Tek.no

Test Bose Soundlink Colour II

Fargerik og velspillende minihøyttaler

Bare vær ytterst forsiktig med hvor du plasserer den.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
26 Aug 2017 13:00

Bose har etter hvert opparbeidet seg en liten kaskade av bluetooth-høyttalere, og det siste tilskuddet er en ny versjon av minstemann Soundlink Colour.

Vi likte forgjengeren godt da vi testet den for cirka to og et halvt år siden, men du får stadig bedre lyd for stadig mindre penger i denne kategorien, og det bør derfor være en veltrimmet utgave som har dukket opp til test for at vi skal være fornøyde.

Retro, men oppdatert

Knappene på toppen er praktiske i en tid hvor flere og flere prøver å gjøre mest mulig med færrest mulig taster.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Designet er velkjent, litt retroradio-aktig, men samtidig moderne i fargevalg og materialer. Overflaten er nemlig dekket av myk, gummiaktig silikon som gir godt grep, men samtidig gjør høyttaleren til en liten støvmagnet. Uansett et steg opp fra plastoverflaten på den forrige modellen, og at bunnen også er gummiert gjør dessuten at høyttaleren ikke sklir så lett rundt.

Soundlink Colour lever også opp til navnet med de fire fargealternativene akvamarin, korallrød, kullsort og polarhvit. Vår er altså den korallrøde varianten, og om ikke annet kan vi si at den ikke er vanskelig å få øye på selv på avstand.

Tross litt plastaktig utseende har Soundlink Colour den samme følelsen av byggekvalitet som de andre Bose-høyttalerne. Vekten er på 540 gram, altså omtrent identisk med UE Boom 2, og det gjør at den føles kompakt og solid. Vekten er heller ikke høyere enn at du lett slenger den i veska eller sekken for å ta med ut.

Soundlink Colour II ser for øvrig ut til å ha litt av de samme produksjonsutfordringene som vi så i storebror Revolve nylig. Vi tenker blant annet på at silikonen ikke er skåret ut helt perfekt til å matche ladeporten, uten at det er noe stort problem i bruk.

Tåler en sprut

AUX-inngang og inngang for microUSB-lading finner du på siden.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Nytt av den nye modellen er at den er blitt vannresistent, som det så fint heter. Nærmere bestemt betyr det at den har fått IPX4-sertifisering, og dermed skal kunne tåle vannsprut fra alle retninger. Du bør altså ikke senke den i vann, men det bør gå bra med litt sprut fra bassenget eller dusjen, noe også PR-bildene til Bose bærer preg av.

Vi liker også de fysiske tastene til Bose svært godt. De er både behagelige å trykke på og hendige for å bruke de ulike funksjonene. Hendig er også stemmeguiden som forteller deg hvilken enhet du er koblet til og hvor mye batteri som er igjen på høyttaleren. Her synes vi fortsatt Bose er aller best i klassen.

Den nye modellen har også fått innebygget mikrofon, slik at du kan bruke den som høyttalertelefon. Multifunksjonstasten på toppen lar deg også aktivere stemmeassistenter som Google Assistant og Apples Siri.

God lyd, men må plasseres riktig

Bunnen er gummiert slik at du unngår at høyttaleren sklir unna.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Lydmessig står det fortsatt relativt bra til, spesielt størrelsen på høyttaleren tatt i betraktning. Det er imidlertid et visst men her, og det er at lyden lider litt om høyttaleren plasseres inntil en vegg, i en bokhylle eller liknende.

I utgangspunktet er nemlig lyden rimelig pent balansert, med en typisk Bose-fyldig mellomtone og en brukbart detaljert og tydelig diskant. Bassen er ikke veldig dyp eller tung, men den komplementerer resten av lydbildet på en fin måte – selv om den sliter litt om du skrur opp lyden mot maks eller låta du hører på lener seg på heftig dypbass. Vokaler plasseres også iblant litt for langt bak i lydbildet.

