Tek.no

Test

Superduper DAB-radio

Espen Irwing Swang
12 Juni 2010 12:00

Superduper DAB-radio

Testresultater

Med DAB/FM/Internett-radioen Pinell Supersound ble det omsider litt fart på salget av DAB-radioer i Norge. Radioen er ikke bare kompakt og overkommelig i pris, men den har også en svært god lyd. I tillegg kan den så mye mer enn bare å spille DAB-radio.
Nå er andre generasjon klar i butikk, og vi har testet den.

Fjernkontroll

Av utseende er de to apparatene tilsynelatende like. Men nykommeren har fått et lite Ir-øye, som indikerer at det er skjedd noe siden sist. Og ganske riktig – nå finnes også en fjernkontroll til radioen. Dette var noe av det vi savnet mest da vi testet forgjengeren.

En annen synlig endring er displayet, som nå er skarpere og rommer mer informasjon enn tidligere.

Ellers er radioen som før, med chassis i sort pianolakk og en sølvramme rundt fronten. Betjeningstastene er de samme som før. Det er like greit, for løsningen med taster og ratt fungerer så bra at det ikke er noen grunn til å endre på det. Nå kan du uansett velge å styre alle funksjonene fra den medfølgende fjernkontrollen.

Internett

For den som ikke kjenner Pinell Supersound fra før, så kan vi kort fortelle at det dreier seg om en plasseringsvennlig radio med mono-høyttaler. Den kobles trådløst til hjemmenettverket, og du kan søke opp og spille Internett-radio uten å ha peiling på hvordan det egentlig fungerer. Søk bare i menyen etter land, sjanger eller hva du måtte ønske, og sjansen er stor for at du finner det. Om du digger Frank Zappa eller P4 spiller ingen rolle. Her finner du enkelt frem til begge deler. Radioen kan også kobles til kablet nettverk.
Når radioen er koblet til hjemmenettet kan den ”se” mediekilder og spille av musikk direkte fra disse. Vi har sågar fått satt opp vår Pinell-radio så den spiller musikk fra Spotify.
En egen nettside gjør det enkelt å legge til favorittkanaler på radioen din. Ved å legge inn dens unike ID på nettsiden, kan radioen hente endringene du gjør, uten at du behøver å røre den.

Radio

Ønsker du å høre ”vanlig” radio, så går det også greit. Søk opp stasjonene i FM-båndet, eller spill digitalt via DAB-nettet. Fordelen med DAB er at du får tilgang til flere digitale kanaler med ren lyd, og at de som sender på DAB-nettet også sender tilleggsinformasjon til skjermen på radioen. Det vanligste er at radiostasjonene sender informasjon om hva som spilles, hvilket program du hører på, og hvilken låt som er den neste på kjøreplanen. I noen tilfeller kommer også andre typer informasjon.

Til disse funksjonene trenger du ikke Internett, så radioen kan gjerne bli med på hytta eller andre steder der du ikke har WLAN. Internett trenger du heller ikke om du vil bruke radioen som høyttaler til en iPod eller mobiltelefon. Slike lydkilder kan kobles til via 3,5 mm audio-jack.

Men strøm må du ha. Pinell Supersound har ikke batteridrift.

Bedre lyd

Endringene i Pinell Supersound går lenger enn bare til et nytt display og fjernkontroll. Høyttaleren er også forbedret. Vi mener bestemt at den gamle versjonen har god nok høyttaler i massevis for et slikt produkt, men selvsagt er det hyggelig når Pinell velger å overgå seg selv. Også softwaren har fått noen overhalinger, og blant annet skal Pinell Supersound II ha bedre DAB-følsomhet.


Da vi testet Pinell Supersound ga vi terningkast 5. Den gang trakk vi litt på manglende fjernkontroll, og skrev at vi gjerne så at det kom en digital lydutgang som lot oss bruke radioen som komponent på stereoanlegget i stua. Siden den gang er det kommet en egen Pinell-adapter som har nettopp dette. Den ikke bare kan, men må kobles til et stereoanlegg, ettersom den ikke har høyttalere i det hele tatt.

Toppscore

Alt i alt løfter Pinell Supersound II seg akkurat nok til at vi tipper terningen over til en sekser. Vi regner med at den kommer til å bli minst like populær som sin forgjenger.

Les også