TestSony Xperia U

Fargerik lavprismobil

Den hvite plastmobilen ser ut som noe du har vunnet i en
automat i Legoland.

Konklusjon

+ Skarp og klar skjerm
+ Brukervennlig
+ Funksjonsrik
+ God lyd
+ Lav pris

- Bare 3,5-tommer skjerm
- Støtter ikke minnekort
- Kun 4 GB innebygget minne
- Selges med Android Gingerbread (Skal senere kunne oppgraderes til ICS)

Sony Xperia U er ikke mobiltelefonen for deg som er ute etter den aller heftigste maskinvaren du kan putte i lomma. Den har riktig nok en kjapp prosessor og fungerer bra på mobilt Internett, men den har en nokså liten skjerm (3,5 tommer). Et halvgodt kamera og manglende mulighet for å gi telefonen mer minne enn de innebygde 4 GB-ene, vil ganske sikkert også skremme flere fra å velge Xperia U.

Om du ikke er opptatt av at bildene skal være støyfrie og ellers har begrenset behov for å lagre musikk eller annet innhold på telefonen, så er dette et godt alternativ i økonomisegmentet.

Karakteristisk design med utskiftbart bunnstykke

Med Sony Xperia U får du en mobiltelefon med et utseende som skiller seg fra de fleste andre Android-mobiler. Den har samme karakteristiske design som Sonys øvrige nykommere, med en transparent plaststripe under skjermen. Plaststripen kan lyse opp for å varsle hendelser.

Feltet under plaststripen har et plastdeksel du kan bytte ut, så telefonen får litt farge. Vårt hvite testeksemplar kom med et ekstra deksel i gult, men vi er ikke overbevist om at det fikk telefonen til å se noe bedre ut. Den hvite plastmobilen med gult bunnstykke ser ut som noe du har vunnet på automat i Legoland.

God skjerm

Skjermen på telefonen er av god kvalitet. Bildet er skarpt og klart med gode farger. Selv om telefonen ikke oser av eksklusivitet, så virker den godt sammensatt. Bakdekselet kan løsnes, og det er mulig å bytte batteri på denne modellen. Du kan også bruke den vanlige typen SIM-kort.

Operativsystemet er Android 2.3 Gingerbread, men en oppdatering til Android 4 (Ice Cream Sandwich) skal komme til høsten en gang.

Kjapp i vendingen

Prosessoren i Xperia U er rask nok til at alle funksjoner i telefonen fungerer som de skal, også når vi kjører telefonen hardt. Batterikapasiteten er nok i underkant av snittet for smartmobiler med Android. Ved normal bruk holder batteriet et drøyt døgn. Ved hard bruk tappes det ut på noen timer, og bruker du mobilen svært lite kan batteriet holde i flere dager.

Grensesnittet er lett å lære, og Sony har gjort jobben enkel for deg som liker å være på sosiale nettsteder som Facebook.

Nettleseren er god, men surfer du mye vil du nok stå deg på å kjøpe en mobiltelefon med litt større skjerm. Liker du å høre på musikk er denne mobiltelefonen et godt valg, selv om det betyr at du må skaffe deg et bedre hodesett enn ørepluggene som følger med.

Bruker du fremdeles mobiltelefonen til samtaler, er det verdt å ta med seg at denne telefonen gir god samtalelyd. Den har digital signalforbedring (DSP) som fjerner litt av støyen i omgivelsene dine.

Alternativene

Om du er ute etter en billig og funksjonsrik Android-mobil, er alternativene flere. Særlig kan det være verdt å se på ZTE Blade II, som har samme skjermstørrelse og koster en del mindre.

Om du vil ha fire ganger så mye minne, større skjerm, HDMI-utgang og NFC, så er Xperia P et godt valg. Denne har i tillegg bedre kamera og chassis i metall.

Terningkast: 3

Vil du vite mer om denne fargeklatten?
Les hele testen av Sony Xperia U på Amobil.no »

Les også
Eksklusiv og robust mobil
Les også
Billig og sprutsikkert brett
Les også
Hils på Bond-mobilen
Les også
Sony lanserte James Bond-mobilen
Les også
Nokia PureView 808: Det beste mobilkameraet på markedet
Les også
Huawei Ascend P1: Tynn, rask og rimelig Android-telefon
Les også
Her er de nye juli-mobilene
Les også
Samsung Galaxy Beam: Denne mobilen har innebygd projektor
Les også
HTC One V: Kvalitetsmobil i helstøpt aluminium
Les også
Sony Xperia P: Endelig gjør Sony alt riktig
Les også
ZTE Blade II: Her får du mye for pengene
Les også
Nokia Lumia 900: Tidenes beste Windows-mobil
Les også
Vanntette mobiler fra Sony
Les også
Samsung Galaxy S III: Samsung Galaxy S III er smartmobilenes nye konge
Les også
Xperia-serien får snart Android 4
Les også
Ny Sony-mobil lar deg betjene skjermen uten å berøre den
annonse