står i maskinen under skrivebordet. Samlet fikk vi da rundt tre meter med kabel, og det er mye.

Kablene er godt merket også, både med farger og symboler. Oppkobling av hodesettet bør ikke by på noen problemer, med mindre utgangene på datamaskinen din er dårlig merket.

Mikrofonen er også enkel å koble til, det er bare å smette den inn i hullet foran på venstre klokke.

Bitfenix Flo
6
Helt greit

Bitfenix Flo

sitat"Til å være et hodesett til 550 kroner, gjør Bitfenix Flo en helt grei jobb"
 • Krysse av
  Lang kabel
 • Krysse av
  Bra trøkk i lyden
 • Krysse av
  Lette, merkes knapt at de er på
 • Krysse av
  Lav pris
 • Krysse av
  Bra lyd i mikrofonen
 • Bytt
  Litt overdreven diskant og bass
 • Bytt
  Blir klamme på skallen
 • Bytt
  Litt små klokker

Les også