Tek.no

Test

Test: LG 42SL9000

Ole Henrik Johansen
15 Okt 2009 20:30

Test: LG 42SL9000

Testresultater

De siste årene har flatskjermen blitt stadig større i høyde og bredde, mens tykkelsen har blitt forminsket. Med den nye kantbelysningsteknologien LED har LCD-skjermene blitt enda tynnere, og flere skjermer finnes nå på markedet med en tykkelse under tre centimeter.
Vi har testet LGs nye LED-LCD-modell 42SL9000, er en syltynn flatskjerm. Modellen har en flott design, som fremstår som meget tynt og elegant. Skjermen har dog en nokså blank overflate, som gir en god del refleksjon.
Design
Skjermen fra LG byr på en flott design, der et glass foran selve panelet også fungerer som ramme. Glasset er farget sort ut utenfor bildefeltet, og går over i en blank sølvfarget kant nederst på rammen. Bakplaten på skjermen er i metall og tilføyer en kvalitetsfølelse for modellen.
Modellen har en matchende fot som også er laget i glass, med et felt fremst på foten som er gjennomsiktig. Foten har mulighet for å dreies, og en fin detalj er når du svinger skjermen, beveger ingen syndlige deler seg på foten.Brukervennlighet og tilkoblinger
Menyene på den nye modellen fra LG er enkle og lett forstålige. Taster du meny-tasten på fjernkontrollen kommer menyen opp i form av åtte kategorier midt på skjermen. Bildet på det eventuelle programmet du ser på vil være synlig i bakgrunnen.
Fjernkontrollen på denne modellen er god å holde i hånden, og har en særegen bue. Denne buen synes vi gjør at det blir enklere å nå de forskjellige tastene. Merkingen på tastene er tydelige og lette å lese. Dessuten kan du ved å trykke på en knapp få lys i fjernkontrollen som jo kan være praktisk midt i en film med lyset slått av.
Av tilkoblinger har denne modellen det aller meste du trenger. TV-en har fire HDMI, to Scart-kontakter, PC-inngang og komponent for å nevne noe. Skjermen har også en kortleser der du kan sette inn en CAM og et programkort for å se for eksempel sendinger på det digitale bakkenettet, når skjermen blir godkjent for bruk.


Lydkvalitet
42SL9000 har en nokså dårlig lyd. Lyden er platt og byr ikke på noe bass, og blir litt ubehagelig å høre på når lyden blir skrudd opp en del. Dette er lyd som først og fremst egner seg til å se nyhetene eller liggende programmer, men skal du se film bør et eksternt anlegg tilkobles.
For tilkoblinger til ekstern lyd har skjermen i form av både analog og digital utgang. Den digitale utgangen er optisk.


Bildekvalitet
Skjermen har ikke spesielt god lyd, men bildemessig er den en del bedre. Sortnivået er ganske bra, men ikke fult så godt som en del av de andre skjermene i testen. Fargene i bildet er gode, og spiller på et bredt spekter.
Bevegelsene i bildet flyter bra og skjermen takler raske bevegelser godt. Den egner seg godt til idrett og skarpheten er også god.
42SL9000 sliter derimot en del med reflekser, ser glasset som dekker både panelet og samtidig er en del av rammen reflekterer mye lys. Det gjør at om du har noen lys stående på i stua når du skal se TV, vil mye av lysene gi gjenskinn i skjermen.
Konklusjon
Den nye flatskjermen fra LG tilbyr en stilig design, og har en enkel meny å betjene. Fjernkontrollen på skjermen er tydelig å lese, samt at den også har lys i tastene. Bildemessig er skjermen også god, med bra farger, skarphet og bevegelse, samt bra sortnivå.
Skjermen har dårlig lyd, som nok er grei nok til å høre på nyhetene, men som blir for spe til film eller andre programmer med litt ”trøkk i”. TV-en har en flott design, men det blanke glasset gjør at skjermen reflekterer en del. Denne odellen får terninkast fire, men ville nok vært oppe på en femmer om lyden hadde vært bedre, og rekleksen mindre.

Les også