Disse appene anbefaler vi.
Innhold
Accomplish
Bare gjør det
Et nytt, nesten ubrukt år venter, og det er på tide å skaffe seg en ny, ubrukt app man kan fylle det med.
Noen tror at det er bedre å skrive en liste over det man skal gjøre, i stedet for faktisk å begynne å gjøre det man skal gjøre. Og oss er det laget mange apper til. En av de beste Android-appene til denne formen for tidsbruk, er Accomplish. Ikke bare gjør den det enkelt å skrive inn gjøremål og huke dem av etter hvert som de blir unnagjort, men det grafiske grensesnittet gjør at det blir morsommere å få noe gjort, hvis det går an å hevde noe slikt. Den hjelper deg med å huske hva du skal gjøre, og ikke minst når du må gjøre det.
Når du starter appen, får du en rask innføring i hva den dreier seg om, og det aner du jo allerede: Det dreier seg om å få ting gjort. Og det du kan gjøre, er å skrive inn i kalenderen oppgaver du har for en bestemt dag, men du kan også fylle opp den andre listen, oppgavelisten, og flytte dem fra oppgavelisten på venstre side og over i kalenderen ved å trykke på oppgavene når du er på en bestemt dag. Da vil gjøremålet fjerne seg fra listen og dukke opp i kalenderen. Der kan du dra oppgaven opp og ned på timeplanen, forlenge eller forkorte tiden det tar å gjøre den, og redigere navnet på den. Så er det bare å tvinne tommeltotter til oppgaven skal gjøres.
Accomplish
Format: Android
Pris: Gratis
Strides
Vanedanner
Skal du få noe gjort, utsett det til over nyttår, var det en lat mann som sa. Så hva gjør vi nå? Noe med det!
Om det er en effektiv strategi å utsette ting i det uendelige, vel, om det strides de lærde. Eller de late. Strides er en app som tar mål av seg å ordne opp i prokrastineringen en gang for alle, og ta tak i målsettinger, vaner og uvaner. Så ikke utsett å prøve den til over jul.
Når du starter Strides, logger du inn eller registrerer deg. Når det er gjort, velger du hvilke målsettinger, vaner og uvaner du vil overvåke. Du kan velge en eller flere i kategorier som trening, vekt, vanndrikking, lesing, budsjett, søvn og meditering. Også bruk av tanntråd og langsiktige mål som å bli gjeldfri, er dekket.
Deretter setter du opp hvor mange ganger om dagen, i uka og i måneden du vil bedrive aktivitetene du har registrert, og når du skal ha nådd målet. Så vil appen melde fra til deg hver gang du må tråkke til for å nå målet ditt, og så logger du aktivitetene. Den sender deg grønne varsler om du er i rute, og røde hvis du ligger etter. Strides kan du også nå på nettet, der den fins om webapp.
Hvis du har flere mål enn dem som fins i gratisversjonen, kan du abonnere månedlig eller årlig for å kunne legge til nye mål, eksportere data osv.
Strides fins også som Apple Watch-app.
Strides
Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app
Notes Pro
Proffe lapper
Når du skal ta notater, er det lite som slår gule post-it-lapper. Det måtte i så fall være gule lapper i en app.
Hva er det med de gule lappene? Hvorfor straffer vi oss selv med å skrive opp viktige ting på lapper vi vet kommer til å falle ned fra pc-skjermen eller lampeskjermen når det dårlige selv-uklebende limet gir opp etter en viss tid? Kanskje det er like greit? Har du ikke rukket å gjøre unna oppgaven på et par uker, er det kanskje for sent. Eller ikke så viktig likevel. Men når appen heter Notes Pro, føles oppgavene litt viktigere.
Når du starter appen, åpnes det en blank, rød side. Trykker du på plusstegnet nederst, dukker en gul lapp opp på siden, og det er bare å notere i vei. Notatene kan rulles, festes på startskjermen, krypteres, sendes via mail eller sms, og importeres eller eksporteres til Dropbox. Du kan også omorgansere rekkefølgen på dem for å prioritere.
Det som fenger med de gule lappene, er enkelheten ved å skrive ned oppgavene, og følelsen av at det er like lettvint å utføre oppgavene som står på dem, som å notere dem. Det er det nesten aldri. Men Notes Pro gjør det iallfall svært enkelt å notere oppgavene. Og beholde dem så lenge som nødvendig. Godt og vel.
Notes Pro
Format: Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app
Ukens mobilspill
Herlig retrografikk
Beneath the Lighthouse er et nydelig spill fra Nitrome, med en herlig retrografikk og et godt lydspor som passer godt inn.
Her skal man hjelpe hovedfiguren, som er en ball, gjennom mange ulike brett fullpakket med hindringer. Du styrer imidlertid ikke helten, men man flytter i stedet rundt på hele brettet. Man vrir og vender, og snurrer rundt slik at den runde ballen får trillet seg får inngang til utgang uten å treffe på pigger eller andre feller.
Kontrollene er litt vriene og uvante til å begynne med, men når de først sitter fungerer det utmerket. Det trengs, fordi mange av brettene er innmari vanskelige, og krever god kontroll på pekefingre for å få løst.
Utfordrende, flott audiovisuell opplevelse og en morsom tvist på kontrolloppsettet gjør dette til et av vinterens aller beste spill.
Beneath the Lighthouse
Format: Android, iOS
Pris: gratis
Last ned til Android – Last ned til iOS
Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. Her finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »