Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestThe Sero

Samsung The Sero er en ganske uvanlig TV

For deg som bruker mobilen mye til sosiale medier.

Samsung The Sero

Vi bruker mobilen vår mye, og den lille dingsen påvirker stadig flere ting rundt oss. For stort sett holder vi mobilen på høykant i hånden når vi bruker den, uansett om vi skroller igjennom en nettside eller tar et bilde eller et videoopptak. Problemet dukker opp hvis du ønsker å forstørre mobilskjermen og vise innholdet på en TV.

Da sitter du som oftest igjen med et bildet der det er store svarte områder på hver side av skjermen.

Kanskje ikke en problemstilling du har havnet i ofte, men det blir nok stadig mer påtrengende i årene som kommer, spesielt for de yngre generasjonene.

Nå kommer Samsung med The Sero, en TV som er laget for løse dette problemet. Den kan nemlig svinge skjermen enten horisontalt eller vertikalt, for å tilpasse seg innholdet den skal vise. Speil mobilskjermen din direkte til TV-en, og den vil snu seg i tandem med hvordan du holder mobilen i hånden.

Skjermen er 43 tommer stor, og koster i skrivende stund rett under 17 000 kroner.

Samsung The Sero QE43LS05T
8.5
Meget bra
Anbefalt

Samsung The Sero QE43LS05T

sitat"TV med skyhøy x-faktor"

Fordeler

 • Krysse av
  God bildekvalitet
 • Krysse av
  Meget brukervennlig
 • Krysse av
  Vender skjermen etter hvordan du holder mobilen
 • Krysse av
  Meget lav inputlag
 • Krysse av
  Presis fargegjengivelse
 • Krysse av
  Ambient- og portrait-modusene gjør TV-en nyttig når den ikke brukes.
 • Krysse av
  Kraftig lyd
 • Krysse av
  Flott design – enkelt å skjule kabler

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr 43-tommer
 • Bytt
  Kan ikke festes på vegg
 • Bytt
  Mellomtone og diskanten kunne fint vært litt mer varm i klangen
 • Bytt
  Litt gjenskinn i skjermen

Bør stå på gulvet

The Sero er ulik noen annen TV vi ahr testet før, med et helt særegent design. Dette kommer selvfølgelig av at den skal kunne snu skjermen rundt, som gjør at den ikke kan stå på en vanlig TV-fot. I stedet er den utformet slik at den skal stå på gulvet, og kan ikke henges på veggen. Selve panelet sitter ferdig festet i resten av foten når du pakker den ut av esken, og det eneste du trenger å gjøre er å feste en avstiver som lar deg lene skjermen litt bakover.

Baksiden er ren, hvor du har et lite deksel hvor alle inngangene er skjult bak. Herfra kan du trekke kabler videre via en egen kabelgate i avstivingen, som gjør at du slipper å se noe særlig til kablene.

I motsetning til nesten alle andre TV-er som er svarte, kommer The Sero i en blå utføring, noe som gjør at den tar litt mer oppmerksomhet fra andre dingser i stua. Den nedre delen av fotens fremside er i stoff, for bak dette skjuler det seg nemlig en rekke høyttalerelementer.

The Sero er bygget for å stå på gulvet. I tillegg kan du kjøpe hjul slik at den kan trilles rundt.

En funksjon vi faktisk brukte mye

NB: Modellen vi har hatt inne til test er en såkalt beta-modell. Altså en litt mer uferdig utgave av den du får kjøpt når The Sero kommer for salg. Derfor kan det hende at bildene vi har tatt kan avvike fra det som blir endelig.

Før vi begynte å teste TV-en tenkte vi at snurremekanismen mest ville være en gimmick, omtrent på samme nivå som 3D var for noen år tilbake. Altså en funksjon som du viser frem til venner og familie når de kommer på besøk, men som ikke blir brukt ellers.

Men, etter å ha brukt skjermen noen dager så tar vi oss nå i å bruke muligheten til å se innholdet på mobilen i et langt større format, så fort vi er innenfor husets fire vegger og mobilen er oppe av lommen. Det fungerer nemlig så sømløst at det ikke er noe «brydderi» å bruke mobilen på TV-en.

I testperioden brukte vi en ny Samsung S20, men andre modeller skal også være støttet. Du setter opp TV-en via appen Smarthings, Samsungs egne system for smarte hjem. Du kobler TV-en til det samme hjemmenettverket som mobilen din, og hele prosessen er raskt unnagjort.

Samsung The Sero QE43LS05T

Samsung The Sero QE43LS05T

Skjermen er altså laget for å stå på gulvet, og lener seg litt bakover for å være i korrekt vinkel hvis du ser på den fra en stol eller en sofa. Det er teknisk sett mulig å sette den på et TV-bord, men da vil vinkelen på skjermen gjøre at det vil se litt rart ut.

