TestCorsair Carbide 300R

En lettvekter som sparker fra seg

Corsair kan lage billigkabinetter også, 300R setter standarden for klassen.

Introduksjon

Corsair er en velkjent produsent av datautstyr for entusiaster, og lager minnemoduler, strømforsyninger, SSD-er og tilbehør av ymse slag i alle prisklasser. De siste par årene har de også gjort seg stadig mer kjent som kabinettprodusenter, og vi har hatt omtrent samtlige av deres kreasjoner inne til test.

Kabinettet vi har på testbenken i dag er siste tilskudd i Carbide-serien, som vi allerede har gjort kjennskap med i form av Carbide 500R og Carbide 400R. Men i dag er det altså lillebror Carbide 300R som skal til pers.

I følge Corsair er Carbide 300R et kompakt kabinett med plass til det meste. Det skal være god tilgjengelighet på innsiden for installasjon av maskinvare, og de vitale komponentene skal holdes kjølig med massevis av vifteåpninger. Corsair lover oss også at selv om Carbide 300R er ganske rimelig skal byggkvaliteten være gjennomført i velkjent Corsair-stil.

Spesifikasjoner -
Materialer Plast og stål
Farger Sort
Vifter 2 x 120 mm inkludert 7 x 120/140 mm ikke inkludert
Ekspansjonsspor 7 stykk, festet med tommelskruer
Støttede hovedkort ATX micro-ATX
Eksterne tilkoblinger 2 x USB 3.0 Mikrofon og hodetelefon
Strømforsyning Plass til én, nederst i kabinettet
Dimensjoner Høyde: 48,51 cm Bredde: 21,1 cm Dybde: 45,0 cm
Pris Fra 580 kr

Corsair Carbide 300R plasserer seg rent prismessig i budsjettkategorien. Altså for de som ikke ønsker å bruke mye penger på kassa de har maskinvaren sin i, men fremdeles ikke vil ha det billigste du kan få tak i, og problemene som hører med.

I denne kategorien finnes det vanvittig mange kabinetter fra et utall produsenter, så det blir spennende å se om Carbide 300R klarer å skille seg ut, og om kabinettet faktisk holder den gode byggkvaliteten som produsenten lover.

Takk til Corsair som sendte produktet til test.