Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestNokia Lumia 925

Den lekreste Nokia-mobilen noensinne?

Aluminium og eksklusive byggematerialer preger Nokia Lumia 925.

Kurt Lekanger, Amobil.no

Design, skjerm og menyer

Nokia Lumia 925.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Startskjermen til Windows Phone 8.
Kontaktene befinner seg på toppen av telefonen.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nokia Lumia 925 (til venstre) er en del tynnere enn Lumia 920.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Lumia 925 og 900 ved siden av hverandre.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
På høyre side av telefonen finner du volumknapper, av/på-knapp og en kameraknapp.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Windows-mobilen Nokia Lumia 925 har mange likheter med Nokias forrige flaggskipmodell, Lumia 920. Telefonen har nesten de samme tekniske spesifikasjonene, selv om det er noen mindre endringer her og der.

Den store forskjellen ligger i materialvalget, og at telefonen er blitt både tynnere og lettere enn Lumia 920 – en telefon mange synes er altfor tung og klumpete.

Aluminium

Lumia 925 har en matt aluminiumslist rundt kanten, og knappene på siden av telefonen er også i aluminium. Når du kombinerer dette med en slank design, bakside i matt plast og glass som dekker hele fronten av telefonen, gir det telefonen et eksklusivt preg. Avrundede kanter gjør at telefonen ligger godt i hånden.

Plastbaksiden kan ikke fjernes, og det er altså ikke noe utskiftbart batteri. SIM-kortet plasseres bak en luke øverst på telefonen.

Telefonen har tre knapper på høyre side. I tillegg til av/på-knapp og volumknapper, finner du også en dedikert kameraknapp. På toppen av telefonen har du i tillegg til den nevnte SIM-kortluken også en 3,5 mm hodetelefonutgang og en Micro-USB-kontakt.

Byttet til AMOLED-skjerm

En av grunnene til at Lumia 925 er tynnere enn 920, er at Nokia har byttet ut IPS LCD-skjermen med en AMOLED-skjerm. Den 4,5 tommer store skjermen har fortsatt en oppløsning på 768 x 1280 punkter, og den er av den superfølsomme typen som fungerer selv om du har på deg hansker.

Undertegnede synes skjermstørrelsen er bortimot perfekt. Det føles som en stor skjerm, men du kommer fint til over hele skjermen selv om du bruker bare én hånd. Og med en fornuftig størrelse på telefonen behøver du ikke ha enorme bukselommer heller.

Bildekvaliteten på skjermen er meget god, med de sterke og fine fargene vi etter hvert er blitt vant til fra AMOLED-skjermer. Innsynsvinkelen er svært god, og siden det er AMOLED blir også det som skal være svart på skjermen faktisk helt svart. Mange synes kanskje fargemetningen er i høyeste laget på AMOLED-skjermer, og hevder med rette at IPS LCD-skjermer har noe mer korrekte farger – men uansett hvordan man vrir og vender på det, så ser skjermen på Lumia 925 virkelig lekker ut.

Nyeste Windows Phone-versjon

Operativsystemet på telefonen er den såkalte Amber-varianten av Windows Phone 8. Denne oppdateringen inneholder en rekke småforbedringer her og der, som støtte for FM-radio, en app for å få oversikt over dataforbruket ditt, og bedre HTML-støtte i nettleseren. En annen nyhet er at du kan snu telefonen når den ringer for å skru av ringelyden,

En kjekk ting med telefonen er at den viser klokken på skjermen selv om telefonen er låst. Denne «glance»-funksjonen er en av nyhetene i Amber. Tapper du to ganger på skjermen, våkner telefonen til live – og du kan skyve skjermbildet opp for å låse opp telefonen.

Windows Phone 8 er enkelt å bruke, og menyene er oversiktlige og greie. Du har en hovedskjerm med såkalte «fliser» (tiles) som er store og små firkanter som representerer de ulike appene på telefonen. Noen av flisene er aktive og kan vise informasjon fra appen den representerer. Du vil for eksempel kunne få informasjon om ny e-post. Flisene kan flyttes rundt, og du kan velge mellom tre størrelser på hver flis.

