Tek.no

Test MSI GT72S

MSIs nye spillglis leverer helt sinnsyk ytelse – på ett punkt

MSI frister med toppgrafikk, G-Sync og Intel Skylake.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Introduksjon »

MSI er én av et knippe produsenter som virkelig satser og rendyrker spillbærbare. Dette fikk vi virkelig bekreftet da vi for noen uker siden testet deres GT80, et unikt beist av en maskin med doble skjermkort og mekanisk tastatur. Denne gang er det imidlertid deres fortsatt kraftige, men hakket mer tradisjonelle spillmaskin GT72S som står på testbenken vår.

GT72S er en av selskapets kraftigste bærbare og kommer med et Nvidia GTX 980M-grafikkort, en overklokkbar Intel Core i7-prosessor og flashminne med slike hastigheter at vi måtte sjekke øynene våre både to og tre ganger da vi målte det. Skjermen har dessuten støtte for Nvidias G-Sync-teknologi – noe vi kommer tilbake til.

Vi minnes selvsagt forgjengeren, GT70. Denne testet vi i fjor, men til tross for at den var kraftig traff den aldri hjerterota vår. Dette var det flere grunner til, blant annet var den litt av en hissigpropp, hadde et utseende som virket billig og bød på en unøyaktig pekeplate. Vi håper GT72S, med overhalt design, bedre maskinvare og nye teknologier på plass, kan løfte karakteren opptil flere hakk.

Høsten er for lengst over oss. Det betyr at MSI ikke er alene om å slippe nye spillbærbare på markedet. De er bare først ut i testkøen vår. Straks vil deres GT72S dermed møte sterke konkurrenter som Asus' varslede G752 og Alienwares topptrimmede 17-tommer.

Forbedret design

For å gå seirende ut av møtet med disse to har MSI som nevnt gitt maskinen et nytt design. Etter vår mening har arbeidet deres båret frukter. Designet er denne gang både renere og mer helhetlig, og materialene – med innslag av anodisert aluminium i base og topplokk – gir maskinen et mer solid og noe mer eksklusivt uttrykk. I tillegg ser vi mindre til «pianolakk»-plasten i årets utgave, noe som er en særs velkommen endring.

MSI GT72S er tynnere enn forgjengeren og byr på et mer helhetlig design. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Ikke minst har maskinen også blitt tynnere enn GT70 var. Vi snakker om 5,1 mot 5,5 centimeter, noe som er en godt merkbar forskjell. Vekten er på sin side helt lik som forgjengerens 3,8 kilogram. Men, husk å legge til vekta for laderen, 950 gram, før du vurderer hvorvidt denne saken kan bæres rundt på daglig basis.

På neste side sjekker vi ytelsen til GT72S, og vi kan avsløre at vi ble svært så overrasket over ett av testresultatene.

Lurer du på hvordan GT72S er i bruk, og hva vi synes om den, kan du titte videre til sistesiden.

MSI GT72S 6QE-054NE
7
Bra

MSI GT72S 6QE-054NE

sitat"Langt bedre enn forgjengeren, men hevder seg ikke over konkurrentene ytelsesmessig."
 • Krysse av
  Forholdsvis slank
 • Krysse av
  Stille
 • Krysse av
  Lynrask lagring
 • Krysse av
  Stilig design
 • Krysse av
  G-Sync
 • Krysse av
  Godt med tilkoblinger
 • Krysse av
  God prosessorytelse
 • Bytt
  Ikke bedre spillytelse enn fjorårets konkurrenter
 • Bytt
  Elendig pekeplate
 • Bytt
  Dårlig kalibrert skjerm

Les også