Samsung UE46C9005

 Samsungs nye design-TV er en fryd for øyet.

Samsung UE46C9005

Testresultater

Rålekker design, bra bildekvalitet, fjernkontroll med skjerm
Dyr, dårlig lyd0

Vi har testet Samsungs nye kronjuvel, UE46C9005, en syltynn designbombe som gjør seg i enhver stue.

Kort om UE46C9005
Samsung har en rekke nye modeller med støtte for 3D, og den nye 9000-serien er toppmodellen blant LCD-alternativene.

Skjermen kombinerer det beste av teknologi fra selskapet med en unik design. Foruten støtte for den nye dimensjonen har skjermen en helt ny fjernkontroll, 200 Hz og en rekke internettbaserte tjenester.

Design

Skjermen finnes i to ulike modeller, en på fot og en ment for å henges på vegg. Vi har tatt for oss modellen som står på fot.

Det er på design 9000-serien virkelig skiller seg ut fra flokken. For den nye designen til flaggskipet gir deg en skikkelig "må ha"-følelse. Skjermen er syltynn, og komplett utført i børstet stål fra topp til tå. Det at skjermen er 8 millimeter tykk er imponerende nok på papiret, men du blir fremdeles overrasket over hvor tynn skjermen faktisk er når den står foran deg.

Foten kommer i den samme børstede metallutførelse som resten av skjermen, og i tillegg til å være svingbar har den også en annen lekker funksjon. Beveger du fingrene under kanten i forkant av foten kommer det nemlig ut et betjeningspanel med blant annet volumjustering, kanalvalg og av- og påknapp. Panelet trekker seg stilfullt tilbake om det blir stående urørt en liten periode.


Etter vår mening er Samsungs nye 9000-serie den lekreste designskjermen du får kjøpt per i dag.
Les neste side av testen her.

Bildeeksempler

Samsung UE46C9005 del 3

Testresultater

Rålekker design, bra bildekvalitet, fjernkontroll med skjerm
Dyr, dårlig lyd0

Slik fungerer 3D
3D-effekten skapes ved at skjermen sender to bilder annenhver gang på samme skjerm, et ment for hvert av øynene. Dette gir hjernen en illusjon av at bildet er tredimensjonalt.
For å skille disse bildene fra hverandre må vi bruke briller, som i dette tilfellet er aktive. Det betyr at de snakker sammen med flatskjermen og stenger for det venstre øyet når skjermen viser bildet ment for det høyre og omvendt.


Vil du vite mer om 3D? Les vår TV-skole.

Lyd- og bildekvalitet
Den nye 9000-serien er utrolig tynn og derfor er det ikke noe plass til høyttalere i selve skjermen. Dette er løst ved at Samsung har plassert høyttalerne i foten sammen med resten av elektronikken. Det for ikke en veldig god lydkvalitet. Det går greit å se nyhetene, men blir for sped til å høyne filmopplevelsen. For lydbildet er nokså spedt og mangler bass. Dog har du fulle muligheter til å koble på et eksternt hjemmekinoanlegg.

Når det gjelder bildekvaliteten gjør C9005 det generelt bra. Til sammenligning med 8000-serien til Samsung er 9000-serien noe skarpere på detaljer, spesielt på sendinger med lavere oppløsning enn HD.

Når det kommer til sortnivået er den nye 9000-serien også god, men produserer ikke like mørk sortfarge og er heller ikke så nøyaktig som modeller med direkte LED-belysning. Du får en viss grad av haloeffekt i overgangen mellom mørke og lyse detaljer i bildet. Når det er sagt, er dette allikevel noe av det beste vi har sett på LCD-modeller med kantmontert LED-belysning.


Fargene på UE46C9005 er nokså nøytrale, men har et bredt spekter og er godt mettet. Når det kommer til bevegelse, spesielt når bildet panoreres raskt, takler 9000-serien dette meget bra. Responsen i skjermen er fult på høyde med både Philips' 9705 og Sonys HX900
Les konklusjonen av testen her. 

Samsung UE46C9005 konklusjonen

Testresultater

Rålekker design, bra bildekvalitet, fjernkontroll med skjerm
Dyr, dårlig lyd0

Konklusjon
Ut av esken er det liten tvil om at Samsungs nye UE46C9005 er et blikkfang uten like - både foran og bak. Skjermen har en utrolig stilig design, der skjermen er meget tynn og måler under én centimeter i tykkelse. Skjermen er også utført i børstet metall fra topp til tå, der til og med baksiden av skjermen er utsmykket det aluminiumsfargede materialet.

Foten er også utført i børstet metall, og har et stillig kontrollpanel som kommer ut automatisk når du drar hånden forbi forsiden av foten. På dette kontrollpanelet kan du justere det mest nødvendige som for eksempel skru lyden opp og ned eller slå av skjermen.

Brukervennligheten på den nye 9000-serien er god, og menyen er nokså selvforklarende. Skjermen har fått en ny type fjernkontroll, som har en tre tommer stor berøringsskjerm med mulighet for å vise deg en annen TV-sending enn den du ser på selve flatskjermen. Fjernkontrollen kan også brukes som et praktisk QWERTY-tastatur når vender den til en horisontal posisjon.

C9005 har en rekke hendige applikasjoner og kan kobles til internett via kabel. Slik at du for eksempel kan se filmsnutter fra YouTube, sjekke værmeldingen fra YR eller kommunisere med venner via Facebook. Den er også klargjort for bruk trådløst, men da må du kjøpe en dongel som ekstra utstyr til rundt 600 kroner på nett.

Lydkvaliteten i skjermen er ikke av den beste på markedet. Høyttalerne som er festet i foten gjør en god nok jobb til å se nyhetene på, men blir for svak til å gi deg en god filmopplevelse. I foten sitter også resten av elektronikken og tilkoblingsmulighetene. Vær oppmerksom på at det finnes to forskjellige varianter av denne skjermen, en ment for bruk på fot og en annen som er laget for å henges på vegg.

Bildekvaliteten er jevnt over meget bra på denne skjermen. Sortnivået er blant det beste vi har sett fra skjermer med kantmontert LED-belysning, men er ikke fult på høyde med modeller som har direkte LED-belysninger, som for eksempel Sonys nye HX900.

Men skjermen takler bevegelse like godt som sine konkurrenter, og gjengir de raskeste panoreringene smertefritt. Fargene er også godt mettet og fremstår nøytrale.

Prisen på Samsung-skjermen er i skrivende stund rundt 35 000 kroner på nett, noe vi mener er i stiveste laget. Men er du ute etter en design-TV alle vil måpe av å se, er allikevel Samsungs nye 9000-serie noe for deg. For her får du en skjerm som ser bra ut utansett hvor du betrakter den fra - som samtidig gir deg meget god bildekvalitet.

Mer om
annonse