Til hovedinnhold
TestHTC Desire S

Oppdatert suksessmodell

Kjapp og hendig med Android 2.3.

Desire S er en verdig arvtaker til HTC Desire. Men for den som forventet at den skulle ligge flere hestehoder forran Desire HD eller Desire Z, så er det bare å beklage. Til det er forskjellene for små.

Desire S er en mobiltelefon med spesifikasjoner som ville gjort den til en vinner for ett år siden. Med siste versjon av Androids operativsystem er dette likevel ikke en utdatert modell. Nå kommer imidlertid mobiltelefoner med større skjermer og raskere prosessorer som perler på en snor, og dermed havner Desire S ikke helt i tetsjiktet.

Mye for pengene

Målt i forhold til hva du får for pengene blir bildet litt annerledes. Desire S er ingen billigmobil, men den er moderat priset i forhold til at den har egenskaper som løfter den høyt opp på listene over avanserte smartmobiler.

Desire S har en rask prosessor, gode tilkoblingsmuligheter til Mobilt Internett så vel som til Wi-Fi-nett. Størrelsen er hendig, brukergrensesnittet svært bra og designen er god.

Bra skjerm

Skjermen er 3,7 tommer stor. Den er litt større enn på iPhone, men en del mindre enn på modeller som Sony Ericsson Arc, Optimus 2X og Desire HD. Den mangler fysiske taster på fronten, men har berøringstaster som er greie nok – i alle fall på denne årstiden da de fleste har lagt vottene i skuffen.

Skjermoppløsningen er god, og S-LCD fungerer også godt for film og bilder.

Skjermen er kapasitiv, og zooming med to fingre går som en lek. Nettleseren fungerer bra, og her er god støtte for Flash 10.1. Den egner seg godt for surfing på internett, enten du vil se videoklipp på YouTube, søke etter informasjon på nettet, eller spille flash-baserte spill.

Greit kamera

Kameraet er ikke det råeste du kan få, men bildekvaliteten er bedre enn på svært mange kameraer med 5 megapiksler oppløsning. Videokameraet filmer HD (720p), men det er ikke HDMI-utgang på telefonen. Du kan likevel se filmene dine på storskjerm uten kabel ved å koble deg opp via DLNA (trådløst over lokalt nett). Videofuksjonen er imidlertid ikke så god som vi hadde håpet.

Lydkvaliteten ved samtaler er svært god, og brukergrensesnittet for telefonsamtaler fungerer også meget bra. Telefonen har god integrasjon av sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Å skrive meldinger er heller ikke noen vanskelig oppgave. Telefonen har norske taster på skjermtastaturet. Vil du ha et annet tastatur, som Swype, så finnes det ulike alternativ i Android Marked.

Alternativer

Det er kommet svært mange mobiltelefoner med Android, og det er ikke like lett å stikke seg ut nå som det var da den første Desire-modellen kom på markedet. Det finnes også rimeligere alternativer som gir mye av den samme brukeropplevelsen som du får med Desire S, for eksempel Huawei U8800. Denne er riktig nok ikke like rask, men den ligger ikke så langt bak som prisforskjellen skulle tilsi.
Et annet alternativ er HTCs egen Incredible S. Denne har foreløpig Android 2.2, men med en oppdatering vil den være en alvorlig utfordrer til Desire S.

Målgruppen for denne mobiltelefonen blir trolig avanserte brukere som tenker fornuft fremfor status.

Les hele testen på Amobil.no

annonse