Test

Chrome 6.0

Introduksjon

Google Chrome 3.0 ble lansert i september 2009, og denne nettleseren imponerte oss på en del områder, ikke minst for å være rask og minimalistisk. Den manglet imidlertid en rekke nøkkelfunksjoner, og ble derfor ikke ansett som fullverdig nettleser.

Nå er versjon 6.0 altså klar, og vi ser nærmere på denne. For ordens skyld, vi har ikke testet Chrome 5.0.

Installasjon

Vi laster ned Chrome 6.0 fra google.com/chrome. Google velger fortsatt å ikke oppgi versjonsnummeret på nettleseren på nedlastingssiden. Versjonsnummeret får vi først vite når installasjonen er fullført.

Hele installasjonsprosesen tar bare noen få sekunder. Vi får muligheten til å importere innstillinger fra en annen nettleser, og vi kan også velge søkemotor under installasjonen.

Den første siden som dukker opp etter installasjone er "ny fane"-siden, en side som gir oversikt over mest besøkte nettsider, og nettsider som vi nylig har lukket. Dette er altså siden som alltid dukker opp ved åpning av en ny fane. Lenkene på denne sider velges altså ut i utgangspunktet automatisk, det vil si i forhold til vårt bruk, men lenkene kan også overstyres av brukeren, det vil si slette lenker.