Tek.no

Test Samsung Galaxy Tab S2

Samsungs nye nettbrett er blant årets aller beste

Men det ligner mer på en iPad en noen annen Galaxy Tab har gjort.

Espen Irwing Swang, Tek.no
Espen Irwing Swang
23 Okt 2015 06:30

Kort fortalt om Samsung Galaxy Tab S2

Nettbrettmarkedet har stupt, noe også Samsung har fått føle. Men det er neppe derfor selskapet har endret kurs, og satser på et nettbrett i samme format som Apples iPad.

Det kan være flere grunner til det ekstreme fallet i salget av nettbrett, men den viktigste er antakelig at mobiltelefonene har spist av markedet. Har du en mobiltelefon med stor skjerm kan det være vanskelig å se merverdien i et nettbrett.

Bruker nettbrettene mindre enn før

Du klarer deg antakelig fint med mobilen om målet først og fremst er å holde deg oppdatert på Facebook eller SnapChat, lese en blogg eller sjekke nyhetene i ny og ne. Har du allerede et nettbrett, er det ikke utenkelig at du bruker det mindre nå enn du gjorde for bare kort tid siden.

De som bare bruker nettbrettet til det smartmobilen kan gjøre, trenger strengt tatt ikke et nettbrett. Tilbake står de som bruker nettbrett fordi mobilen ikke duger.

Mer enn en diger mobiltelefon

Samsung Galaxy Tab S2 har samme form som iPad. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Det er grunnen til at Samsung fokuserer på de mest krevende kundene, når de nå lanserer sitt nye nettbrett, Samsung Galaxy S2. Brettet er ikke lenger bare en stor mobiltelefon, men får egenskaper som skal gjøre den til et alternativ til de mest bærbare PC-ene. Enkelte av disse begynner jo også å ligne mistenkelig mye på tradisjonelle nettbrett.

Derfor er Samsung Galaxy Tab S2 ikke bare tynn og lett. Den kommer også med verktøy som skal gjøre deg enda mer produktiv, som tastatur, og en dokk du kan koble storskjerm, eksternt minne og annet tilleggsutstyr til.

Ellers har den som du vil se en skjerm som er i 4:3-format. Det gjør at S2 minner atskillig mer om iPad enn forgjengeren, Tab S, gjorde. Formatet har noen fordeler og noen ulemper, noe vi skal komme tilbake til.

Samsung har redusert antallet brettmodeller betydelig, og har blant annet kuttet ut modellene med skjermpenn.

Men hvor konkurransedyktig er den egentlig? Dette kommer vi tilbake til på de neste sidene >>

Samsung Galaxy Tab S2 9.7"
9
Imponerende
Anbefalt

Samsung Galaxy Tab S2 9.7"

 • Krysse av
  Knallgod skjerm
 • Krysse av
  Tynnere og lettere enn noe annet brett med stor skjerm
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Kraftig innmat
 • Krysse av
  Fingeravtrykksensor
 • Bytt
  Mangler Ir-port
 • Bytt
  Ikke NFC

Les også