Sveiper du fra høyre mot venstre får du opp en liste med oversikt over alt som er innstallert på telefonen. Her kan du velge å feste de appene du ønsker som en flis på hovedskjermbildet.

I esken

  • Nokia Lumia 925
  • Micro-USB-kabel
  • USB-lader, 1,3A
  • Håndfrisett med ekstra silikonpropper i ulike størrelser
  • Dokumentasjon

Teknologi og funksjoner

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nytt i Amber-utgaven av Windows Phone er mulighet for å se oversikt over wifi-soner i nærheten.
Med Data Sense-appen får du oversikt over forbruket ditt.
Under «Personer» får du kontaktlisten din, og kan også se blant annet Facebook-oppdateringer fra personer på vennelisten.
E-postklienten er oversiktlig og grei, men når du kombinerer flere kontoer i samme innboks er det umulig å se hvilken konto meldingen er sendt til før du har åpnet den.
Office-appen lar deg opprette og redigere dokumenter i Microsofts Office-formater.

Nokia Lumia 925 er utstyrt med det meste av teknologi du forventer å finne i en toppmodell, inkludert NFC-støtte for mobilbetaling, trådløs overføring av informasjon eller enkel paring av for eksempel Bluetooth-høyttalere.

Dette er en 4G-telefon som støtter opptil 100 Mbps nedlasting og 50 Mbps opplasting – hvis du ikke har lavere begrensninger i 4G-abonnementet, noe man jo ofte har (40 Mbps er en vanlig begrensning i abonnementene til Telenor, mens begrensningen i andre tilfeller kan være så lav som 10 Mbps). Telefonen støtter også de raskeste 3G-hastighetene.

Systembrikken som sitter i telefonen er en Qualcomm Snapdragon S4 MSM8960, med en tokjerneprosessor på 1,5 GHz. Dette er den kraftigste prosessoren som brukes i Lumia-modellene, og den samme som sitter i kamera-toppmodellen Nokia Lumia 1020. Prosessoren er ikke like kraftig som de som benyttes i de nyeste Android-modellene, men Windows Phone 8 er et lettdrevet operativsystem, noe som gjør at Lumia 925 fremstår som en svært rask telefon når du bruker den. Menyer flyter jevnt og pent, og du vil sjelden oppleve rykk og napp på denne telefonen. Apper starter også kjapt, og ting som for eksempel rulling i nettsider flyter jevnt.

Data Sense er en ny funksjon i den nyeste Windows Phone-oppdateringen. Denne gir deg oversikt over hvor mye data du har brukt både via mobilnettet og wi-fi, og du kan se hvilke apper som har brukt mest data. Dette er en veldig praktisk funksjon, som vi kjenner fra Android. Vårt testeksemplar var en Telenor-modell, og der fulgte det også med apper som viser oversikt over forbruket og din neste telefonregning, samt mobildatabruk i utlandet.

Mangler minnekortstøtte

Det er 16 GB lagringsplass innebygget i telefonen, noe som er greit nok – men siden det ikke er mulig å utvide lagringsplassen med MicroSD-kort skulle vi gjerne sett at lagringsplassen hadde vært dobbelt så stor. 16 GB er ikke mye hvis du lagrer mye apper, bilder, videoer og musikk på telefonen. Det følger imidlertid med 7 GB gratis skylagring gjennom Microsofts egen Skydrive-tjeneste.

Trådløs lading er ekstrautstyr

Mens Lumia 920 hadde innebygget trådløs lading, har Nokia på Lumia 925 flyttet dette ut av telefonen. Det er nok også noe av årsaken til at Lumia 925 har blitt både tynnere og lettere.

For å få trådløs lading må du kjøpe et tilleggsdeksel som monteres på baksiden av telefonen, og som har kontakt med tre koblingspunkter nederst på det vanlige bakdekselet til telefonen. Med dette kan du lade Lumia 925 ved å legge det på en spesiell ladeplate. Du får også kjøpt annet tilleggsutstyr for trådløs lading, som for eksempel en bilholder eller en JBL-høyttaler med både enkel Bluetooth-paring via NFC og trådløs lading ved at du legger mobilen på toppen av høyttaleren for å lade.

