Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestTomTom GO Live Top Gear edition

Jeremy viser deg veien forbi køene

Live-GPS-en er på nett, og vet akkurat hvor det er kø i sanntid.

I storbyen er TomToms Live-funksjoner gull verdt. (Foto: Einar Eriksen)

Se for deg en GPS som forteller deg at du treffer på en kø om 2 kilometer, men den vet om en snarvei som gjør at du sparer seks minutter. Du kan enkelt og greit trykke "ja" til å velge den andre veien, og GPS-en leder deg rundt køen og hjem.

Dette kan faktisk TomTom-GPS-er med Live-funksjoner i dag, som for eksempel TomTom GO Live Top Gear edition. Sanntidsinformasjonen om køene er imponerende presise i Oslo. Informasjonen om hvor og når det er køer historisk er også svært nyttig når ikke sanntidsdataen strekker til.

GPS-en er alltid på internett, og det gjør at veiene er mer oppdaterte en noensinne, og at du slipper å taste inn adressen til restauranter og butikker; i stedet taster du bare inn navnet. Værmeldingen på skjermen er kjekk å ha når du kjører over fjellet.

Top Gear-programlederen forteller deg veien

Det er selveste Jeremy Clarkson fra den britiske TV-serien Top Gear som forklarer deg veien i Top Gear edition (når han ikke syter over at han blir bilsyk av kjøringen din eller at at du kjører gjennom bomringer selv om dine skatter allerede har betalt for veien du kjører på). Alternativt kan du velge en kort og konsis norsk stemme som bare forteller deg hvor du skal kjøre.

Til navigasjon fungerer GPS-en jevnt over bra, selv om vi skulle ønske kartet hadde mer detaljer om området rundt veiene, slik som litt topografi og litt mer preis visning av fjorder, vann og elver.

Kjøper du en GO Live Top Gear edition får du en håndfri som fungerer helt greit med på kjøpet. Da kan du i tillegg styre telefonen din fra GPS-en.

Alt i alt er dette en helt grei GPS, men TomToms løsning med at du har kontakt med mobilnettet og får sanntidsdata om trafikken og raske oppdateringer gjør at du kommer til å elske GPS-en om du bor i nærheten av en by. Vi har testet GPS-en i området rundt Oslo, og ville ikke vært foruten Live-funksjonene de dagene en eller annen bilulykke sørger for lange køer som vi kan unngå.

Sjekk prisene på GO Live Top Gear edition eller Go Live 820 i prisguiden »

Alternativer

GO Live 1000 fra samme produsent har en større og mer oversiktlig skjerm av den kapasitive typen, og måten den monteres på er mer praktisk dersom du vil ta GPS-en ut og inn av bilen. Prislappen ligger tre hundrelapper høyere.

TomTom GO Live 820 er prikk lik Top Gear edition men uten Top Gear-effektene, mens Go Live 825 derimot har en større skjerm som gir bedre oversikt. Disse har vi imidlertid ikke testet i skrivende stund.

Vil du vite mer? Les hele testen på Amobil.no

Mer om
annonse