Til hovedinnhold

Nokia E5

Nokia E5

Testresultater

Lav pris, Wi-Fi med UPnP og DLNA, meget bra batterikapasitet.
Liten skjerm, ikke frontkamera, små og stive taster, Symbian S60, svakt kamera.0

(Mobilen.no) Nokia E5 er en businessmobil med mange av de samme egenskapene som suksessmobilen Nokia E72. Men om du forventer at E5 skal være en videreutvikling av E72, så vil du bli skuffet.
Mens E72 er en elegant businessmobil for dressene på Aker Brygge, ser E5 ut som en litt plump mobiltelefon for kommunepamper med anstrengt økonomi.

For proffene

Nokia E5 har qwerty-tastatur med norske tegn. Den fungerer som raskt modem for mobilt Internett, og den kan lese e-post fra businessløsninger som Exchange Server og Lotus Notes. Den har GPS med gratis navigasjon, og programvare for opprettelse, behandling av Office-dokumenter.
Når den i tillegg er svært rimelig i innkjøp ligger det meste til rette for at den skal bli en salgssuksess i et businessmarked som ennå kjenner etterdønningene av finanskrisen.
For selv om E5 har underholdningsfunksjoner som musikk, filmavspilling og mobilspill, så er dette først og fremst en business-mobil.
De viktigste argumentene for å velge Nokia E5 er pris, funksjonalitet og batterikapasitet. E5 er antakelig den rimeligste mobilen for den som må ha en fullverdig business-mobil. Samtidig mangler den litt på å bli det ideelle lommekontor. Her er det først og fremst skjermstørrelsen og et litt vrient tastatur som svekker brukeropplevelsen.
De fleste vil antakelig skrive raskere på et standard T9-tastatur med større taster, og det føles tungvint å surfe på Internett med tastenavigering.
Er du en businessbruker som er avhengig av å få jobben gjort, så er E5 absolutt et alternativ. E5 er ikke lekker nok til å matche den forgylte fyllepennen , men vil du bare ha et greit arbeidsverktøy, så gjør E5 nytten.
For ungdom, studenter og andre med trange budsjett, så er Nokia E5 absolutt et alternativ det er verdt å se nærmere på. Musikkspilleren er ikke så verst, og til meldinger, e-post og sosiale medier er E5 absolutt brukbar.
Billigste pris på Nokia E5 finner du her på vårt Prissøk.

Alternativer

Det kan også være verdt å se på Nokia E72. Den er ett år gammel, men fikser alt E5 kan, og ser bedre ut. Den har i tillegg optisk styrefelt. Men du må regne med å betale noen hundrelapper ekstra.
To liknende modeller med tastatur og businessfunksjoner er Samsung B7330 og Sony Ericsson Aspen. Disse har omtrent samme form som Nokia E5, men kjører operativsystemet Windows Mobile.
Vil du lese mer? Hele testen av Nokia E5 finner du hos vår søsterside Mobilen.no.

Bildeeksempler

Mer om
annonse