Dette er ukens apper
Innhold
Out of milk
Tom for melk!
Hvor nøyaktig er datoen på melkekartongen? Er det som Seinfeld sa, kua selv som opplyser om datoen under melking?
Neppe. Folk fra byen vet lite om kyr. Jeg sikrer meg med å pøse nedpå resten av melka en uke før datomerkingen. Så er det bare å sørge for å ha mer melk med over en ukes holdbarhet når det skjer. Men slikt krever en knallbra handleliste. Hva kan være bedre enn en liste med det treffende navnet Out of Milk Shopping List?
Når du starter appen, får du en rask innføring i bruken før du registrerer deg. Du kan raskt legge til ting på lista, og du kan dra dem opp og ned med fingertuppen for å omprioritere. Har du en fast butikk du handler på, er det veldig lurt å legge ting i rett rekkefølge etter raskeste rute i butikken. Så huker du av for hver ting du har kjøpt, og de legger seg nederst i lista. Til slutt deler du lista med andre innkjøpere i husholdningen via e-post eller sms. Lista kan redigeres og gjenbrukes, og appen husker ting du har lagt inn før. Det fins også en gjøremålslistefunksjon i appen.
Out of Milk har mange avanserte funksjoner, som skanning, kategorisering, tagging og prisutregning, men det er de enkle funksjonene og delemuligheten som er det beste med appen.
Out of Milk
Format: Android og iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app
Last ned til Android » Last ned til iPhone »
Soriko
Norsk nettradio
Det fins en kur mot spillelistekjedsomhet. Du som er for ung til å huske det: Den heter radio.
Neste år slås FM-nettet av, og det er full panikk i radioland. Mange syns DAB har for dårlig lyd, og at Internett bør være neste steg for radion. Heldigvis får vi i både pose og sekk, for kvaliteten på nettradio er stort sett ypperlig, uansett hva du måtte mene om DAB-lyden. Og det fins flere gode radioapper, blant annet norske Soriko Radio.
Når du åpner appen, får du opp skandinaviske flagg, samt to felt med spillelister, en for musikk og en for nyheter. Trykker du på play-knappen, er du i gang med en gang. Sveiper du, finner du lister for lokale stasjoner, radioer som spiller jazz, skandinavisk miks, indie, klassisk, rock, hip hop/RnB, retro, myk musikk og konsentrasjonsmusikk. Sveiper du helt bort til venstre, får du opp kategoriene igjen, pluss en knapp der det står Playlist Creator. Trykker du på den, må du registere deg. Etterpå kan du velge favoritter ved å skrive inn radionavnet i et søkefelt. På låseskjermen kan du hoppe videre til neste stasjon, pause lyden og justere volum.
Ved å bruke menyen som er markert med tre horisontale striper over hverandre, kan du gå gjennom låtene du sist har hørt på, og musikken du hører, kan du åpne i Apple Music. Prøver du å trykke på opptak, havner du i en registreringsboks for betalversjonen. Betaler du 29 kroner, kan du blant annet spille inn det du hører, velge innsovning og åpne låter i Spotify, ikke bare Apple Music.
Fins også for Apple TV, Mac og Apple Watch.
Soriko Radio
Format: iPhone
Pris: Gratis, kjøp i app
Film Closet
Skapfilm
Da jeg kjøpte min første PC, var det blant annet for å lage lister over filmer jeg hadde, filmer jeg ville kjøpe og filmer jeg ville se.
En av filmene jeg uheldigvis så, het Skapulf, og handlet om et monster som bodde i skapet. Nå er det likevel ikke spesiell fokus på den filmen i appen Film Closet. Den har uansett oversikt over det aller meste som fins av film, både av gammel og ny dato, og den forteller deg om filmer som går på kino for tiden, da hovedsakelig i USA. Og forteller menes bokstavelig, da du faktisk kan velge å la den lese høyt for deg.
Når du starter appen, spør den om den kan være bakgrunnsbildet dit. Den lover å bytte bilder innimellom. Deretter ber den deg registrer deg i The Movie Database, en brukerstyrt og uavhengig filmdatabase der du kan gi filmer karakterer, lage favoritt- og kikkelister, dele egne lister og se filmtrailere.
Film Closet fins også for Windows 10.
Film Closet
Format: Windows Phone
Pris: Gratis, doner i app
Ukens mobilspill
Herlig plattformspill
Super Dangerous Dungeons er oppfølgeren til Tiny Dangerous Dungeons. Der hvor forgjengeren var mye mer inspirert Metriodvania-inspirert, er Super Dangerous Dungeons et mye mer fokusert og raskere spill.
Her skal du forsere en rekke ulike nivåer i fire ulike grotter på jakt etter skatter. Du styrer den vesle eventyreren med knapper nede på hver side av berøringsskjermen.
Kontrollene er meget gode og responsive. Det trengs også, for dette er et meget vanskelig spill.
Alle feller og dødelige gjenstander du må unngå hele tiden er bare centimetere fra å ta livet av deg hver eneste gang. Det å finne nøkkelen, og deretter komme helskinnet fram til døren er en mye vanskeligere oppgave enn det høres ut som.
Et herlig plattformspill som irriterer til det grenseløse, men på en meget god måte.
Super Dangerous Dungeons
Format: Android, iOS
Pris: Gratis
Last ned til Android – Last ned til iOS
Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. I denne artikkelen finner du ytterligere ni morsomme spill til mobilen din »