Tek.no

Test KEF Porsche Design Space One Wireless

Kan KEF ta opp kampen med Bose og Sony om støydempingstronen?

Stein Jarle Olsen, Tek.no
Stein Jarle Olsen
17 Mar 2018 06:00

I kjølvannet av vår test av det vi anså som de fire heftigste trådløse hodetelefonene med støydemping, dukket det opp et leserforslag om å se nærmere på KEF Porsche Design Space One Wireless.

Disse ser ut til å blande seg midt i segmentet til Bose, Sony og de andre, med lovnader om knallgod lyd, god støydemping og en prislapp på snaue 4000 kroner.

Porsche...design?

La oss ta utsiden først, og vi må kanskje si at vi ikke er kjempeimponerte over hva designerne hos Porsche har fått til. Space One slår oss nemlig som ganske store og klumpete, spesielt siden de ikke har noen naturlig avrunding av øreklokkene, slik for eksempel Sony WH-1000XM2 har.

Om du foretrekker fysiske kontrollknapper får du ønsket ditt oppfylt her.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Med fare for å låte litt politisk ukorrekt: KEF Space One ser ut som en hodetelefon designet av menn for menn, både i utseende, farge- og materialvalg. Det er sort skinn, hardplast og aluminium rundt det hele som gjelder, og inntrykket forsterkes av at hodetelefonene ikke er sammenleggbare og akkompagneres av et ganske enormt bæreetui.

Både 1000XM2 og Bose QC35 vil vil være betraktelig mer kompakte i bagasjen om du skal ha dem med på tur. I etuiet finner vi for øvrig to kabler, en med og en uten mikrofon, i tillegg til flyadapter og ladekabel.

Fysiske knapper

KEF har gått sammen med Porsche Design om Space One Wireless. Vi er kanskje ikke overbegeistret over utformingen.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

For deg som er allergisk mot touchkontrollere på hodetelefoner er det greit å vite at KEF har gått for en kontrolløsning som kun består av fysiske knapper og knotter. Her er først og fremst en skyvebryter med tre innstillinger: Av, bluetooth på og støydemping på.

I tillegg finner vi en standard kontrolløsning slik vi kjenner fra fjernkontrollene som henger under øret på de fleste trådløse øreplugger de siste ørene, med tre knapper. Her benyttes et utvalg korte og lange trykk til å oppnå det du vil, men systemet er ganske logisk og stort sett som vi kjenner det fra andre liknende løsninger.

Det eneste som kan være litt utfordrende er å finne tak i riktig knapp, men også det løser seg etter litt tilvenning.

Space One Wireless er et ganske tungt sett hodetelefoner, noe vi antar delvis skyldes bruken av metall i bøyla. KEF oppgir 330 gram, mens vår vekt tikker inn på 315 gram. Uansett betraktelig mer enn for eksempel Bose QC35 II (235 gram) og WH-1000XM2 (275 gram), og omtrent på nivå med B&W PX (320 gram).

Myke puter gjør Space One komfortable å ha på. Vekten på selve settet er imidlertid høy.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Komforten er likevel ganske god. De myke skinnputene gjør sitt, og det er i tillegg litt bedre plass innvendig enn i Sony-hodetelefonene, som gjør dem hakket mindre klamme rundt ørene. De når imidlertid ikke helt opp til verken Bose eller B&O på komfort, etter undertegnedes mening.

Middels støydemping

Støydempingen er på sin side godkjent. Space One Wireless gjør en god jobb med å fjerne duringen fra klimaanlegget på kontoret, men slipper gjennom hakket mer av de mer ujevne lydene – som knatring på tastaturet eller samtaler – enn markedslederne.

Det gjelder også utendørs, i bil og på kollektivtransport. Jevn during er stort sett rimelig greit å håndtere, men det meste annet slipper gjennom i større grad enn hos et par av de øvrige.

KEF Space One Wireless er et ganske massivt sett hodetelefoner.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Støydempingen genererer for øvrig en liten mengde elektronisk støy, men dette hører du kun om det er forholdsvis stille rundt deg og du ikke spiller musikk i hodetelefonene. Det er også en meget lavfrekvent og ikke-sjenerende form for støy.

