Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Xperia U

Fargerik lavprismobil

Den hvite plastmobilen ser ut som noe du har vunnet i en
automat i Legoland.

Konklusjon

+ Skarp og klar skjerm
+ Brukervennlig
+ Funksjonsrik
+ God lyd
+ Lav pris

- Bare 3,5-tommer skjerm
- Støtter ikke minnekort
- Kun 4 GB innebygget minne
- Selges med Android Gingerbread (Skal senere kunne oppgraderes til ICS)

Sony Xperia U er ikke mobiltelefonen for deg som er ute etter den aller heftigste maskinvaren du kan putte i lomma. Den har riktig nok en kjapp prosessor og fungerer bra på mobilt Internett, men den har en nokså liten skjerm (3,5 tommer). Et halvgodt kamera og manglende mulighet for å gi telefonen mer minne enn de innebygde 4 GB-ene, vil ganske sikkert også skremme flere fra å velge Xperia U.

Om du ikke er opptatt av at bildene skal være støyfrie og ellers har begrenset behov for å lagre musikk eller annet innhold på telefonen, så er dette et godt alternativ i økonomisegmentet.

Karakteristisk design med utskiftbart bunnstykke

Med Sony Xperia U får du en mobiltelefon med et utseende som skiller seg fra de fleste andre Android-mobiler. Den har samme karakteristiske design som Sonys øvrige nykommere, med en transparent plaststripe under skjermen. Plaststripen kan lyse opp for å varsle hendelser.

Feltet under plaststripen har et plastdeksel du kan bytte ut, så telefonen får litt farge. Vårt hvite testeksemplar kom med et ekstra deksel i gult, men vi er ikke overbevist om at det fikk telefonen til å se noe bedre ut. Den hvite plastmobilen med gult bunnstykke ser ut som noe du har vunnet på automat i Legoland.

God skjerm

Skjermen på telefonen er av god kvalitet. Bildet er skarpt og klart med gode farger. Selv om telefonen ikke oser av eksklusivitet, så virker den godt sammensatt. Bakdekselet kan løsnes, og det er mulig å bytte batteri på denne modellen. Du kan også bruke den vanlige typen SIM-kort.

Operativsystemet er Android 2.3 Gingerbread, men en oppdatering til Android 4 (Ice Cream Sandwich) skal komme til høsten en gang.

Kjapp i vendingen

Prosessoren i Xperia U er rask nok til at alle funksjoner i telefonen fungerer som de skal, også når vi kjører telefonen hardt. Batterikapasiteten er nok i underkant av snittet for smartmobiler med Android. Ved normal bruk holder batteriet et drøyt døgn. Ved hard bruk tappes det ut på noen timer, og bruker du mobilen svært lite kan batteriet holde i flere dager.

Grensesnittet er lett å lære, og Sony har gjort jobben enkel for deg som liker å være på sosiale nettsteder som Facebook.

Nettleseren er god, men surfer du mye vil du nok stå deg på å kjøpe en mobiltelefon med litt større skjerm. Liker du å høre på musikk er denne mobiltelefonen et godt valg, selv om det betyr at du må skaffe deg et bedre hodesett enn ørepluggene som følger med.

Bruker du fremdeles mobiltelefonen til samtaler, er det verdt å ta med seg at denne telefonen gir god samtalelyd. Den har digital signalforbedring (DSP) som fjerner litt av støyen i omgivelsene dine.

Alternativene

Om du er ute etter en billig og funksjonsrik Android-mobil, er alternativene flere. Særlig kan det være verdt å se på ZTE Blade II, som har samme skjermstørrelse og koster en del mindre.

Om du vil ha fire ganger så mye minne, større skjerm, HDMI-utgang og NFC, så er Xperia P et godt valg. Denne har i tillegg bedre kamera og chassis i metall.

Terningkast: 3

Vil du vite mer om denne fargeklatten?
Les hele testen av Sony Xperia U på Amobil.no »

annonse