Tek.no

Test

RD3 Gladiator kabler

29 Okt 2001 00:00

Oppbygning

Oppbygningen

Den største forskjellen mellom vanlige runde kabler og RD3 Gladiator er at RD3 er bygd som runde kabler til å begynne med, og skal på grunn oppbygningen være bedre med tanke på støy og feiloverføringer. Som vist på bildet under har man nemlig sørget for å ha en jordleder mellom hver eneste signalleder, noe som holder interferens mellom signallederne på et minimum.

I tillegg til den spesielle oppbygningen er hele kabelen omspunnet av en skjermende metallstrømpe som sammen med kobberskjerming rundt kontaktene stopper det meste av utvendige elektriske forstyrrelser. Denne skjermingen kobles direkte til jord med en egen ledning.

En annen fordel med denne nye oppbygningen er at det totale tykkelsen på lederne blir mindre enn med vanlige runde kabler, faktisk hele 30%. Det gjør at disse kablene faktisk ikke blir noe tykkere enn vanlige runde kabler, selv med den skjermende metallstrømpa og en beskyttende nylonstrømpe utenpå.

Kobberskjerming ved kontakta, metallstrømpe på kabelen,
koblet direkte til jord med egen jordingsledning.
(klikk for større bilde)

Overklokking.no vil gjerne få takke Maggie Huang ved IOSS International, Taipei for muligheten til å teste disse kablene.