God programvare

Du får med mye god programvare når du kjøper Lumia 925. Først og fremst vil vi nevne programpakken for å redigere dokumenter og regneark. Her er det det Microsofts egen Office-pakke som følger med. Denne er svært bra, og siden det er Microsofts egen pakke skal du være garantert at formateringen av dokumentene ser likt ut både på PC og mobil.

Microsoft Office i Windows Phone lar deg opprette filer i både Word- og Excel-format, og det følger også med en utmerket notatblokk-app; OneNote. Dette er blant de beste notatappene på markedet, og lar deg lagre notatene i nettskyen. Det betyr at notatene du tar i OneNote på PC-en automatisk blir tilgjengelig også på telefonen – omtrent som i Evernote.

Det er ingen forhåndsinstallert app for visning av PDF-filer, og vi synes det er litt irriterende at du blir tatt til app-butikken første gang du forsøker å åpne et PDF-vedlegg fra e-postklienten.

E-post og kalender

E-postklienten i Windows Phone er ganske bra, og lar deg koble sammen flere e-postkontoer slik at disse vises som én «flis» på startskjermen. Da får du oversikt over all e-post i ett og samme skjermbilde. Men her skulle vi virkelig ønsket oss fargekoding av de ulike kontoene – slik det er nå blandes e-post fra ulike kontoer sammen, og det er umulig å se hva som kommer fra hvilken konto før du har åpnet meldingen.

Det er også en ulempe at så snart du har koblet sammen e-postkontoene, så får du ikke lenger hatt hver av e-postkontoene som separate fliser på hjemmeskjermen, og du kan heller ikke velge om du vil se bare én konto eller alle samlet – slik du kan på både Android og iPhone.

Hvis vi ser bort fra svakhetene ved sammenkoblingsfunksjonen, er e-postklienten som sagt ganske god. Den er oversiktlig og veldig enkel å bruke – og du veksler raskt mellom meldinger. Vi nevner for øvrig at e-postklienten i tillegg til Exchange, Gmail, POP og IMAP også har støtte for IBM Notes Traveller.

Kalenderfunksjonen er også god, og støtter flere ulike kalendere som vises i hver sin farge. På den måten kan du ha både privat- og jobbkalenderen på ett sted.

Lumia 925 støtter både det amerikanske GPS-systemet og det russiske GLONASS-systemet for satellittnavigasjon, og du skal dermed være sikret presis posisjonering.

Nokia leverer med sin egen karttjeneste Here Maps og navigasjonsløsningen Here Drive+. Dette er et stort pluss mener vi. Kartene er mye bedre enn Bing-kartene som er standard i Windows Phone. Det er blant annet oversikt over kollektivtrafikk i selve kartappen, foreløpig stort sett bare for Oslo-området. I tillegg følger det med en egen app for kollektivtrafikk, som heter Here Transit. Denne gir deg oversikt over busser og tog i nærheten.

Kjapp nettleser

Nettleseren er Microsofts egen Internet Explorer. Den er enkel å bruke, og virker svært rask. Ikke bare er den rask når du navigerer rundt på nettsidene eller zoomer inn og ut, den virker også veldig rask på innlasting av nettsider når du har litt dårlig mobildekning.

Vi liker at adressefeltet er nederst på skjermen i stedet for på toppen. Det gjør det enkelt å nå dette feltet med fingrene når du holder telefonen med én hånd. Fanehåndteringen er kanskje litt tungvint, siden du først må trykke en menyknapp og deretter Faner for å få opp en oversikt over åpne sider. Du kan riktignok endre oppførselen til en knapp som normalt brukes til å laste siden på nytt, slik at knappen i stedet går skjermbildet for fanehåndtering. Men bortsett fra det har vi lite å utsette på nettleseren.

