Til hovedinnhold

Test av mobile GPS-programmer: Route66

Route66 finnes i ulike utgaver for Series60-mobiler og Windowsbaserte mobiler. Versjonen for Windows Mobile gir litt mer informasjon på skjermen, og er også kommet i versjon 8. Symbianutgaven er av versjon 7, men også her finnes det mange muligheter. Nokia 6110, som bruker det som trolig er den kommende Route66 v.8 for Symbian.

Route66 har fritekstsøk og er lett å lære. Den har imidlertid lett for å velge rutealternativer som innebærer kjøring gjennom boligfelt, eller på småveier som ikke ville vært noe naturlig førstevalg for de som er kjent i området.

Route66 tviholder også lenge på sitt rutevalg, og ber oss snu fremfor å omkalkulere når vi velger en alternativ vei. Noe stort problem er det ikke, men det kan være greit å se over ruten før du kjører, og ikke bare stole blindt på at Route66 alltid velger den smarteste veien.

Du vil også slite med å finne kartoppdateringer til Route66 på Nokia 6110, som har en variant av dette programmet integrert. Men i stedet for oppdateringer kan du kjøpe nye kart. Kart over hele Europa koster rundt 800 kroner. Kart over hele Europa går så vidt inn på et 2GB minnekort.

Route66 støtter fotoboksvarsling (kalles sikkerhetskamera i menyen), som kan kjøpes som tilleggstjeneste. Prisen er drøyt 70 kroner året. For at løsningen skal virke må du sette på alarmen under innstillinger i menyen.


GPS-mobiler med Route66:
Nokia 6110

Mer om
annonse