Tek.no

Test Hot Wheels Apptivity Car - Bone Shaker X3152

Kjør bil på iPad-en

Hot Wheels Apptivity kombinerer fysiske leker med morsomme nettbrett-spill.

Kurt Lekanger, Amobil.no
24 Apr 2013 18:50

Et av verdens største leketøysfirmaer, Mattel, har melket «Hot Wheels»-kua og lansert en lekebil som kan brukes på iPad.

Ved hjelp av en gratisapp bruker du lekebilen til å styre en virtuell bil på iPaden din. Produktet er mest aktuelt for barn i alderen 5-10 år, men har du fortsatt ikke gitt slipp på barnet i deg, kan også du bli underholdt av denne appen i kjedelige stunder. Til tider lurer nemlig spillet fram både konkurranseinstinktet og barnet i deg.

Les også: De dyreste appene er gratis

Både appen og den fysiske leken er svært enkle å ta i bruk, så det tar kort tid å komme i gang med spillingen. Spillet inneholder tre kategorier, kalt «Søk og utslett», «Lengdehopp» og «Race», med til sammen ni actionfylte utfordringer der du skal kjøre, hoppe, skyte og fly lengst eller best mulig. Du skal blant annet skyte kasser og roboter, fly lengst mulig med bilen og kjøre om kapp med andre biler. De forskjellige oppgavene er varierte nok, men spillet kan fort bli litt kjedelig, spesielt hvis du er i voksen alder.

Ikke feilfritt

Vi opplevde også noen problemer med spillet. Hver gang vi startet programmet etter å ha avsluttet kom det opp en feilmelding som fortalte at det hadde oppstått en feil med appens minne, og at vi derfor skulle avslutte andre programmer før vi gikk videre. Heldigvis viste det seg at vår tidligere progresjon i spillet ikke ble slettet, og vi kunne fortsette å spille der vi slapp.

Spillet er enkelt å komme i gang med, og appen og spillet fungerer stort sett bra. Målgruppen er barn fra alderen 5-10 år, men spillet kan også underholde en godt voksen mann. De ni utfordringene er ganske varierte, men etter hvert som vi nådde høyest mulig poengsum i øvelsene var det ikke stort å spille for lenger. Med tanke på at spillet først og fremst er for barn, er det et stort pluss at appen og spillet er på norsk.

Les også vår test av iPhone-babyleken fra Fisher-Price

Les også
Bygg en robot av mobilen din
Les også
Nå kan du kjøpe en rimelig mini-3D-printer
Les også
10 av de 10 dyreste appene er «gratis»
Les også
Ta "mobilpraten" med barna dine
Les også
Fisher-Price iPhone-babyleke: Bråker herlig, smaker utmerket!
annonse