Ytelse

Det finnes ikke så mange gode ytelsestester til Windows Phone, men vi testet telefonen i testprogrammet WP Bench og oppnådde et resultat på 230,69. Dette er litt raskere enn det vi oppnådde da vi testet Lumia 920, og litt tregere enn Lumia 820. Men i teorien skal disse telefonene ha lik ytelse – så det er mulig ulike programvareversjoner ved testtidspunktet og/eller tilfeldigheter er årsaken til at ytelsen likevel er noe forskjellig.

Underholdning

Kameraet er lysfølsomt, og har optisk bildestabilisator. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no
Nokia Pro Cam-appen gir deg et «hjul» på høyre side for justering av blant annet lukkertid, fokus og eksponering.
Nokias kameraapp kan lage morsomme effekter som for eksempel dette. (Illustrasjon fra Nokia)
wp_ss_20130816_0001.
Legg ulike effekter på bildene.
Du finner et ganske bra utvalg med gode spill i Xbox-appen.

En god underholdningsmobil bør ha en god skjerm og nok krefter til å klare å dekode video i HD-oppløsning og dra rundt de mest avanserte spillene. Den bør også håndtere de viktigste musikk- og videoformatene, og komme med gode avspillingsprogrammer for musikk og video.

Nokia Lumia 925 har alt dette.

Den 4,5 tommer store skjermen er suveren på video, med flotte farger, meget god kontrast og et svært godt svartnivå. Musikk og videoer spilles av via «huben» Xbox Musikk + Videoer, hvor du også finner lenke til andre musikk-apper. Nesten alle videoformatene vi testet spilte uten problemer, med unntak av .mkv-filer.

Telefonen støtter for øvrig også Xbox Smartglass, som lar deg bruke mobilen som fjernkontroll til Xbox, i tillegg til at du kan få tilleggsinformasjon om spill eller filmer du ser på Xbox-en.

Musikkavspiller med forbedringsmuligheter

Musikk- og videoavspillerne har forholdsvis grunnleggende funksjonalitet, men de er enkle og greie å bruke – og gjør stort sett det de skal. Det kan imidlertid være litt vanskelig å finne igjen i musikksamlingen hvis du har veldig mye musikk liggende på telefonen. Vi synes også Microsofts egen strømmetjeneste Xbox Music var litt tungvint å bruke. Først må du inn i Xbox Musikk + Videoer, før du må bla deg frem til Xbox Music Store, og deretter lete etter et valg som heter «Ubegrenset musikk». Velger du dette, blir du tatt til en nettside for pålogging. Når alt er satt opp, er det ganske rotete og lite intuitivt å finne frem. Vi anbefaler at du i stedet bruker strømmetjenestene Spotify eller Wimp, som er langt bedre enn Microsofts egen tjeneste.

Det er ingen lydinnstillinger inne i selve musikkavspilleren, merkelig nok, men hvis du roter litt rundt i systeminnstillingene på telefonen er det et valg som heter Lyd. Der finner du en equalizer hvor du kan velge mellom en del forhåndsinnstilte valg, eller selv justere sju ulike frekvensbånd. Du har også valg for Dolby Mobile, samt en funksjon for å jevne ut lydnivået slik at all musikk og video spilles av med samme lydnivå.

Når det gjelder hvordan musikkavspilling fungerer, er ikke Windows Phone helt på høyde med Android-mobiler eller iPhone. Det har med fleroppgavekjøring å gjøre, og selv om du kan kjøre musikkapper som Wimp i bakgrunnen hender det at musikken kan avbrytes av appen i forgrunnen. Dette opplevde vi også med FM-radioen i telefonen. Da vi hørte på Wimp og så startet FM-radioen forsvant – naturlig nok – lyden fra Wimp. Men da vi skulle tilbake til Wimp, måtte vi knote en del før vi klarte å få lyd i Wimp igjen.

Windows Phone sliter med fleroppgavekjøring med apper som alle skal spille av lyd. På iPhone og i Android mikses lyd fra ulike kilder mye mer problemfritt, og det er for eksempel mulig å starte Wimp eller Spotify og en treningsapp samtidig, og la begge spille av lyd.

