Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLeef iBridge og iAccess

Leef ibridge gjør det raskt og enkelt å overføre filene fra i-dingsene dine

Smart løsning for Lightning-kontakten til iPhone eller iPad.

Det å få filer til og fra en iPhone eller en iPad er ikke alltid like enkelt, selv om iCloud riktignok fungerer fint for automatisk synkronisering av bilder og videoer. Men noen ganger vil du bare kopiere et bilde, en musikkfil eller et dokument kjapt til eller fra telefonen – og da hadde det vært kjekt med en alternativ måte å få overført filene på.

Det er her Leef iBridge og iAccess kommer inn i bildet. Dette er eksterne minneløsninger som du plugger inn i Lightning-porten til telefonen. Via en iOS-app kan du enkelt overføre filer til og fra iBridge eller iAccess.

Kjapt og enkelt

iBridge har en vanlig USB-kontakt i den ene enden og en Lightning-plugg i den andre. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Forskjellen på iBridge og iAccess, er at iAccess er en minnekortleser som krever at du plugger inn ditt eget MicroSD-kort når du skal bruke den, mens iBridge har innebygget flashminne.

Vi starter med iBridge. Dette er en slags minnepinne med Lightning-kontakt i den ene enden og en vanlig USB-kontakt i den andre. Når du ikke bruker den setter du på en smart hette som dekker både USB- og Lightning-kontakten.

Siden iOS ikke har noe vanlig filsystem eller støtte for tilkobling av eksterne lagringsenheter i operativsystemet sånn helt uten videre, krever iBridge og iAccess en egen app (det er den samme appen til begge enhetene). Når du plugger inn iBridge/iAccess første gangen blir du spurt om du vil laste ned appen, og senere startes appen automatisk.

Appen er svært enkel å bruke. På hovedskjermen har du tre valg: overføring av filer, visning av innhold og iBridge Camera. Velger du å overføre filer kan du velge mellom å overføre bilder mellom iPhone Photos og iBridge – eller få en oversikt over alle filer som ligger på lagringsenheten. Filene kan du overføre til appens eget lagringsområde («app storage). Eller du kan overføre filer fra app-lagringsområdet til iBridge.

Leef-appen er svært enkel å bruke.

Siden iOS som sagt ikke har et ordentlig filsystem er det litt klønete å få filer over fra andre iOS-apper til iBridge. Men har du et dokument du vil overføre, for eksempel i Apple Pages, velger du «Åpne i en annen app» og trykker så Leef i oversikten. Dokumentet dukker så opp i app-lagringsområdet i Leef-appen, og du kan velge å kopiere det til iBridge.

Når filene er overført til iBridge, tar du dingsen ut av telefonen og plugger USB-enden inn i PC-en.

Overfør video fra action-kameraer

iAccess fungerer på samme måte – men der har du som sagt et MicroSD-kort som du må ta ut når du vil overføre filer til en annen enhet. Vi ser at iAccess kan være kjekt for å få filer kjapt over fra for eksempel en GoPro eller annet actionkamera, eller fra andre enheter som bruker MicroSD-kort.

Kamerafunksjonen i Leef-appen lar deg for øvrig bruke mobilkameraet til å ta bilder eller video som lagres direkte til iBridge eller iAccess. Bildene havner ikke i Bilder-appen på telefonen før du eventuelt velger å overføre bildene selv. En grei funksjon hvis du veldig raskt vil ta et bilde og få det over til PC-en – uten å være avhengig av skytjenester som iCloud.

iAccess er en MicroSD-kortleser for iPhone og iPad. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

I tillegg har appen en funksjon for å vise innhold i filer. Du kan vise både bilder, video og dokumenter i en rekke ulike formater, inkludert formatene som brukes i Microsoft og Apples kontorprogrammer. Appen kan også spille av musikkfiler i de vanligste formatene.

Kjekt tilbehør

Etter å ha brukt iBridge og iAccess litt, synes vi dette er et veldig nyttig tilbehør til iPhone og iPad. Det er ikke alltid du har tilgang på en kjapp nettforbindelse, eller kanskje du ikke vil overføre store mengder data over mobilnettet, og da er spesielt iBridge en veldig grei måte å få filene raskt over til PC-en på.

Har du stort sett alltid tilgang til nett, er det antagelig kjappere (og billigere) å bruke synkronisering via iCloud – eventuelt bruke Dropbox eller andre skytjenester.

Appen har for øvrig en funksjon for sikkerhetskopiering av bilder og kontakter på telefonen. Sikkerhetskopieringen kan startes manuelt, eller automatisk med en gang du plugger inn iBridge eller iAccess.

Det største ankepunktet mot iBridge og iAccess prisen. iBridge med 16 GB minne ligger på 500-600 kroner, mens du må opp i over 1000 kroner for 64 GB-versjonen. 128 GB koster rundt 1800 kroner. Dette er 2-3 ganger så mye som du må betale for en vanlig minnepinne av god kvalitet.

Skulle vi bare hatt ett tilbehør til mobilen og nettbrettet, ville det vært dette:
Dette Bluetooth-tastaturet er genialt »

Leef iBridge 32GB
6
Helt greit

Leef iBridge 32GB

sitat"Leef iBridge gjør det enkelt å overføre filer fra iPhone, men prisen er for høy"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkel overføring av filer mellom iPhone og PC
 • Krysse av
  Brukervennlig app
 • Krysse av
  Tar liten plass, lett å ha med seg overalt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Høy pris
Leef iAccess
6
Helt greit

Leef iAccess

sitat"Leef iAccess er en kjekk MicroSD-kortleser til iPhone, men dessverre for dyr"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Brukervennlig app
 • Krysse av
  Tar liten plass - lett å ha med seg overalt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Høy pris
Les også
Hva skjuler seg inni denne?
Les også
Sporingsbrikker: Disse brikkene var nyttigere enn vi hadde trodd
annonse