Tek.no

Test

Vi prøver Samba de Amigo

Ole Morten Knudsen
26 Juni 2009 17:59

Vi prøver Samba de Amigo

Testresultater

Samba de Amigo er en mulighet til å få en dose Latin-Amerika direkte inn i din stue. Men er det noe gøy?

Sært spill

Spillet Samba de Amigo er sært, veldig sært. Ved hjelp av Wii-kontrollene, en i hver hånd skal du forsøke å holde takten til musikken. Det betyr at du rett og slett skal slå ut i lufta på riktig tidspunkt. Når og hvor du skal slå angis på skjermen i form av små røde sirkler som beveger seg fra sentrum i skjermen til små rundinger rundt. Når prikken er midt i sirkelen skal du riste i Wii-kontrollene som om de var maraccas.

Dette høres unektelig ikke spesielt spennende ut, og du ser utvilsomt ut som en tomsing om du spiller dette spillet alene i sofaen. Men for et vorsspill har det sin funksjon.

La vennene dine danse

Det er nemlig svært morsomt å se vennene dine hoppe som gale for å forsøke å treffe riktig. Her er det viktig å rydde plass for armene flyr i alle retninger. Undervis blir en også bedt om å posere i en positur som angis på skjermen.  Om spillet skal bli gøy er det likevel viktig at deltakerne gir litt av seg selv.

Det skal sies at kontrollene ikke er helt enkle med dette spillet. Vi opplevde flere ganger at det som skulle være soleklare treff ble dømt nord og ned som helbom, dette er med på å dra ned opplevelsen betraktelig. Det som derimot fungerer godt er musikkutvalget. Selv om kun to personer kan spille om gangen, så kan selve musikken være med å få opp stemningen på resten av festen.

Ta med ekstra skjorte

Dette er ikke spillet du vil ta mest frem på vors, men for en liten stunds moro har det sin funksjon. Det ville derimot vært enda bedre om kontrollene var mer presise og flere enn to kunne delta samtidig. Det skal også sies at du blir sliten av å spille dette spillet, ekstremt sliten i armene og ikke minst svett. Om du har planer om å gå ut etter vorsen kan det derfor være smart å ha med både deodorant og en ekstra skjorte. Eventuelt kan du nøye deg med et helt annet spill som oppvarming.

Festfaktor: 3.

Les også