Test

HP Pavilion dm1-3110

HP Pavilon dv1-3110 er en bærbar som med noe velvilje egentlig presser seg inn i den attraktive klassen med ultraportable. Men den litt store bakenden gjør dette til en 11,6-tommer som fysisk sett ligger nærmere mange minibærbare enn typisk dyrere ultraportable modeller.

Ikke vond å se på

Med sin relativt rene stil i sølv og sort er det ikke utseendet som skal stå i veien for dm1-3110, og vi har heller ikke mange innvendingene på hvordan HP har snekret sammen denne datamaskinen. Med et nokså godt tastatur i full størrelse, følsom pekeplate og oppløsning på respektable 1366 x 768 piksler er den også god å jobbe med – noe som ikke er en selvfølge på mindre bærbare.

Nok muskler

AMDs Brazos-plattform står for datakreftene, og med mindre du har høye krav til prosessorytelse er dette egentlig nok muskler for en liten bærbar av denne typen. I ren prosessorkraft vil du få litt bedre ytelse om du kjøper en maskin med en av ULV-prosessorene til Intel i Core i3-familien, men Brazos har på sin side en sterkere grafikkløsning.

Men her sammenligner vi altså med "forrige generasjon" Core i-prosessor. Skulle Intel komme på banen med en rimelig Sandy Bridge Core i3 ULV-prosessor vil nok den igjen ta en klarere ledelse. Likevel ser vi for oss at Brazos-plattformen i tiden fremover vil gi oss en ny linje med relativt rimelige småmaskiner med anstendig ytelse.

Bra utstyrt

HP Pavilion dm1-3110 er ellers anstendig utstyrt, selv om vi gjerne skulle sett USB 3.0 eller en eSATA-port på den for å koble til raske eksterndisker og andre enheter. Når det gjelder nettverk er den godt rustet med 802.11n, Bluetooth og gigabit LAN.

Maskinen holder også lenge på batteridrift. Takket være den relativt strømgjerrige Brazos-brikken kan denne tassen skilte med mellom fem og syv timers bruk uten tilgang på strøm – et godt resultat.

Dirring og sus

Men det er to ting som trekker ned det positive inntrykket. Det ene er vibrasjonene fra harddisken som forplanter seg gjennom karosseriet til hendene. Det andre er det kontinuerlige viftesuset vi kan tenke oss vil plage en del sarte øreganger der ute.

HP Pavilion dm1-3110 egentlig en fin liten bærbar, men med to såpass klare irritasjonsmomenter er det vanskelig å gi en anbefaling. Skulle interessen være der er det beste å sørge for at du har returrett eller å stikke innom en butikk og sjekke den ut selv – men husk at det er nesten umulig å få en god formening om viftestøy i et overfylt butikklokale en lørdags ettermiddag.

+  Godt tastatur og pekeplate
+  Relativt velutstyrt
+  Holder en stund på batteridrift
+  Ekstern DVD-brenner inkludert


-  Harddiskens vibrasjoner forplanter seg i karosseriet
-  Unødvendig mye viftestøy

Enn så lenge florerer det ikke av alternativer, men er du ute etter noe i akkurat denne klassen er Asus Eee PC 1215B på vei til butikkhyllene. Det er en 12-tommer som kjører den samme Brazos-plattformen som Pavilion dm1-3110. Den er også rimeligere. Andre alternativer under fem tusenlapper er den utgående 11,6-tommeren Acer Aspire Timeline 1830TZ og den noe større og tyngre Asus U31F.

Er det slik at du skal ha en lekker lettvekter og penga ikke spiller noen rolle? Vel, da er det fremdeles Apple MacBook Air som har rangen i våre øyne.

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Pavilion dm1-3110 på Hardware.no.

Les også
Sony Vaio VPC-SB1V9E: Smart og solid turkamerat
Les også
Asus Eee PC 1215B: Her er en minibærbar med litt ekstra
Les også
HP Pavilion dm4-2000: Lettvekter som forfører
Les også
HP Envy 17-2100: Stilig og god bærbar PC
Les også
HP vil kutte ut PC-er, mobil og nettbrett
Les også
Apple Mac mini: Liten, lekker og allsidig
Les også
Dell XPS 15z: Folke-PC på slankekur
Les også
Lenovo ThinkPad T420: Solid og sikker jobb-PC
Les også
Lenovo ThinkPad X1: Kjapp, solid og veldreid
Les også
Velg riktig PC til hjemmebruk
Les også
HP Pavilion dv6-6061eo: Din neste bestevenn?
Les også
Unngå PC-trøbbel i varmen
Les også
Syltynt fra Asus
Les også
Dell XPS 15
Les også
Disse bærbare PC-ene anbefaler vi
Les også
Lenovo X1
Les også
Multicom Xishan W150: Multicom Xishan W150
Les også
Lenovo G570
Les også
Asus X52JV - En real folke-PC
annonse