Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMulticom Kunshan P150

Kraftpakke snubler på målstreken

Kunshan P150 fra Multicom har styrke i massevis, men feiler på ett viktig punkt.

Multicom er en velkjent norsk nettbutikk som blant annet har spesialisert seg i å selge bærbare datamaskiner som bærer deres navn. Disse maskinene er i utgangspunktet konstruert av andre store produsenter, men Multicom installerer den maskinvaren du selv ønsker innenfor visse rammer.

De siste par årene har vi testet flere av Multicoms bærbare maskiner, slik som Xishan W150, Compal NBLB2, Kunshan W870 og Compal NAW20. Disse maskinene har alle kunnet levere en solid dose ytelse, men der det ikke har manglet på konfigurasjonsmuligheter, har ytre design og kvalitetsfølelse vært under par.

Mange valgmuligheter

Med Kunshan P150 virker det som om Multicom ønsker å kunne tilby noe til alle som ønsker det lille ekstra når det gjelder ytelse og maskinvarefleksibilitet. Med mange mulige valg av komponenter kan denne maskinen være veldig kraftig og veldig dyr, eller bare middels kraftig og litt dyr.

Ytelsen står i stor grad i stil med prisen. Vi finner faktisk få andre løsninger på markedet i dag der du kan få de samme spesifikasjonene i en bærbar PC til en såpass hyggelig pris som Multicom kan tilby, spesielt når det gjelder 15-tommere.

Det vi liker best med Multicom Kunshan P150 er de gode tilpasningsmulighetene. Her kan du bruke i underkant av 13 000 kroner, eller i overkant av 40 000 kroner avhengig av hvor mye ytelse du ønsker. I tillegg er maskinen som standard utrustet med en knallgod full-HD skjerm med enten matt eller blank overflate.

Ser billig ut

Dessverre synes vi ikke kabinettet med tilhørende tastatur og mus er særlig godt utført. Den gummierte overflaten på innsiden tiltrekker seg fort støv og skjuler på ingen måte fettflekker. Kun et lite klistremerke under skjermen viser at maskinen er av merket Multicom, og alle disse tingene kombinert gir en liten avsmak når vi tenker på hvor mange tusen maskinen koster.

Når du bruker mellom 15 000 og 20 000 kroner på en spillmaskin, slik som en fornuftig spesifisert Multicom Kunshan P150 koster, ønsker du en utførelse som er litt mer gjennomført og elegant enn vi får servert her. Vi satt konstant med en svak plastsmak i munnen når vi brukte maskinen, noe som gjør at vi ikke med god samvittighet kan anbefale Kunshan P150.

Vi mener uansett at dersom du først skal svi av så mange tusen på en bærbar PC bør det også være synlig at lommeboken har blitt vrengt. Men bryr du deg lite om utførelse og tastatur er Kunshan P150 en spillbærbar på 15,6 tommer som gir veldig mye for pengene.

+  Mange konfigurasjonsmuligheter
+  Mye spillytelse for pengene
+  God skjerm


-  Lite særpreg
-  Dårlige materialvalg
-  Billigfølelse

Vil du vite mer?
Les hele testen av Multicom Kunshan P150 på Hardware.no.

Andre alternativer

Da vi testet Dell Alienware M18x tidligere i høst ble vi overrasket over hvor elegant maskinen var. Vi synes at kabinettet var godt utført og at både tastaturet og pekeplaten var behagelig i bruk. M17x er lillebroren til M18x, som har nesten identisk design, men som også koster en del mindre.

En utgave av Alienware M17x som er likt spesifisert med Multicom Kunshan P150 kan koste en tusenlapp eller to ekstra, men i vår mening er de ekstra pengene verdt det. M17x er også litt fysisk større enn Kunshan P150, med 17,3-tommers skjerm i stedet for 15,6 tommer.

Kom gjerne med andre anbefalinger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet nedenfor!

Les også
Velg riktig hjemme-PC
Les også
Lenovo ThinkPad Edge E420s: Solid og spillvillig ThinkPad
Les også
Fujitsu LifeBook S751: Bærbar som mener business
Les også
Dell Vostro V131: Smekker bærbar for små jobber
Les også
Sony Vaio VPC-SB1V9E: Smart og solid turkamerat
Les også
Asus Eee PC 1215B: Her er en minibærbar med litt ekstra
Les også
Samsung QX412: Denne PC-en klarer ti timers bruk
Les også
Her er de beste spillmaskinene
Les også
De beste PC-ene for studenter
Les også
Velg riktig PC til hjemmebruk
annonse