Til hovedinnhold

Might & Magic: Clash of Heroes HD (PS3 / X360)

Av og til kommer det et spill som får meg til å glemme alt av faste måltider, husarbeid og personlig hygiene. Spill av denne typen får meg til å sitte pal foran skjermen en hel kveld, helt til jeg tilfeldigvis ser på klokken og tenker «Jøss, er uret halv fem allerede?», og når jeg omsider køyer og lukker øynene fortsetter spillet bak øyelokkene og langt inn i drømmeland.

Du har kanskje gjettet det allerede – Might & Magic: Clash of Heroes HD er soleklart et spill av denne arten, med et avhengighetsskapende spillsystem som tar et krafttak i konkurranseinstinktet ditt og nekter å slippe deg løs før det er ferdig med deg.

Et vakkert spill

Might & Magic: Clash of Heroes HD er egentlig en nylansering, og spillet ble opprinnelig gitt ut på Nintendo DS i 2009. For anledningen har utvikleren Capybara Games naturlig nok valgt å gi spillets presentasjon en betydelig overhaling – og endte opp med et eksepsjonelt vakkert resultat. Den tusjerte tegnestilen som preger både figurene og universet oser av personlighet og farger, og stillbildesekvensene som brukes under kampanjedelens viktigere øyeblikk er av samme herlige art. Musikken understreker det hele med pompøse arrangement og dramatiske komposisjoner.

Rollespill med hjernetrim

Et bunnsolid kampsystem som krever strategisk kløkt, tålmodighet og erfaring er basisen som driver spillet fremover, mens godt brukte elementer av rollespill og hjernetrim gjør at spillet på merkelig vis blir til noe helt unikt når de ulike delene er satt sammen til en enhet. Med en herlig visuell stil som er behagelig å se på og en godt uttenkt nettdel har spillet det som skal til for å tilby uendelig med moro.

Fantastisk engasjerende

Og noen lange lastetider, en middelmådig historie og rare balanseskeivheter regnes bare som små og nesten ubetydelige problemer når selve hovedretten er så fantastisk engasjerende som dette. Men nå må jeg avslutte teksten før abstinensene slår inn for fullt – du finner meg på nettet med et klamt og intenst grep om spaken mens jeg klekker ut heftige strategier.

Might & Magic: Clash of Heroes kan kjøpes på Xbox Live Arcade og PlayStation Network (testet).

Dom PS3: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Might & Magic: Clash of Heroes HD på Gamer.no

Les også
Anmeldelse: Legend of Grimrock (PC): Hva skjuler seg i labyrinten?
Les også
Et svært ambisiøst prosjekt
Les også
Anmeldelse: Might & Magic: Heroes VI: Heltene er tilbake
Les også
Anmeldelse: Cargo: The Quest for Gravity (PC)
Les også
Anmeldelse: Hector: Episode 1 (PC)
Les også
Blir mai årets spillmåned?
Les også
Portal 2 (Multi)
Les også
Dynasty Warriors 7 (PS3 / X360)
Les også
Shift 2: Unleashed (X360/PS3)
Les også
Swarm (X360 / PS3)
Les også
Crysis 2 - Fremdeles skarpladd
Les også
Total War: Shogun 2 - Solid strategi
Les også
Anmeldelse: Beyond Good & Evil HD
Les også
Dragon Age II - Best på PC
Les også
Tactics Ogre: Let Us Cling Together - Ei klassisk perle
Les også
Anmeldelse: Back to the Future Episode 2 (PC)
Les også
Anmeldelse: Bulletstorm
Les også
Dungeons (PC)
Les også
Spillene vi gleder oss til
annonse