Til hovedinnhold

10 økonomimodeller med touch

Vi har testet en rekke touchmobiler, og det siste året har vi sett mange modeller med trykkfølsomme skjermer også i lavere prisklasser. Her har vi sammenliknet ti av dem, for å se hvilke som gir deg mest for pengene.
10. Nokia 5800


Nederst på listen finner vi Nokia 5800. Den har en pris som ligger godt over snittet i økonomiklassen, og touchgrensesnittet ikke fungerer så godt som prisen skulle tilsi. I tillegg er det testens mest klumpete modell. Lite minne trekker også ned. Nokia 5800 er en god musikkmobil, men som touchmobil holder det ikke.
Les hele testen av Nokia 5800
9. Samsung S5600


Nest sist i økonomiklassen finner vi Samsung S5600. Svakt kamera og liten skjerm trekker ned. Denne modellen har også testens svakeste batterikapasitet. Touchgrensesnittet fungerer greit nok, og hadde prisen vært litt lavere kunne S5600 ha krøpet et stykke oppover listene.
Les hele testen av Samsung S5600
8. HTC Touch 2


Testens eneste Windows-mobil har en for høy pris til å hevde seg i økonomiklassen. Skjermen imponerer heller ikke. Men brukergrensesnittet fra HTC er det ikke noe å utsette på, så om funksjonalitet og brukervennlighet var viktige kriterier ville denne kjempet om en plass høyt oppe på listene.
Les hele testen av HTCTouch 2
7. Samsung Spica

Samsung Spica er også en økonomimodell med Android operativsystem. Men den er testens dyreste mobiltelefon, og da hjelper det lite at den skårer best på touch, funksjonalitet og batterikapasitet. Er du villig til å svi av noen hundrelapper ekstra er Spica et bra alternativ.

6. LG GW620


Dette er en av de smarteste mobiltelefonene i testen, med operativsystem fra Android, mange funksjoner, god skjerm og godt brukergrensesnitt. Men samtidig er det testens nest dyreste modell, og dermed suser GW620 nedover på resultatlisten.
Les hele testen av LG GW620

5. LG GW520


Lav pris er styrken også for GW520, som ellers faller igjennom som en litt for funksjonsfattig mobiltelefon. Det innbygde tastaturet er sikkert kjærkomment for mange, men vi hadde helst sett at det var overflødig.
Les hele testen av LG GW520
4. Nokia 5230

Denne musikkmobilen er klassens nest billigste mobiltelefon. Den har mange funksjoner, men et svakt kamera og klumpete design trekker noe ned. Telefonen har også et litt for omstendelig brukergrensesnitt til å nå helt til topps i denne testen. Nokia 5230 gir likevel mye funksjonalitet i forhold til pris.

3. Samsung Corby


På tredjeplass ligger Samsung Corby. Telefonen er svært enkel og mangler til og med støtte for 3G. Men den ekstremt lave prisen og gode brukervennligheten sender telefonen høyt opp på lista. Touchen fungerer bra, og du har full tilgang til sosiale tjenester som Facebook og Myspace.
Les hele testen av Samsung Corby

2. HTC Tattoo


Dette er en fullverdig smartmobil med det nye operativsystemet Android. Telefonen har turbo3G, WLAN, GPS og kart, og den kan måle seg med mange langt dyrere smartmobiler. Bare en litt høy prislapp hindrer denne i å gå helt til topps i klassen.
Les hele testen av HTCTattoo

1. Samsung Corby Pro


Når pris og touch er viktigst klatrer Samsung Corby Pro til topps på listen. Den er litt dyrere enn lillebror Corby, men har til gjengjeld både 3G og WLAN. Dessuten støtter den avspilling av DivX-filmer. Corby Pro er ikke en smartmobil, men den er smart nok til å løse de fleste oppgaver. Telefonen har QWERTY-tastatur, men klarer seg godt uten. Corby Pro er touchmobilen som gir deg mest for lite penger.
Les hele testen av Samsung Corby Pro

Mer om
annonse