Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony MDR-1000X

Dette er vår nye favoritt blant støyreduserende hodetelefoner

Nesten i pose og sekk fra Sony.

Sammendrag »

Lenge har Bose laget de beste hodetelefonene på markedet med aktiv støykansellering.

Den nyeste modellen i selskapets QuietComfort-serie, QC35, har vært den definitive kongen på haugen – og i tillegg er de trådløse.

Nå har vi dog funnet en utfordrer som skyver den regjerende mesteren ned fra tronen. Møt Sony MDR-1000X.

Bedre lyd

Mye av grunnen er at disse klokkene generelt byr på en bedre lydkvalitet enn hva QC35 gjør. Bassen er mer naturlig og presis, samt at mellomtonen og diskanten spiller på et bredere register.

Har du i tillegg et produkt som støtter Sonys egen bluetooth-teknologi LDAC, er du sikret en meget hyggelig opplevelse.

Utseendemessig holder vi en knapp på utfordreren fra Sony. Klokkene er preget av å være stilrene uten forstyrrende elementer som spradende farger eller blinkende lys. Her er klokkene trukket i skinn, noe som gir litt ekstra kvalitetsfølelse.

Sony har sagt de skal være markedsledende på støydemping, og i praksis er denne funksjonen minst like god som med Boses alternativ. Men 1000X har et par ess i ermet som rivalen ikke kan skilte med.

Du kan blant annet holde hånden på den ene klokken for å dempe musikken og aktivere de utvendige mikrofonene. På denne måten kan du raskt få med deg en beskjed.

Dynamisk støyreduksjon

Det er også mulig å justere støydempingen ved å holde knappen inne i noen sekunder. Da foretar klokkene en automatisk justering ved å måle støyen der du befinner deg, og på bakgrunn av dette justeres lyden for deg. Ofte er det forskjell på behovet for hvor mye demping du trenger.

Du kan også velge at klokkene skal slippe igjennom stemmer ved å trykke på knappen «Ambient Sound». Da fungerer fortsatt støykanselleringen, men stemmer slippes igjennom. En hendig funksjon om du for eksempel sitter på flyplassen og vil slippe mesteparten av støyen uten å gå glipp av oppropet til ditt fly.

Sony MDR-1000X er utvilsomt et produkt vi kan anbefale deg :).

Likevel er er det også et forbedringspotensiale for 1000X. Der er blant annet ikke like gode å ha på seg over tid som det Bose er. De er noe tyngre, og putene rundt klokkene er ikke fullt så myke som på QC35. Samtidig klemmer de en anelse mer på hodet.

Skal du bruke disse klokkene til å gå mye, bør du heller vurdere QC35. I alle fall for undertegnede så hender det innimellom at klokkene på 1000X «løsner» litt når jeg setter ned foten, og støyreduksjonen får en såkalt «dropout». Det prøver støydempingen å kompensere for, og resultatet er en pulserende forstyrrelse hver gang klokkene glipper.

Konklusjon

Likevel så er dette et veldig gjennomført forsøk fra Sony, og utenom når du er ute og går, vil vi si at 1000X er et bedre valg enn QC35. Lyden er bedre, samt at en del hendige funksjoner gjør produktet enda bedre å like enn konkurrenten.

Med andre ord er dette et produkt vi ikke har noen problemer med å anbefale deg.

Sony MDR-1000X
9
Imponerende
Anbefalt

Sony MDR-1000X

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god lyd
 • Krysse av
  Meget god aktiv støykansellering
 • Krysse av
  Bra batteritid
 • Krysse av
  Støtter LDAC over blåtann
 • Krysse av
  Nyttig «mute»-funksjon
 • Krysse av
  Auto-justeringen av støydempingen fungerer godt