Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Avantalk AH5

Takk til Mirakel Data for lånet av AH5

Avantalk AH5 er en trådløs bøylehåndfri. Slike er ofte et uunværlige verktøy for de med telefonrelaterte jobber, ettersom de som oftest er mer behagelige å ha på øret og har bedre lydkvalitet.

I pakken finner du en ladeløsning som både kan lade via USB og 230V~.

Vi har fått inn en Avantalk AH5, som er et bøylehodesett som leveres av distributøren Mirakel Data i Norge, som også selger produktet direkte fra sine nettsider. 

Avantalk AH5 er ikke alene på markedet med bøylehodesett. Vi har tidligere testet TT Micros BTH-068, som er en svært god håndfri. AH5 koster imidlertid to hundrelapper mindre.

Les testen av TT Micro BTH-068 »

Å komme i gang

1. Hold inne telefontasten på hodesettet til LED-lyset begynner å blinke rødt og blått.
2. Start Bluetooth-søking på mobiltelefonen til "Avantalk AH5" dukker opp på listen over enheter. Velg denne.
3. Trykk inn "0000" på mobiltelefonen din hvis du blir spurt om kode.

AH5 er behagelig på øret.

Design og utforming

AH5 er enkelt utformet. Den har en øreklokke, en bøyle for å holde seg på plass og en mikrofon som er strukket frem til munnen. Mikrofonforlengeren kan bøyes i alle retninger slik at det er enkelt å plassere den riktig hver gang du setter hånrfrien på hodet.

Håndfrien er ganske lik BTH-068, med en tast for å både svare, legge på, slå av og på og koble til midt på øreklokken. Litt lenger oppe finner du volumtastene, og helt på toppen blinker et LED-lys som viser statusen.

Ett blått blink med jevne mellomrom betyr for eksempel at den er påslått men ikke tilkoblet, to blå blink etter hverandre med jevne mellomrom betyr at den også er tilkoblet, mens røde blink betyr at det er lite strøm.

I forhold til BTH-068 er utseendet på AH5 litt minimalistisk. Her er det grå plastikk med metallic-overflate, uten noen detaljer. Noen oppfatter det kanskje som kjedelig, mens andre heller vil ha det enkelt enn å ha en stor Bluetooth-logo på siden slik som BTH-068 har. 

Ergonomien i AH5 er god. Vi kunne ha på oss hodesettet så lenge vi ville uten å bli øm på øret. Det er også mulig å bruke håndfrien på både venstre og høyre øre. 

AH5s ørepute er i skumgummi, mens BTH-068 er i skinn, noe som fører til at du kan bli litt varm på øret. Vi hadde ingen problemer med dette i testperioden med 21 grader på kontoret, men på kontorlokaler uten aircondition på varme sommerdager kan dette muligens føre til litt varme ører.

Plettfri lydkvalitet

Volumet kan stilles høyt nok for de fleste. Vi måtte stille lyden ned noen hakk når vi satt i kontorlokalet med håndfrien, mens på støyende gater og under bilkjøring måtte vi sette opp til fullt volum. Stemmen til motparten virker naturlig, og er ikke for skarp slik den ofte er i Bluetooth-håndfrier.  

Alle vi snakket med i testperioden mente at lyden var bedre når vi snakket i AH5 i forhold til om vi snakket i mobiltelefonen, som var en HTC Hero og en Sony Ericsson Jalou. Vi gikk ut på gata og stilte oss nærme en lift som bråkte veldig under høyttrykkspyling av vinduer. Motparten ble ikke skjemt av støyen, og støyen var mer distansert når vi brukte håndfrien i forhold til når vi brukte mobilen. 

Batterilevetiden er oppgitt til 6 timer i tale eller 5 døgn i hvilemodus, og vi kunne fint bruke håndfrien to arbeidsdager uten å lade den - men så ringer ikke vi like mye som mange andre i jobben. TT Micros BTH-068 har oppgitte to timer lenger samtaletid og tre døgn lenger i hvilemodus. 

Dersom du glemmer å slå av håndfrien før du går hjem fra jobb, er ikke det noe problem. Når mobiltelefonen har vært utenfor rekkevidde en periode, slår håndfrien seg av selv.

Konklusjon

AH5 er behagelig på øret, og du kan bruke den hele arbeidsdagen uten at du ender opp med smerter eller ømhet i øret. Håndfrien har svært god lydkvalitet i samtaler, og overgår de mobiltelefonene vi sammenlignet med på både lydkvalitet og støyfiltrering. 

Når AH5 i tillegg er 200 kroner billigere enn konkurrenten TT Micro BTH-068, er det ingen tvil om at dette er et godt kjøp for de som ringer mye bak kontorpulten. 

Det skal imidlertid nevnes at konkurrenten BTH-068 har noe bedre batterilevetid, og en ørepute i skinn som kan være mer behagelig på varme sommerdager. Men denne koster også mer enn AH5. 

Les flere tester av trådløse håndfrier og hodesett »

annonse