Tek.no

Test

6 sikkerhetspakker

20 Aug 2005 12:00

Introduksjon

Det går sjelden mer enn to uker mellom hver gang vi ser et virus spre seg med enorm hastighet på nettet. Virus og ormer har blitt mer og mer en del av det daglige nettlivet, og alle som har en datamaskin koblet til nettet er potensielle ofre for ondsinnede programmer.

Derfor er det viktig å beskytte seg. Mange hjemmebrukere installerer et anti-virusprogram og tror at man er beskyttet. Det mange ikke har fått med seg at det er like viktig å jevnlig oppdatere anti-virusprogrammet. De aller fleste leverandører kommer nå med automatiske oppdateringer, som oppdaterer virusdefinisjonene en gang om dagen. Slike oppdateringer er svært viktige for å ha effektiv virusbeskyttelse.

Når man er koblet til nettet er det ikke bare virus og ormer som kan være et problem. Når datamaskinen er koblet til en eller annen form for nettverk, vil den normalt bli synlig for andre maskiner på det samme nettverket. Ondsinnede programmer som kjører på din maskin kan sette opp maskinen din til å motta tilkoblinger fra nettverket, og på denne måten gi andre personer kontroll over datamaskinen din. Ondsinnede angripere kan også utnytte sikkerhetshull i programvare som finnes på vanlige datamaskiner til å ta kontroll over datamaskinen din. For å forhindre dette trenger du en brannmur.

Les også