TestADB HD PVR 5743-CDX

Slik er Canal Digitals helt nye opptaksdekoder

Vi har testet den nye PVR-en.

Ut av esken

Det er snart to år siden Canal Digital endelig kom med en etterlengtet opptaksdekoder for å erstattet «hårføneren» fra Sagem. Den gang var PVR-en fra ADB et friskt pust – og nå kommer selskapet med enda en harddiskopptaker for kabel til å hamle opp med dagens nye utfordringer.

For de siste par årene har strømming av film blitt en stor suksess, der blant annet Netflix, HBO og Viaplay har gjort et solid inntog på det norske markedet. Som et alternativ til disse tilbudene jobber Canal Digital Kabel med en ny tjeneste, T-We. For at du skal kunne bruke den nye tjenesten best mulig må du ha en ny PVR-dekoder som er skreddersydd for oppgaven, noe dekoderen vi i dag skal teste er.

Ut av esken

Slik ser ADB 5743 CDX ut forfra.

Ved første øyekast ser vi at ADB 5743 CDX har fått et helt annet utseende enn den forrige opptakeren ADB 5720 CDX. Først og fremst er det en nøktern design som møter oss, med rene linjer og buede hjørner som gjør dekoderen alt annet enn skrikende i stereobenken.

Fronten på opptakeren kan vippes ned. . Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Selve fronten er helt sort, omkranset av en sølvkant som kan minne litt om rammen til den gamle Sagem-dekoderen.

Den eneste knappen som er synlig på fremsiden er den du bruker til å slå opptakeren av eller på. For selve fronten kan vippes ned, og på baksiden har du en kortleser i tillegg til knapper for å navigere deg rundt i menyene.

Ny fjernkontroll

Her er den nye fjernkontrollen til ADB-opptakeren.

En annen ting som har forandret seg er fjernkontrollen. Da forgjengeren kom på markedet valgte Canal Digital å beholde samme fjernkontroll som ble brukt til Sagem-dekoderen. Nå er det en helt ny kontroll som møter oss.

Den nye fjernkontrollen har blitt bredere og kortere, og er sort i stedet for sølvfarget. Vi liker at den er forholdsvis tung, og har en fin balanse som gjør at kontrollen ligger godt i hånden.

Den nye opptakeren fra ADBs støtter radiosignaler (RF) i tillegg til infrarød overføring (IR). Resultatet er at du slipper å peke presist med fjernkontrollen mot dekoderen for å få kontrollen til å respondere, noe som helt klart er et irritasjonsmoment på dagens modell.

I forhold til den gamle fjernkontrollen har den nye fått flyttet om på knappene. I midten finner vi de samme navigeringsknappene, mens tallknappene nå er plassert på nedre del av kontrollen. På øverste delen har du funksjoner som stopp, start, spole, meny og TV. Eneste knappen vi syns skulle hatt en annen posisjon er «TV/Exit», som sitter akkurat så høyt oppe at du må endre grepet for å nå den. Fjernkontrollen er universal, slik at du kan programmere den til å respondere på flatskjermen din i tillegg til dekoderen.

Nettverksfokusert

ADB 5743 CDX har de tilkoblingene du trenger. .

Tar vi en nærmere kikk på baksiden av dekoderen ser vi raskt at den nye modellen ikke har fullt så mange analoge utganger som tidligere. Det er blant annet kuttet ut én Scart-utgang, slik at du nå kun har én til rådighet. En annen utgang som er tatt vekk er en komponentkobling.

Utover dette er alle de andre utgangene du trenger på plass, som HDMI, LAN, optisk lyd ut og USB.

Gå videre til nede side for å se hvordan ADB 5743 CDX er i bruk »