Test

JVC Everio GZ-HD7

Introduksjon

JVC kan ikke skryte på seg å ha et stort tilbud til kunder som ønsker HD-videokameraer. Derimot har de et godt utvalg av videokameraer med harddisk. For noen måneder tilbake lanserte de faktisk en kombinasjon (HD+HDD). Og jaggu krydret de ikke det hele med 3CCD og optisk bildestabilisator.

Med tanke på Sony og etter hvert Canon sin ivrighet etter å spre HD-produkter til forbrukerne, er det kanskje på tide at JVC gjør det samme. Dagens testmodell, som er et av to HD-kameraer de har i dette segmentet, skiller seg ut ved at det faktisk har høyere oppløsning enn de vanlige HDV-kameraene.

Det var kanskje naturlig for JVC og gjøre noe litt spesielt ut av et slikt kamera om de først skulle lage det. Den japanske produsenten har ikke akkurat for vane å følge strømmen. Det reflekteres i videokameraer med minnekort, enorm satsning på harddiskkameraer og en veldig hig etter stor optisk zoom. 34x zoom er nærmest standard på JVC sine mini-DV kameraer.

I tillegg til et funksjonsrikt harddiskkamera som tar opp i HD med tre bildebrikker, inneholder esken diverse nødvendige kabler, en fjernkontroll og en liten bærereim. Programprodusenten Cyberlink har vært så greie å legge med en CD med ”nødvendig” software. Her kan nevnes Digital Photo Navigator, PowerCinema NE, PowerProducer og PowerDirector. Jeg håper jeg slipper å måtte installere alt det, det burde ikke være nødvendig.