Tek.no

Test

Pinell Explorer

30 Nov 2010 14:25

Pinell Explorer

Testresultater

Pinell Explorer er i likhet med Pinell Supersound en radio som støtter både FM, DAB og Internett-radio. I tillegg kan begge modeller spille av musikk som ligger på en tjener i samme nettet.

Men det er særlig to ting som skiller Explorer fra Supersound-modellene. Designen er ny, og Explorer kan drives med oppladbare batterier.

Kloss
Explorer kan se ut som en litt forvokst Tivoli Pal-radio med et display på fronten. Explorer er en mono-radio (stereo om du bruker hodetelefoner) med en høyttaler i front og et basselement plassert med åpningen på baksiden av apparatet.   
Høyden er 19 cm, mens bredde og dybde er ca. 11,5 cm. Vekt inkludert batterier er 1576 gram. Vi snakker med andre ord om en radio som ikke er større enn at vi godt kan ta den med oss på tur i parken.

Fargen på vårt testeksemplar er hvit, men den finnes også i sort eller valnøtt. Den sorte modellen har mørk grå front, mens valnøtt-modellen har samme hvite front som vårt testeksemplar.

Lyd
Vi har tidligere gitt uttrykk for at vi likte lyden i Pinell Supersound II, som er en modell med samme funksjoner som Explorer. Vi var derfor spent på hvordan lyden i Explorer ville være.

Om vi tar utgangspunkt i Pinell Supersound II, så kan vi innlede med å si at de to modellene har et litt ulikt lydbilde. Når vi plasserer dem side om side og spiller av fra samme DAB-kanal, merker vi oss at vi kan spille høyere på Pinell Supersound II.

Men samtidig imponerer Pinell Explorer med en dypere bass. Om vi stiller begge radioene på halv effekt ( 10 av 20) så blir Explorer overdøvet av Pinell Supersound II. For å få samme volum ut av Explorer må vi øke volumet på denne til 14.

Pinell Explorer har god diskant og bra bass, men er ikke så fyldig på mellomtoner som Pinell Supersound. Forskjellen er imidlertid ikke så stor, og lyden i Explorer er absolutt godkjent. Radioen har også en innebygget equalizer som gjør det mulig å tilpasse lydbildet.

Spiller alt
Om du ikke kjenner Pinell Supersound fra før, så er dette en av de mest populære DAB-radioene på markedet. Det skyldes nok ikke bare at den kan spille DAB-radio, men også at den kan spille Internettradio over trådløst nett. Dermed kan du få rundt 15 000 radiokanaler direkte inn i kjøkkenradioen. Og har du en hjemmeserver eller PC med musikk på, så kan radioen spille dette også. Explorer har de samme egenskapene, men er mindre og kan drives med batterier.

En egen nettside lar deg sette sammen en liste over favorittkanaler. Neste gang du bruker Pinell Explorer blir favorittlisten automatisk oppdatert. Det er sågar mulig å kjøre Spotify ut på radioen, selv om det krever litt innsats. I realiteten vil du da streame fra en PC til radioen, og alle låtvalg, søk og Spotify-menyer må betjenes fra PC-en.

Pinell Explorer kommer med en hendig fjernkontroll. Du kan koble til eksterne lydkilder via en AUX-inngang (3,5 mm), og når du spiller musikk fra et mediebibliotek kan du spole, pause, stoppe og hoppe i musikken med fjernkontrollen.

Enkelt
Et stort betjeningsratt på fronten av radioen gjør det enkelt å foreta innstillinger. Blant annet er det overraskende enkelt å søke opp trådløse nett og legge inn passord fra hjulet.
Har du ikke trådløst nett, så kan du koble deg til nettet med en vanlig nettverkskabel. Det er unektelig litt mindre elegant, og setter noen begrensninger i forhold til hvor radioen kan plasseres.

Batterier
Explorer kan drives på vanlige AA-batterier (8 stk). Batteriene varer i 6-8 timer, avhengig av hvilken kilde du bruker og hvor høyt du spiller. Om du ikke ønsker å bli storkunde på AA-batterier, så er løsningen å kjøpe oppladbare batterier. Explorer har innbygget ladekrets som du må huske å slå av om du bruker nettspenning med vanlige batterier i radioen. En batteribryter finnes på baksiden av radioen.

Vi liker Pinell Explorer. Lyden er god, betjeningen er enkel og mulighetene er mange. Prisen på 2190,-  (veiledende) er heller ikke avskrekkende, og designen gjør at den ikke stikker seg unødig ut, nær sagt samme hvilken stil du ønsker å ha på det øvrige interiøret.

Vanntett neste?
Om vi skulle ha noe å utsette på Pinell Explorer, så måtte det være at den ikke finnes i en vann- eller sprutbeskyttet utgave. For dette er en radio vi gjerne skulle hatt på stranda for å høre DAB-radio eller streame Internettradio via det trådløse nettverket i mobiltelefonen.
Displayet fungerer greit, men virker litt simpelt, med lav oppløsning og litt svake kontraster.
Terningkast 5
Sjekk prisen på Pinell Explorer her.

Les også