TestFitbit Charge 4

Den beste utgaven av Charge

Fitbit Charge 4 ser lik ut som før, men er bedre enn noen gang på innsiden.

Fitbit Charge 4

Vil du komme deg i bedre form, er et aktivitetsarmbånd hendig når du skal holde styr på hvor aktiv du er fra dag til dag - og om du får god nok søvn.

Den mest populære dingsen i denne kategorien er Fitbit sin Charge-serie. Som blant annet har kunnet friste med et kompakt armbånd som fortsatt har pulsmåler og er enkel i bruk.

Nå har vi fått inn Fitbit Charge 4 til test. Og det er ikke på utsiden at du ser hva som er nytt med den nye versjonen av serien.

Fitbit Charge 4
9
Imponerende
Anbefalt

Fitbit Charge 4

sitat"Den beste utgaven av Charge"

Fordeler

 • Krysse av
  GPS
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Kan bruke reimer og lenker fra Charge 3
 • Krysse av
  Merke automatisk om du sover eller trener
 • Krysse av
  Enkel og ryddig app
 • Krysse av
  Fitbit Premium gir merverdi for deg som vil trene på egen hånd
 • Krysse av
  Grei nøyaktighet på pulsmåling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ingen endringer i utseende
 • Bytt
  Proprietær lader
 • Bytt
  Pulsmåleren er ikke nøyaktig nok for alle
Selv med GPS innebygget er armbåndet fortsatt nett å ha på seg.

Endelig GPS

For utseendemessig er Charge 4 og Charge 3 like å se på. Fordelen er at du kan bruke de samme reimene og lenkene på begge modellene. Men ser vi på innsiden av det like ytre, finner vi forskjellen som er verdt å merke seg.

For Charge 4 har nemlig fått innebygget GPS, slik at du ikke lenger trenger å ha med telefonen i tillegg til smartbåndet for å få opp en komplett oversikt over hvor treningsturen gikk.

Og dette er ganske imponerende med tanke på hvor liten og nett dette armbåndet er. Det er alt annet enn ruvende på håndleddet, og i tillegg er vekten lav.

Likevel har du nok strøm til å bruke GPSen ganske mye. Du kan tyne ut opp mot fem timers bruk før armbåndet grå tom for strøm. Vi har testet ut armbåndet ved et par anledninger, og påstanden om fem timers levetid virker å holde vann.

Om du ikke bruker GPSen, vil armbåndet holdet ut langt lenger. Normalt trenger du ikke finne frem den propritære laderen mer enn en gang i uken.

Fitbit Charge 4

Fitbit Charge 4

Pulsmåleren er nøyaktig nok for de fleste.

Kurant pulsmåling

Sammen med GPS har du fortsatt pulsmåling. Og denne er ganske presis blitt. I alle fall mer en presis nok til at de fleste av oss som ønsker å komme i bedre form, får et godt inntrykk av hvordan den er i ferd med å utvikle seg.

Armbåndet oppdager automatisk om du har lagt ut på en treningstur, og treffer også overbevisende godt om det er løping eller sykling du bedriver. Alt loggføres og synkes mot appen på telefonen din, slik at du kan lese av hvor godt turen gikk.

I tillegg skiller appen nå på de ulike pulsnivåene, slik at høyere intensitet belønnes høyere enn lavere målinger for å oppnå det ukentlig aktivitetsmålet på 75 minutter.

Om du er på et høy nivå hva gjelder trening, så vil et pulsbelte eller tilsvarende gi deg en bedre og mer presis måling av pulsen din. Spesielt når du nærmer deg din makspuls.

Skjermen er den samme som før. Og den er helt kurant, selv i sollys.

Samme skjerm som før

De første Charge-modellene hadde en skjerm som ikke alltid var like enkel å lese av.