Telenor-programvare

Vårt testeksemplar var en Telenor-modell, og kom derfor med en del apper som ikke følger med på alle modeller. På musikkfronten var strømmetjenesten Wimp ferdig installert i stedet for Nokia Musikk, som har pleid å følge med på andre Lumia-modeller vi har testet. Det er mulig Nokia Musikk ligger på Lumia 925-modeller som ikke kommer fra Telenor.

Wimp er en utmerket tjeneste – som i hvert fall når det gjelder artistutvalg og redaksjonell informasjon om artister ikke står tilbake for den mer utbredte Spotify-tjenesten. Brukergrensesnittet i Wimp på Windows Phone er ryddig og oversiktlig, og appen har de fleste funksjoner du trenger i en strømmetjeneste – inkludert mulighet for å lage innholdet offline. Vi anbefaler for øvrig at du går inn i innstillingene og velger høy kvalitet på streaming – da blir lyden bedre enn med standardinnstillingen.

Bra kamera

Kameraet kan filme i 1080p, det vil si Full HD. Det er også et frontkamera på telefonen, dette har en oppløsning på 1,2 megapiksler og kan filme i 720p HD-oppløsning.

Hovedkameraet har en 8,7 megapiksel bildebrikke og et objektiv satt sammen av seks Carl Zeiss-linser. Kameraet bærer Nokias PureView-merkenavn, som er forbeholdt de Lumia-modellene med de beste kameraene. Bildebrikken er bakbelyst, det vil si at elektriske ledere sitter på baksiden av brikken, slik at mer lys treffer det lysfølsomme området på brikken. I tillegg er bildebrikken større enn på mange andre telefoner, noe som sammen med en blenderåpning på f/2,0 og optisk bildestabilisator skal gjøre telefonen bedre egnet til å ta bilder i dårlig belysning. Brikken er 1/3 tomme stor, det samme som i HTC One.

Seks linser tar litt plass, og dermed lager kameraet en liten forhøyning på baksiden av telefonen – men det er ikke snakk om mer enn kanskje en millimeter.

I likhet med andre Windows-mobiler har telefonen en dedikert kameraknapp, og du kan aktivere kameraet ved å holde knappen inne et sekund eller to – selv om telefonen er låst.

Lumia 925 tar ganske gode bilder, til mobiltelefon å være. Utendørsbildene blir veldig gode, selv om bildene ikke alltid er helt sylskarpe. Innendørsbilder blir også ofte veldig bra, og det er tydelig at dette er et kamera som trives selv når ikke lysforholdene er helt optimale.

Du kan velge mellom flere ulike kameraapper.

Velg kamera-app

Hvis du ikke er fornøyd med den vanlige kameraappen i telefonen, kan du trykke et lite ikon nederst i høyre hjørne for å få oversikt over flere kameraapper. Nokia har for eksempel lagt med en kameraapp som heter Nokia Smart Cam, som tar en serie med bilder i rask rekkefølge og deretter lar deg velge det beste. Denne kameraappen kan også sette sammen spesielle "actionbilder" som viser for eksempel en sekvens med en person som hopper, et bilde hvor kun deler av bildet er animert, og så videre. Tar du et gruppebilde hvor én person lukker øynene på bildet, kan ansiktet til denne personen byttes ut med et ansikt fra ett av bildene i serien hvor personen ikke lukker øynene.

Vi nevner også at kameraappen Nokia Pro Cam, som ble introdusert med Lumia 1020, også er mulig å laste ned og installere på Lumia 925. Appen dukker da opp i oversikten over alle kameraappene dine. Denne muligheten til å «bytte kamera» på telefonen mener vi er et stort pluss.

Her er noen bilder vi tok med telefonen:

Konklusjon

Foto: Nokia

Etter å ha brukt Nokia Lumia 925 i en ukes tid, sitter vi igjen med et svært solid inntrykk. Mens Lumia 920 var litt for stor, tykk og tung, har Nokia klart å slanke Lumia 925 betydelig – og vekten er redusert med 46 gram i forhold til forgjengeren. Nokia har også valgt litt mer eksklusive byggematerialer – og den matte aluminiumslisten rundt telefonen gir den et eksklusivt preg. I det hele tatt virker byggekvaliteten og materialvalget veldig gjennomført.

