Tek.no

Test

Samsung C3050

11 Sept 2009 12:30

Design og brukervennlighet

Samsung er glad i å masseprodusere enkle og rimelige telefoner, og en av dem er modellen C3050. Vi skal nå se litt nærmere på hva du egentig kan forvente av denne telefonen, som skal passe godt for de som ikke legger av veldig mye penger til mobiltelefon.

Førsteinntrykket av C3050 er en blandet opplevelse. Telefonen er svært stilig der den ligger i esken, og kunne lett passert for en dyrere telefon.

Plastikk

Dessverre knuses alt vi måtte ha av eksklusive forestillinger med en gang vi løfter telefonen opp av esken. Her er det plastikk på plastikk, og i tillegg en følelse av at telefonen har unødige tomrom under bakdekselet. C3050 virker rett og slett litt tom.

Skyvemekanismen liker vi imidlertid veldig godt. Denne er akkurat passe stram, og sklir godt.

C3050 har volumkontroll som de eneste tastene plassert på siden av telefonen.

Klikk, klikk

Telefonens menytaster er også i plast, og lager nokså høye klikkelyder når du trykker på de. Dette bidrar dessverre til inntrykket av at dette er en billigtelefon. Knappene er imidlertid gode å trykke på, og har god respons.

Talltastene er helt flate, men horisontalt adskilt av tre rander i blank sølvfarget plastikk. Dette gjør det enklere å navigere mellom tastene med tommelen når du skriver på tastaturet.

Skjermen til C3050 er to tommer stor. Den kunne alltids vært større, men er mer enn godkjent for telefoner i denne prisklassen. Oppløsningen på 128 x 160 piksler gjør imidlertid sitt til at bilder du viser på skjermen blir uskarpe.

Når du har telefonen i hvilemodus, vises dagens dato og det aktuelle klokkeslettet med store tall og bokstaver. Dette liker vi veldig godt, og gjør at du slipper å åpne telefonen for å sjekke klokkeslett og dato.

Rene menyer

C3050s menyikoner er rene og pene. Samsung har nemlig laget de så enkle at de umulig kan bli stygge uansett hvor lavoppløst skjermen måtte være.

Menyene på telefonen er stort sett oversiktlige. Vi undrer imidlertid fortsatt på hvorfor Samsung mener at Bluetooth er et program. Bluetooth-funksjonen kunne med fordel vært plassert i innstillingsmenyen.

Et stort irritasjonsmoment ved C3050 er bekreftetlsestasten. Trykker du på denne i hvilemodus, åpnes nettleseren og du får opp startsiden du har valgt i nettleseren. Ren vane, opparbeidet ved bruk av mange andre telefoner, gjør at man automatisk trykker på denne knappen for å få opp hovedmenyen. Her trengs det litt tilvenning før du unngår å åpne nettleseren hver gang du skal inn i menyene. Knappens snarvei kan for øvrig ikke endres.

Salgspakken til C3050 er sparsom, og inneholder:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Hodesett
  • Bruksanvisning

Les også