Vi har foreløpig dessverre ikke hatt anledning til å prøve dem på fly, men vil oppdatere dersom inntrykket skulle endre seg etter at det er testet ut.

Det er også verdt å nevne at den passive isolasjonen her er ganske kraftig, så selv uten støydempingen aktivert vil du oppleve en viss demping av omgivelseslyden. De lekker imidlertid noe lyd ut, så om du spiller høyt i kontorlandskapet vil du etter hvert kunne få klager fra kollegene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KEF Space One-etuiet tar betraktelig større plass i veska eller sekken enn for eksempel Sony WH-1000XM2 (t.h.). Det skyldes hovedsaklig at KEF-ene ikke er sammenleggbare.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Meget engasjerende lyd

Lyden er likevel det aller viktigste, og her synes vi KEF gjør det godt. Dette er engasjerende og varm moro-lyd som bør appellere til mange. Space One Wireless har først og fremst en lydsignatur med mye, tung og tørr bass.

De har en behagelig avrunding i toppen av registeret, som vi riktignok vil tro blir litt mye av det gode for enkelte.

Mellomtonen er fyldig og fin, men vi synes de mangler litt luftighet og «pust» til å nå helt opp til våre favoritter fra Bang&Olufsen.

Vi savner ørlite definisjon og oppløsning i diskanten, men det gjør samtidig at du kan spille svært høyt uten at de blir slitsomme eller skjærende å lytte til.

Oppsummert: Gjennomgående god lyd, mye bass, men har ikke det store og luftige lydbildet som B&O Beoplay H9 og H9i har. Mellomtonen er dog fyldigere, noe som sannsynligvis kan passe bedre til enkelte typer musikk og ikke minst smak.

Sammenliknet med Bose QC35, Sony WH-1000XM2 og Bowers&Wilkins PX hadde nok undertegnede valgt KEF om lyden var det eneste som betød noe, dog.

Batteritiden er også meget solid, med henholdsvis 30 timer med trådløs avspilling og støydemping aktivert og 40 timer med kun trådløs avspilling. Det stemmer godt med vår erfaring: De varer og varer uten at vi må lade, og det er definitivt en formildende faktor når vi bedømmer dem som litt massive i utformingen.

Bluetooth-tilkoblingen har ellers oppført seg plettfritt i testperioden, og Space One Wireless har heller ikke nevneverdige problemer med synkronisering mellom lyd og bilde når vi ser på video.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Konklusjon

Stein Jarle Olsen, Tek.no

KEF Porsche Design Space One Wireless er et stort sett meget habilt sett hodetelefoner. De låter meget godt og ikke minst engasjerende, selv om purister nok vil kunne synes de har en litt for fyldig mellomtone.

Støydempingen er dessverre ikke helt på nivå med markedslederne, men den går heller ikke nevneverdig ut over batteritiden, som er helt i toppen i dette segmentet.

Prisen er kanskje vårt største ankepunkt her. For 4000 kroner skal du helst gjøre noe ekstraordinært, og vi synes ikke KEF klarer å vippe verken Beoplay H9i ned fra lydtronen eller Bose og Sony ned fra plassen som nummer én på støydemping.

De gjør det likevel solid på alle områder, og bør definitivt med i vurderingen om du har noen tusenlapper brennende i lomma og er på jakt etter et godt par allround-hodetelefoner.

KEF Porsche Design Space One Wireless
8.5
Meget bra

KEF Porsche Design Space One Wireless

sitat"Meget god lyd og grei støydemping til en ikke så altfor rimelig pris."

Fordeler

 • Krysse av
  Engasjerende og fyldig lyd
 • Krysse av
  Meget god batterilevetid
 • Krysse av
  Stabil bluetooth-tilkobling

Ting å tenke på

 • Bytt
  Fokus ligger i de nedre delene av registeret
 • Bytt
  Ikke akkurat elegant og nett design
 • Bytt
  Ikke sammenleggbare; svært etui
 • Bytt
  Svakere støydemping enn de aller beste
 • Bytt
  En viss støy fra elektronikken ved støydemping aktivert
annonse

Les også