Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

JVC Everio GZ-HD7

Introduksjon

JVC kan ikke skryte på seg å ha et stort tilbud til kunder som ønsker HD-videokameraer. Derimot har de et godt utvalg av videokameraer med harddisk. For noen måneder tilbake lanserte de faktisk en kombinasjon (HD+HDD). Og jaggu krydret de ikke det hele med 3CCD og optisk bildestabilisator.

Med tanke på Sony og etter hvert Canon sin ivrighet etter å spre HD-produkter til forbrukerne, er det kanskje på tide at JVC gjør det samme. Dagens testmodell, som er et av to HD-kameraer de har i dette segmentet, skiller seg ut ved at det faktisk har høyere oppløsning enn de vanlige HDV-kameraene.

Det var kanskje naturlig for JVC og gjøre noe litt spesielt ut av et slikt kamera om de først skulle lage det. Den japanske produsenten har ikke akkurat for vane å følge strømmen. Det reflekteres i videokameraer med minnekort, enorm satsning på harddiskkameraer og en veldig hig etter stor optisk zoom. 34x zoom er nærmest standard på JVC sine mini-DV kameraer.

I tillegg til et funksjonsrikt harddiskkamera som tar opp i HD med tre bildebrikker, inneholder esken diverse nødvendige kabler, en fjernkontroll og en liten bærereim. Programprodusenten Cyberlink har vært så greie å legge med en CD med ”nødvendig” software. Her kan nevnes Digital Photo Navigator, PowerCinema NE, PowerProducer og PowerDirector. Jeg håper jeg slipper å måtte installere alt det, det burde ikke være nødvendig.