AMOLED-skjermen på 4,5 tommer har topp bildekvalitet og ganske høy oppløsning, og når du kombinerer dette med en forholdsvis kraftig innmat og god programvare får du en svært god underholdningsmobil. Microsofts egen musikkstrømmetjeneste er imidlertid ikke så mye å skryte av, men nå får du både Spotify og Wimp til Windows Phone.

Det største minuset er at telefonen ikke har støtte for minnekort. 16 GB innebygget lagringsplass og 7 GB gratis skylagring kan fort bli i minste laget hvis du lagrer mye musikk, videoer og apper på telefonen.

Mye nyttig programvare

Lumia 925 kommer med den nyeste «Amber»-versjonen av Windows Phone 8. Denne har en del forbedringer i forhold til tidligere versjoner, blant annet at du kan se klokken på skjermen selv om skjermen er slukket – samt at det er støtte for FM-radio.

Operativsystemet er ryddig og oversiktlig, og menyene virker veldig kjappe. Vi liker godt startskjermen med ulike fliser som er snarveier til apper, og som også kan vise informasjon fra den aktuelle appen. Det er enkelte ting i Windows Phone som ikke er helt strømlinjeformet, blant annet når det gjelder plasseringen av enkelte innstillingsmuligheter i menyene, men Windows Phone er utvilsomt et veldig brukervennlig operativsystem. Men er du glad i apper, er utvalget foreløpig veldig begrenset. Det finnes imidlertid et ganske godt utvalg med spill.

Microsoft fortjener skryt for Office-pakken som følger med, og telefonen er i det hele tatt en veldig god jobbmobil. Du har støtte for de fleste e-postløsninger, inkludert IBM Notes (tidligere Lotus), men i selve e-postklienten savner vi fargekoding av de ulike e-postkontoene du har koblet sammen. Stort pluss for notatappen OneNote – har du den på PC-en også har du alltid notatene dine med deg.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

God kameramobil

Nokia legger stor vekt på kameradelen i Lumia 925, og våre tester viser at telefonen tar gode bilder både i dagslys og i litt dårligere belysning. En optisk bildestabilisator, stor bildebrikke, stor blenderåpning og bakbelyst bildesensor bidrar til at også innendørsbildene blir ganske gode – selv om vi ikke snakker om noen revolusjon.

Kameraappene som følger med fra Nokia er også veldig gode og gir deg mange muligheter du ikke alltid har med vanlige mobilkameraer.

Også Nokias kart- og navigasjonsløsning bør nevnes. Disse er mye bedre enn Microsoft-kartene som følger med mange andre Windows-mobiler. Nokia har i det store og hele mange apper som bidrar til å gjøre Lumia-modellene til noen av de beste Windows-mobilene på markedet. En smartmobil er så mye mer enn bare maskinvare.

Konklusjon og alternativer

Skal du ha en Windows-mobil nå, er det antagelig Lumia 925 du bør kjøpe hvis du vil ha en toppmodell. Men prisen er foreløpig ganske høy, og du får nok mer for pengene ved å kjøpe forgjengeren Lumia 920 – selv om du da får en større og tyngre telefon. Fordelen med Lumia 920 er imidlertid at du får mer lagringsplass, og innebygget trådløs lading.

Er du ute etter en telefon med best mulig kamera, kan det hende du bør vente noen uker til Nokias 41 megapiksel-mobil Nokia Lumia 1020 kommer på markedet. Men kameraet på denne gjør at telefonen blir litt tykkere og litt tyngre enn Lumia 925.

Synes du det er for dårlig apputvalg på Windows Phone, eller av andre grunner vurderer andre plattformer, har du flere Android-toppmodeller å velge mellom. Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z og HTC One er tre av de beste alternativene. Vil du ha noe litt rimeligere, kan vi også anbefale fjorårets Galaxy S III 4G-modell fra Samsung, den får du til under 3000 kroner nå.

Les også vår sniktitt på Nokia Lumia 1020 »

annonse