Den fjerde generasjonen av serien beholder den samme skjermen som Charge 3 har hatt frem til nå. Altså en skjerm uten farger eller spesielt høy oppløsning. Men likevel er det ingen problemer å lese av hva som står på skjermen.

Og den er rask å bruke. Armbåndets funksjoner og data får du frem alt ettersom hvilken side du sveiper inn på skjermen fra. Trekker du for eksempel fingeren fra oversiden og ned, vil du få frem de siste varlsene som har kommet inn.

Tar du fingeren og trekker fra høyre og inn mot midten, vil du få frem ulike menyvalg som for eksempel ulike treningsmoduser. Så vidt vi har skjønt, må du sette i gang de ulike treningsmodusene selv for å få aktivert GPSen i samme slengen.

Appens forside er enkel og ryddig.

Appen gjør forskjellen

Noe av det Fitbit har vært flink på lenge er å lage en brukervennlig app. Og med Charge 4 kommer det i tillegg et par nye funksjoner som det kan være verdt å merke seg.

Du får blant annet inn en eget heatmap som viser hvor du har mest intens trening i løpet av joggeturen din. På denne måten kan du enkelt se hvor i løypa du normalt slapper av litt for mye, og tyne grensene på neste tur.

I tillegg får du fortsatt enkelt oversikten over andre viktige elementer, som for eksempel hvor god søvn du tilegner deg hver natt. Du kan enkelt se hvor mye du har vært våken, i lett eller dyp søvn. Basert på disse talene kan du få en søvnscore som gir deg en sammenligning mot andre brukere som har Fitbit.

I tillegg har du mulighet til å bruke Fitbit Premium. En tjeneste hvor du får hjelp med eksempler på trening du kan utføre selv. Tjenesten kan du forøvrig prøve ut i hele 90 dager før du eventuelt abonnerer videre.

Ladeløsningen er forsatt propritær. Men den sitter godt.

Trådløs betaling på armen

Noe av det som også kan være verdt å merke seg i disse corona-tider, er at også Charge 4 kan brukes til kontaktløs betaling.

Fitbit tilbyr dette, og det er etter hver ganske så mange steder hvor du kan betale med armbåndet.

På den måten slipper du å være i nærheten av kortterminalen når du handler.

Konklusjon

Fitbit Charge 4 er blitt et enda mer komplett verktøy for deg som ønsker å komme i form med litt hjelp.

For det aller meste trenger du ikke gjøre noe annet enn å ha armbåndet på håndleddet, for den merker automatisk om du sover, jogger eller sykler. Skal du ha med GPS-funksjonen på kjøpet, må du starte opp aktiviteten du skal bedrive selv via klokken.

Charge 4 er helt lik den forrige modellen, og det betyr at ting som lenke eller reim passer om hverandre. Du får altså ingen spennende nytt utseende å se på, men til gjengjeld er altså GPS nå en del av pakka.

Armbåndet kommer som enten en vanlig versjon, eller som en spesialversjon – hvor du får med to sett med reimer.

Det er lite å trekke denne modellen for. Den fungerer overraskende godt til det aller meste, og vil være et godt alternativ for de aller fleste som vil holde seg litt i form.

Totalt får du mye for pengene dine om du velger en Charge 4. Og vi har ingen problemer med å anbefale deg denne modellen.

Fitbit Charge 4
9
Imponerende
Anbefalt

Fitbit Charge 4

sitat"Den beste utgaven av Charge"

Fordeler

 • Krysse av
  GPS
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Kan bruke reimer og lenker fra Charge 3
 • Krysse av
  Merke automatisk om du sover eller trener
 • Krysse av
  Enkel og ryddig app
 • Krysse av
  Fitbit Premium gir merverdi for deg som vil trene på egen hånd
 • Krysse av
  Grei nøyaktighet på pulsmåling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ingen endringer i utseende
 • Bytt
  Proprietær lader
 • Bytt
  Pulsmåleren er ikke nøyaktig nok for alle
annonse