Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMad Catz Cyborg R.A.T. 9

19 deler – én datamus

Er dette løsningen vi har lett etter?

Introduksjon

Det er ikke ofte vi får levert et produkt på pulten vår som skiller seg like mye ut som Mad Catz´ Cyborg R.A.T. 9-spillmus. Selv om det i bunn og grunn bare er et verktøy for å flytte musepekeren rundt på skjermen vår, har de klart å skape noe virkelig utenom det vanlige: En trådløs spillmus med en design få kan matche. Elsk eller hat det, vi får assosiasjoner til både Batmans nyeste Batmobil og Transformers-roboter når vi ser på den, og så fort vi legger en hånd på overflaten skjønner vi at dette er noe helt spesielt.

Mad Catz-musene er nemlig ikke ment å tas rett ut av boksen, plugge inn i maskinen og starte spillingen. I stedet for å skryte av enkelt oppsett og ny og mer nøyaktig sensor på undersiden, slik omtrent alle andre produsenter gjør, skryter Mad Catz heller av å tilby en mus som skal kunne passe hver eneste hånd. Ikke fordi ergonomien er perfekt rett ut av boksen, men fordi du kan bytte ut omtrent hver eneste del av spillmusen, og vekte den akkurat slik du vil.

18 separate deler, pluss selve musen, gjør det til en opplevelse å bare pakke ut Cyborg R.A.T. 9 ut av esken.

Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Spesifikasjoner: Mad Catz Cyborg R.A.T. 9-
-
Sensor "Twin Eye"-laser. 6400 DPI
Innstillingsmuligheter Profiler, fire ulike DPI-modi
Tilkobling Trådløst over 2,4 Ghz-båndet.
Vekt 165 gram uten vekter, 205 gram med.
Ekstra 18 separate deler for justering av form og vekt. To utbyttbare batterier

Still inn på alt

Hele "ryggen" kan flyttes på, eller byttes helt ut med to alternativer.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Denne lille dingsen bruker du for å justere alle de andre delene med.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Etter at musen er pakket ut og den lille plastboksen med alle ekstradelene er åpnet, er det bare å sette i gang å finne ut akkurat hvordan du vil musen skal se ut og føles. På baksiden av musen er det en liten skrutrekker som kan tas ut, og brukes for å ta av og justere de andre delene av musen. I tillegg til å kunne bytte ut hele deler kan du nemlig også velge hvordan de skal roteres eller vinkles. Tommeldelen av musen kan for eksempel vinkles ganske langt ut, slik at tommelen nesten er utstrakt når du bruker musen. Det gjelder også "ryggen" av musen, som både kan byttes ut med to tilleggsdeler, samt justeres framover eller bakover.

På høyresiden av musen er det nok en plastdel som kan tas av, og byttes ut med litt større alternativer. Den største platen stikker ganske langt ut, slik at du kan hvile ring- og lillefinger på den mens du spiller, for minst mulig friksjon.

Som om det ikke var nok, har Mad Catz også slengt inn et par ekstra vekter i musen. Disse kan du enten kan ta helt vekk for å gjøre musen lettere, eller legge til flere vekter for å gjøre den tyngre. I våre hender oppleves imidlertid musen som svært tung allerede fra starten av, og selv uten en eneste ekstravekt i, er den tyngre enn gjennomsnittet.

Hvordan musen til slutt ser ut er mye opp til deg selv. Uansett hvilke deler du velger er det hovedsaklig svart plast eller gummi som dominerer overflatene, med detaljer av aluminium rundt omkring fingrene dine. Vi synes musen ser ganske kul ut, mens flere medarbeidere har kalt den harry. Det de fleste kan være enige om er at designen i hvert fall er spennende.

Enkelt å bytte batteri

Batteriet skyves inn på undersiden, og gir et lite "klikk" når det er på plass.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Det som gjør R.A.T. 9 til en enda mer unik spillmus er selvfølgelig at den er trådløs. Med i pakken følger det i stedet med en trådløs mottager som kobles inn med USB i PC-en din. Mottageren fungerer også som ladestasjon for ett av de to batteriene som følger med musen. I tillegg er det et lite rom på toppen til vekthylsteret, hvor du kan legge alle vektene du ikke bruker.

Batteribyttet fungerer veldig greit. Det er bare å snu musen rundt, ta tak i batteriet og dra det ut. Det sitter litt hardt, og det kan være litt vanskelig å få tak i det av og til, men som oftest er det uproblematisk. Hvis det blir for smalt kan man ta av den lille skrutrekkeren og vektene, slik at det blir mer plass.

Hvert batteri holder i rundt åtte timer med spilling, og mens du spiller kan du sette det andre til lading. Når batteriet begynner å gå tomt for strøm begynner DPI-indikatorlysene på siden av musen å blinke, så du har tid til å bytte.

Bli med over til neste side, så ser vi om Mad Catz Cyborg R.A.T. 9 har like mye spennende på innsiden som den har på utsiden.