Tek.no

Test TomTom Spark Cardio + Music

TomTom Spark lar deg spille musikk uten at du må ha med deg mobilen

Vi har testet TomToms nyeste treningsklokke.

Kurt Lekanger, Tek.no
Kurt Lekanger
13 Jan 2016 06:00

Innledning

Stadig flere produsenter kommer med treningsklokker og aktivitetsarmbånd med innebygget pulsmåler. Våre egne tester viser at mange av disse er mer enn nøyaktige nok for folk flest – selv om de mest krevende brukerne nok fortsatt vil sverge til pulsbelter for å få enda mer presise målinger.

En lysdiode lyser gjennom huden, slik at sensorene på undersiden kan fange opp pulsen din.
Kurt Lekanger, Tek.no

Ett av de nyeste tilskuddene i dette produktsegmentet er TomTom Spark Cardio + Music.

Dette er en GPS-treningsklokke med innebygget pulsmåler som måler pulsen gjennom huden i håndleddet ditt. Det som skiller den mest fra andre lignende produkter, er at klokken har innebygget musikkspiller og 3 GB lagringsplass til musikkfilene dine. Dermed slipper du å ta med mobiltelefonen din når du trener.

I tillegg til at den er en treningsklokke som er vanntett ned til 40 meter, fungerer TomTom Spark Cardio + Music også som en aktivitetsmåler som registrerer aktivitetsnivået ditt gjennom hele døgnet. Du får også automatisk måling av søvn, slik at du kan sjekke om du får den søvnen du trenger (eventuelt fortjener).

Leveres med uten treningspropper

TomTom Spark finnes i flere varianter. Den enkleste av dem heter bare TomTom Spark, og har verken pulsmåler eller musikkavspilling. Så finnes det ulike varianter med og uten GPS, og med og uten musikkspiller og hodetelefoner. Toppmodellen, som vi har testet, heter som sagt TomTom Spark Cardio + Music, og har «alt».

Litt av poenget med Music-varianten av TomTom Spark er at du skal slippe å ha med mobiltelefon når du trener. Det er 3 GB lagringsplass for musikk i klokken, og det følger med 30 minutter (11 låter) med musikk som er levert av Ministry of Sound. Typisk treningssenter-musikk, og ikke helt etter undertegnedes smak – men likevel noen kjente låter innimellom. Lagringsplassen holder til rundt 500 låter, og du kan selvfølgelig overføre din egen musikk til klokken. Innlegging av musikk foregår ved å synkronisere spillelister fra iTunes på OS X eller Windows eller Media Player for Windows. På klokken kan du kun velge spilleliste – ikke enkeltlåter.

TomTom Spark Cardio er forholdsvis slank til GPS-klokke å være. Den lille kulen på undersiden inneholder pulsmåleren.
Kurt Lekanger, Tek.no

Den versjonen vi testet ble levert med et sett trådløse ørepropper av typen hvor kabelen legges over ørene, og så går rundt nakken for å forbinde de to øreproppene. Øreproppene kobles enkelt til klokken ved å skru dem på og så trykke en knapp på klokken for å pare klokken og øreproppene. Vi gjør oppmerksom på at TomTom Spark Cardio+Music ofte selges uten øreproppene – vi fikk en pakke hvor alt var inkludert («headphone bundle»). Kjøper du hodetelefonene løst koster de rundt 625 kroner.

Disse treningsproppene følger med. Kurt Lekanger, Tek.no

Proppene er gode å ha på seg, og de sitter godt selv når du er i bevegelse. Lydkvaliteten er ganske god, med dyp og solid bass og klar og fin diskant. Proppene tetter godt i øregangen, slik at det låter bra også når du løper utendørs.

Proppene kommuniserer med klokken via Bluetooth, og du har betjeningsknapper på kabelen som går mellom de to proppene.

Du kan også bruke dine egne Bluetooth-ørepropper eller -hodetelefoner, om du vil det. TomTom-øreproppene kan for øvrig pares med både mobilen og klokken samtidig, slik at du kan bruke proppene når du snakker i telefonen. Men mikrofonen sitter i øreproppen, langt unna munnen, og da vi prøvde å gjennomføre en telefonsamtale med en kollega fikk vi beskjed fra samtalepartneren om at lydkvaliteten var mildt sagt begredelig. Så håndfrifunksjonen er mer som en nødløsning å regne.

På neste side skal vi se nærmere på hvordan klokken er i bruk »

Tomtom Spark Cardio + Music
6
Helt greit

Tomtom Spark Cardio + Music

sitat"TomTom Spark Cardio er en god treningsklokke, men programvaren trekker ned"
 • Krysse av
  Slank og lett GPS-klokke
 • Krysse av
  Trenger ikke pulsbelte
 • Krysse av
  Ganske enkel å bruke
 • Krysse av
  Finner GPS-posisjon raskt
 • Krysse av
  Vanntett
 • Bytt
  Fungerer ikke skikkelig på tredemølle
 • Bytt
  Dårlig app og dårlig web-tjeneste

Les også