Når du slår av TV-en vil skjermen gå til den vertikale posisjonen, slik at TV-en ikke tar mer plass enn nødvendig. Eventuelt for å alltid påminne deg og gjestene dine at du har en helt spesiell TV. Den er faktisk ganske så nett med tanke på hvor mye plass den tar opp i rommet: Bare cirka 57 x 33 centimeter.

Størrelsen på skjermen gjør nok at du neppe vil ha denne som hovedskjerm i stuen, men den er ganske så plasseringsvennlig slik at du fint kan ha den på kjøkkenet, soverommet eller andre passende plasser.

Det følger med en hvit fjernkontroll. Det bryter jo litt med den ellers så blåe utførelsen, men har den samme utformingen som tilsvarende Samsung-kontrollere som medfølger andre TV-er.

Skjermen har vanlig Tizen-brukergrensesnitt

Vi har ikke fått bekreftet fra Samsung nøyaktig hvilke andre modeller som er støttet, annet enn at de må ha Android 10. Vi fikk også en demo tidligere i år på CES, hvor det også ble speilet en iPhone via Airplay. Dessverre hadde vi ingen iPhone for hånd under testperioden.

Når TV-en er satt opp så trenger du bare aktivere Smart View, så er du i gang. Her kommer det også en tappe-funksjon, slik at du kan legger mobilen mot det ene hjørnet av skjermen, så vil NFC ordne resten automatisk for deg.

Med kontakt mellom de to enhetene så speiles det du har på mobilen din. Holder du skjermen normalt (vertikalt) vil TV-en snu panelet slik at det også står den samme veien. Og legger du mobilen sidelengs, om du for eksempel ser på YouTube for å få større skjerm, vender TV-en skjermen samme vei i løpet av et sekund eller to.

Låser du telefonen så gjør TV-en det samme, og kommunikasjonen går raskt slik at det ikke noen tregheter som vill skape irritasjon i lengden. Og det blir en ganske naturlig forlengelse av mobilen din, hvor du navigerer på telefonen og ser på TV-en samtidig.

Under testperioden har vi ikke opplevd noen problemer med kommunikasjonen mellom mobilen og TV-en, og responsen er så kjapp at det blir innbydende å bruke skjermen til å kikke på video, bilder eller sjekke sosiale medier.

TV-en snur seg etter hvordan du holder telefonen. Med mindre du bruker Instragram da.

Godt egnet til sosiale medier

Siden samarbeidet mellom TV-en og mobilen fungerer så sømløst, tok vi oss selv i å faktisk surfe rundt på sosiale medier på TV-skjermen, noe vi aldri hadde gjort ellers.

Som nevnt speiler The Sero alt du har fremme på mobilen, og trykker du på den lille blå rotasjon-ikonet så kan du i tillegg velge at innholdet skal tilpasses TV-en for å fylle hele skjermen. Stadig flere mobiler har en 18:9-skjermer, og da trengs det litt justering for at du ikke skal få sorte striper på sidene.

Vi testet de aller fleste plattformene på TV-en, som Instagram, TikTok, Facebook, Snapchat og Messenger. Og de fleste fungerer godt både i stående og liggende posisjon. Med unntak av Instagram. Den har ikke støtte for liggende grensesnitt.

Fjernkontrollen som følger med er den samme som du får med andre QLED-modeller.

Også nyttig ellers

Når du ikke bruker TV-en til å speile mobilen sin, så er dette også en helt vanlig TV med de aller fleste funksjonene som andre QLED-modeller fra Samsung har. Du har for eksempel nyeste versjon av Tizen-plattformen, som vi allerede har gitt skryt for i tester av andre Samsung-TV-er.

I tillegg har du mulighet til å bruke skjermen som klokke eller et designelement i rommet. Du kan for eksempel sette skjermen til å være en romanisk peis med knitrende lyd. Eller kanskje du er lei regnværet, og vil ha inn litt solskinn og eksotiske vibber.

Du kan bruke skjermen stående til vise blant annet bilder.

Disse funksjonene finner du i Smartthings-appen, som også er ryddig satt opp. Du klikker deg inn på The Sero-ikonet for å finne de ulike innstillingene, samtidig som du også får en oversikt over appene som er lagt inn på skjermen. Du kan også gjøre tilsvarende manøvre ved å trykke opp på ikonet for Portrait Mode i menyene på TV-en.

Du har også den mer tradisjonelle løsningen hvor du bruker Ambient Mode med ulike grafikk eller bilder. Da vil skjermen stå i horisontal stilling – akkurat som på andre, tradisjonelle Samsung-skjermer.

Du kan også bruke Ambient Mode på samme måte som andre QLED-modeller.

Som nevnt er dette en beta-versjon, og det ser vi når skjermen går i slumremodus. Da blir teksten som skal gi deg klokke, dato og et værvarsel stablet opp på hverandre. Dette vil vi dog tro Samsung vil rydde opp i før du får mulighet til å kjøpe skjermen.

Film er den beste modusen du kan velge rett ut av esken
Ferdig justert er fargene presise.

