Test

Test av Transcend T.sonic 320

Test av Transcend T.sonic 320

Testresultater

Billig, gode funksjoner, fint design.
Mangler detaljert musikkmeny, mangler festeanordning og dårlige ørepropper.0

Transcend er et av de mer ukjente merkene blant MP3-produsentene, likevel har de fått et godt rykte på grunn av gode funksjoner og fine spillere. Deres rimelige produkter imponerer også, men er den perfekt for løpeturen?
Vi har tidligere testet denne spilleren som en ren MP3-spiller til normal bruk. Denne gangen vurderer vi spilleren ut fra et treningsperspektiv og resultatet er derfor noe annerledes. Vi står likevel inne for den forrige testen resultat for denne spilleren for normal bruk.

Enkel navigasjon

Transcend T.sonic 320 minner veldig om en minnepinne i formen. Selve spilleren har et kontrollpanel på fronten. Her kan du styre musikk og volum og navigere i menysystemet. På toppen av spilleren er det to enkle knapper, en som tar deg til menyen og en opptaksknapp for å ta opp lyd. På toppen er det også plassert en hold-knapp.

I fronten finner du også en liten OLED-skjerm. Skjermen er ikke veldig avansert med sine to farger. Men har kan du enkelt se menyer og hvilken musikk du spiller av.

Designmessig er Transcend 320 en fin spiller. Når spilleren er skrudd av skjules skjermen slik at spilleren ser blank og gjennomført ut. I front er det skjult en USB som kommer frem når du tar av dekselet. Via denne lades spilleren og du kan enkelt legge over musikk og filer. Dette gjennomføres rett og slett ved å legge over musikken og filene ved å kopiere de over i spilleren som en ekstern harddisk.

Spinkle men greie menyer

Menysystemet i spilleren er svært enkelt. I hovedmenyen får du fire valg. Musikk, radio opptak eller innstillinger. I innstillingene kan du stille inn hvordan musikken skal spilles av, hva slags lydbilde du ønsker, kontrast på skjermen, språk, hva slags oppløsning du ønsker på opptak og en del annet. Du får ikke all kontroll, men mer enn nok for å ta med deg spilleren på veien.

I selve musikkmenyen har Transcend valgt enkleste utvei. Her er det ingen meny som deler inn musikken etter artist, album eller spillelister. Her går du rett og slett rett på sak. Om du er ute etter en spesiell artist eller et spesielt album må du derfor bla deg fremover i musikken manuelt. Dette er noe tungvint, spesielt om du har fylt opp spillerens 8GB, men i det minste får du via skjermen hele tiden sett hvilken artist du lytter på.

Nesten perfekt løpekamerat

Transcend er en rimelig spiller som på tross av prisen likevel imponerer. Lydbildet fra spilleren er godt og her får du med gode funksjoner som innebygd radio og opptaksfunksjon. Det er kanskje ikke veldig ofte du har behov for å gjøre opptak mens du er på joggetur, men om det skulle bli nødvendig så fungerer opptaksfunksjonen godt. Mikrofonen er ikke helprofesjonell, men den fanger godt opp både tale og musikk slik at du uten problemer kan benytte den som diktafon om du må sette opp en kjapp handleliste eller får en genial idé til et filmmanus mens du er på joggetur. Du kan også ta opp direkte fra radio med opptaksfunksjonen om du hører en sang eller et program du liker spesielt godt.

Spilleren er ikke den minste i klassen og den mangler dessverre et festeanheng for å kunne feste den på skjorta eller i bukselinningen mens du jogger. Det er en medfølgende stropp som du eventuelt kan henge rundt halsen, men det blir neppe spesielt behagelig å ha denne hengende rundt halsen mens du løper. Du er derfor avhengig av å ha en lomme på treningstøyet om du vil ta med denne på løpetur. De medfølgende hodetelefonene er heller ikke av ypperste kvalitet. Disse er laget av enkel plastikk og vil så og si garantert falle ut i løpet av de første hundre meterne du løper. Her bør du nok først som sist gå til innkjøp av et par nye øreplugger som sitter bedre på plass. På den positive siden kan du uten problemer benytte de ørepluggene du måtte ønske med denne spilleren.


Mangelen på en festeanordning og de medfølgende ørepluggene trekker noe ned for denne spilleren som ren treningsspiller. Men de gode funksjonene og den rimelige prisen trekker på sin side opp. Dette er en allsidig spiller som vil fungere både for trening og for vanlig bruk. Den er enkel å bruke og ser ikke minst bra ut. Om du er på utkikk etter en enkel, rimelig og god spiller og har lommer i treningsdressen er det få grunner til at du ikke skal vurdere Transcend neste gang du skal på løpetur.
Takk til Multicom for utlån av testprodukt.