Plasserer du høyttaleren for tett på en vegg eller i bokhylla, mister bassen tilsynelatende grepet, tar over hele lydbildet og gjør det i langt større grad til et sausete rot. Det skyldes sannsynligvis at Bose bruker ikke mindre enn to passive radiatorer i bakkant av høyttaleren for å skape bass, og at disse har godt av litt luft bak seg.

Soundlink Colour II tar ikke spesielt stor plass i veska. Den veier imidlertid en drøy halvkilo, så den føles solid.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Soundlink Colour 2 spiller såpass høyt at du fint kan bruke den utendørs, men den har ikke helt volumressursene til nevnte UE Boom 2. Undertegnede spiller for eksempel en del sandvolleyball, og bluetooth-høyttalere blir ivrig brukt for musikk til formålet. Bose-høyttaleren blir akkurat litt for veik til å dekke hele banen (altså 16 x 8 meter) med brukbart volum, men til en piknik eller på stranda bør det fungere fint.

Brukbar batterilevetid

Batteritiden er oppgitt til åtte timer med musikkavspilling, og det vil du sannsynligvis fint kunne oppnå selv med over middels volum. En sandvolleyballøkt på et par-tre timer ble for eksempel akkompagnert av Bose-høyttaleren på maks volum, og selv da var det godt med batteri igjen på høyttaleren etterpå. Selv UE Megaboom takler ikke mer enn noen få timer på maks volum selv om den er oppgitt til 20 timer med musikkavspilling.

Soundlink Colour II lader ikke veldig raskt, skal sies, med tre timer for en fullading, og vi skulle gjerne også sett NFC-støtte for enda enklere paring. Som vi bemerket med Revolve og Revolve+ nylig, lener Bose-høyttalerne seg også kun på bluetooth for trådløs avspilling. Det er i og for seg praktisk med bluetooth, men støtte for wifi, Spotify Connect, Google Cast og/eller Apples Airplay hadde gjort høyttaleren langt mer fleksibel.

Boses minste bluetooth-høyttaler låter godt. Bare ikke plasser den inntil en vegg.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Soundlink Colour II støtter heller ikke sammenkobling av flere høyttalere på nåværende tidspunkt, men Bose skriver på egne nettsider at de «planlegger å komme med en programvareoppdatering i fremtiden».

Konklusjon

Totalt sett liker vi Soundlink Colour II rimelig godt. Den har fått et sprekt nytt design, noen fine nye funksjoner og er ikke minst blitt vannbestandig.

Samtidig er konkurransen i dette prissegmentet knallhard. Vi har allerede nevnt UE Boom 2, som nå fås til under tusenlappen og er en veldig god allroundhøyttaler, selv om den ikke kan by på voldsomt mye trykk i bunnen av registeret.

Libratone Too er også et godt alternativ, som nå også har gått ned et par hundrelapper i pris. Uansett blir du neppe veldig skuffet om du velger Bose Soundlink Colour II, og den fremstår som langt bedre valuta for pengene enn Revolve, som koster nesten dobbelt så mye.

Gode alternativer til Bose Soundlink Colour II

Bose Soundlink Color II
8
Meget bra

Bose Soundlink Color II

annonse
Prisjakt
1290 NOK
Sjekk nå
NetonNet
1290 NOK
Kjøp nå
sitat"Små forbedringer fra første generasjon, men fortsatt en god høyttaler"
 • Krysse av
  Fyldig og fin lyd når den er plassert riktig
 • Krysse av
  Sprutresistent
 • Krysse av
  Fin stemmeguide og behagelige knapper
 • Krysse av
  Solid byggekvalitet
 • Krysse av
  Kan brukes som høyttalertelefon
 • Bytt
  Lyden kollapser litt om høyttaleren plasseres for tett på en vegg
 • Bytt
  Ikke klasseledende på maks volum
 • Bytt
  Kun bluetooth
annonse

Les også