QLED

The Sero har et QLED-panel, og ut i fra hva vi kan se av spesifikasjonene, så tilsvarer denne skjermen en 2019 Q60-ish. Den største forskjellen vi ser fra årets modeller er at denne modellen ikke har dual-LED-baklys, slik årets nye lavere QLED-modeller fra Samsung har.

Ut av esken så er det ikke helt uventet modusen Film som er den beste å velge dersom du ikke vil justere videre på egen hånd. Den er faktisk ikke så langt unna å treffe godt, men likevel kan du altså forbedre resultatet enda et par hakk.

Hvilke justeringer vi endte opp med kan du se i bildegalleriet under.

Bildekvaliteten er slettes ikke dårlig.

Ferdig justert ender The Sero opp med ganske så god bildekvalitet. Spesielt er fargene presise, og i tro QLED-tradisjon er også lysstyrken skjermen gir fra seg god. Og det kommer godt med om du vil ha den stående i rom med mye naturlig lys. Du får også et greit sortnivå, selv om det er et godt stykke igjen til den matcher de bedre QLED-modellene eller TV-er med OLED-paneler.

På bevegelse henger den også godt med, og skarpheten er god hvor skjermen er flink til å oppskalere og forbedre innhold med lavere oppløsning.

Noe av det vi kan sette fingeren på er at skjermen er nokså blank. Den er langt fra det verste vi har sett når det gjelder gjenskinn, men det er også et stykke opp til den er like god som de beste.

Skjermen har lav inputlag.

Grom til spill

Samsung har, som med mange andre produsenter, fokusert mer og mer på å lage TV-er mer egnet til å spille på.

Vi fisker frem måleutstyret, og ikke overraskende så er ikke inputlagen spesielt imponerende om du bruker den på en av de fire vanlige modusene. Da ligger nemlig skjermen på rundt 80 ms med 1080p-oppløsning.

Men aktiverer du spillmodusen, og slår av Real Gamer Enhancer, så kommer du helt ned i 9,2 millesekunder forsinkelse. Hvilket er noe av det beste vi har målt.

Velger du å aktivere Real Gamer Enhancer, som gir bedre grafikk og fungerer fint til spill du ikke er avhengig av veldig lav inputlag, vil skjermen ligge rundt 22 ms. Godt nok til mange spill altså, men er du ute etter best ytelse i for eksempel skytespill, bør du heller skru det av.

Høyttalerne sitter i foten.

Mer lyd enn ventet

The Sero er altså laget for å stå gulvet for egen maskin, og noe av fordelene dette bringer med seg er at du får mer plass i den nedre delen av foten til lyd.

Denne modellen kommer med 4.1-lydsystem, hvor du altså har en egen subwoofer sammen med fire vanlige elementer.

Totalen gir en TV som gir fra seg godt med lydtrykk, og et lydbilde som nok fenger ganske mange. Lyden har mer bass en hva som er vanlig fra en flatskjerm, er litt «boomy» i preget om du vil.

Vi kunne muligens ønsket oss en litt mykere mellomtone og diskant, men alt i alt er lyden fra denne skjermen grei.

Konklusjon

Samsung frir til aktive mobilbrukere med The Sero. Og denne TV-en lykkes veldig godt med nettopp det å være en forlengelse av mobilen du har i hånden.

På forhånd var vi skeptiske til om løsningen ville være nok et «3D»-øyeblikk. Altså at du har en ting som er morsomt å dele med venner første gangen de kommer på besøk, men som blir liggende urørt i hverdagen.

Men etter å ha testet The Sero over en periode, så tar vi oss i å til stadighet bruke mobilen på via TV-en. Mye av grunnen er at det er veldig enkelt og sømløst å aktivere kommunikasjonen mellom mobil og TV.

Hvis du bare er ute etter den beste TV-en for 17.000 kroner, med fokus på bildekvalitet og størrelse, er ikke dette TV-en for deg. Du betaler mye for funksjonaliteten og designet.

Men som et blikkfang og funksjonell fremviser av innholdet på mobilen din, er The Sero i en helt egen klasse – og vil gi deg mange timer med underholdning.

Samsung The Sero QE43LS05T
8.5
Meget bra
Anbefalt

Samsung The Sero QE43LS05T

sitat"TV med skyhøy x-faktor"

Fordeler

 • Krysse av
  God bildekvalitet
 • Krysse av
  Meget brukervennlig
 • Krysse av
  Vender skjermen etter hvordan du holder mobilen
 • Krysse av
  Meget lav inputlag
 • Krysse av
  Presis fargegjengivelse
 • Krysse av
  Ambient- og portrait-modusene gjør TV-en nyttig når den ikke brukes.
 • Krysse av
  Kraftig lyd
 • Krysse av
  Flott design – enkelt å skjule kabler

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr 43-tommer
 • Bytt
  Kan ikke festes på vegg
 • Bytt
  Mellomtone og diskanten kunne fint vært litt mer varm i klangen
 • Bytt
  Litt gjenskinn i skjermen
annonse